Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika šolski sendvič za otroke

šolski sendvič za otroke

ker organiziram izlet, me zanima, kakšne sendviče najpogosteje dobijo vaši otroci v šoli? katere klobase v sendviču imajo najraje?

hvala za namige.

POLI

Dobijo ponavadi klasiko – šunka + sir.

Poli imajo ponavadi radi, je pa najbrž manj obstojna od šunke (hitro spremeni barvo).

Naši obožujejo piščančje medaljone, sojine zrezke tuno ali pa ogrsko salamo z veliko paradižnika.

Najrajši z nutelo.

našadva ne jesta salam 🙂

maslo, nutela ali arašidovo maslo …

piščančje prsi od Pivke

jaz dam polnozrnat toas in suho salamo ogrsko od MIP ali pečen pršut, sir, kumara, da ga malo pocrkljam

salama mora biti taka, da ne smrdi cel avtobus in tud ruzak

Če smem vprašati, s čim ga crkljaš?

Pri nas dobijo pohan piščančji file + kislo kumarico – ampak posebej zavito, da tisti ki tega ne jedo pač dajo sošolcu.

Ima pa ena deklica posebno dieto in je dogovor z starši, da prinese hrano sama in ji odbijejo od računa. Drugače v šoli malica kar lahko in prinese sama ko je nekaj kar ne sme.

Za kosilo pa poskrbijo kuharice same. Seveda v sodelovanju staršev. Včasih pa prinesejo kakšno živilo, ki ga pri nas ni dobiti. Gre pa bolj za kakšno poslastico.

Fant s sladkorno boleznijo pa pač namesto pohanja dobi drugo salamo – navadno piščančjo.

Za piti pa dobijo vodo namesto trapastih sokov oz. sladkih nektarjev.

Jaz od salam dam vedno suho. Mi ni piščančja razen direkt iz hladilnika, zaradi salmonele.

Pri nas najbolj palijo zelenjavni sendviči (zelenjavni namaz, sir, solata, kumarice, sveža paprika…).

Salam ne marajo!

Če mora biti salama, je boljša kakšna šunka ali pečen pršut. Posebna zagotovo ne, ker se preveč usmradi. Še bolje za v sendvič se mi zdi pečen ali pohan zrezek, pa kakšna zelenjava.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close