Solidarnostna pomoč
Lepo pozdravljeni,
Sedaj sem na bolniški že cca. 5 mesecev nepretrgoma zaradi rizične nosečnosti in bom do nastopa porodniške, pa nisem dobila še nobenega nakazila v obliki solidarnostne pomoči. Zanima me kako je s tem ? Zaposlena sem na sodišču za nedoločen čas. Ali naj še počakam ali moram sama poklicati v računovodstvo ali kadrovsko službo in vprašati oz. prositi kako je s tem, čeprav sem prebrala da mi to pa kolektivni pogodbi pripada brez nepotrebnih prošenj oz. zaprosil. Ali to drži sem torej upravičena do solid.pomoči in se mi bo nakazala, ali to ni nujno od delodajalca in morda je kakšna luknja v zakonu, da če ne zaprosiš sam ti je pač ne odobrijo in gre lepo mimo. Kaj mi vi svetujete moram še počakati in sama zaprositi ?
Hvala za odgovor
Spoštovani!
Teče že tretji mesec od kar sem na bolniški, zaradi poškodbe izven dela. Ali sem upravičen do solidarne pomoči saj sem bil 2 meseca na bolniški v prejšnem letu in zdaj teče 1 mesec v novem letu? Ali to, da sem nekaj časa na bolniški v predhodnem in sedanjem letu nepretrgano, vpliva kaj na solidarno pomoč?
Hvala za odgovor!
Forum je zaprt za komentiranje.