solidarnostna pomoč
Pozdravljeni,
v začetku lanskega leta sem bila 3 mesece in 12 dni neprekinjeno na bolniški odsotnosti po štiri ure na dan (štiri ure pa sem delala) zaradi težav v nosečnosti, 12 dni v marcu pa sem bila na bolniški celo po cel dan. V naši Kolektivni pogodbi piše, da solidarnostna pomoč pripada šele po šestih mesecih, nato pa se je lani junija ugotovilo, da v KP za negospodarstvo (ki velja tudi za nas) ta pravica pripada po treh mesecih. Jaz sem v začetku maja lansko leto nastopila porodniško. Sedaj, ko sem se vrnila s porodniške sem ugotovila to spremembo iz šestih na tri mesece. Ali lahko pravico do solidarnostne pomoči uveljavljam za nazaj, ali ne? Ali mi jo je bila kadrovska služba dolžna dati avtomatsko ali bi morala sama zaprositi zanjo.
Že vnaprej najlepša hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.
V skladu z razlago KP za negospodarske dejavnosti vam pripada solidarnostna pomoč tudi v primeru, če ste bili 4 ure na delu, 4 ure pa na bolniški, in tudi v primeru, če niste vložili posebnega zahtevka. Solidarnostno pomoč torej še lahko zahtevate (zastaralni rok je 5 let).
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.