Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Solidarnost, dobrodelnost, sočutje, razumevanje

Solidarnost, dobrodelnost, sočutje, razumevanje

Po drugi strani pa, zakaj bi morala družba pomagati raznim tajkunom in njim podobnim, s tako brezskrbnim odločanjem, z milijardnimi “prispevki” ?
Šenkali smo jim že več milijard, pa narod še vedno nič…..

Absolutno jim je treba pomagat. Staršem pa izreči ukrep obvezne sterilizacije/vazektomije.

Matkic, ne gre za to, da karkoli MORAŠ… po nareku nekoga drugega. Pa naj bo to medij, ki prikazuje stisko, pa naj bo to ta družina, čeprav ni, pa naj bodo to tvoji starši, ki so te recimo v tej smeri vzgajali, babice, dedki, družina, punca…

Oz. “moraš” toliko, kolikor gre od tvoje plače za razne primanjkljaje države, obresti od kreditov ipd., pa seveda plače javnih uslužbencev ipd.. Gre se za to, da imaš v sebi neke občutke, da se lahko poistovetiš z drugimi in doživiš stisko drugega kot svojo lastno stisko, ker želiš dobro in potem pač nekaj tudi narediš dobrega. Pa ne nujno z denarjem, lahko tudi z delom recimo okoli hiše, za popravilo oz. sanacijo te hiše, da bo primerna za bivanje. Ali pa namenskim darilom za koga drugega (otroka), če si že tak skeptik, da denar ne bo šel za pravo stvar.

Sicer pa, zakaj toliko nekega sovraštva v tebi? Neke nestrpnosti. Kje si to slišal, od koga si se to naučil. Kje je tu empatija? Saj veš, občutki žalosti, usmiljenja, ko bereš takšne zgodbe? Zakaj imaš občutek, da te hoče nekdo za nekaj prikrajšati, ali ti celo nekaj vzeti, nekaj, kar je pravzaprav tvoje. Saj imaš takšen občutek, ali ne, jaz te vsekakor tako berem.

kako se naj poistosvetim z nekom, ki je ”produciral” otroke praktično kot po tekočem traku, brez da bi si predhodno zagotovil varno prihodnost za otroke.

Žal se ne morem, niti se ne bi želel, ker se mi tako dejanje zdi totalno neodgovorno in še neumno za povrh. Vsaka družina ki pride v stisko in ima več kot enega otroka, ne doživlja nobene empatije z moje strani, ker je to milo rečeno preseravanje, to je tipični primer, suhe veje evolucije, in priemr, kako se neumni množijo, pametni pa nimajo otrok, ker pametni mislijo naprej in razmišljajo kaj se lahko zgodi, ostali pa ko čreda ovc 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Meni se psi smilijo, ko jih lastniki zanemarjajo, ne zmorejo več skrbeti za njih. In zdaj naj zanikam, da se pri človeški rasi to ne dogaja? Kaj je z vami. Kje je vaš občutek za to, kaj je prav in kaj ne? Kaj je to ljubezen? Ko gledaš v prazne otroške oči?

Seveda darujem, sem solidarna, se grem dobrodelnost, samo ni vedno smisel v reševanju zgolj na takšen način. Ljudem je potrebno preprečiti, da bi zavestno uničevali mlade duše. Toliko kot jih bo Bog dal, a ne? Nekateri so to vzeli res dobesedno in pozabili na človekovo dostojanstvo.

Se povsem strinjam. Lačnega je treba naučiti loviti ribe, ne pa mu jih neprestano nositi. Ampak to je spet stvar sistem, ki tega še nima.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Matkic, ne se zdaj izgovarjati na pamet, ker pamet nima s tem nič. 🙂
Če je človek res tako pameten, da pozna prihodnost, potem prav tako vnaprej ve, kaj narediti, da bo lahko poskrbel zase in za otroke. 🙂

Res pa je to neodgovrno imeti toliko otrok in se samo zanašati na tujo pomoč.

Če je človek res tako pameten, da pozna prihodnost, potem prav tako vnaprej ve, kaj narediti, da bo lahko poskrbel zase in za otroke. 🙂

Res pa je to neodgovrno imeti toliko otrok in se samo zanašati na tujo pomoč.[/quote]

Seveda ma, statistično gledano imajo najbolj premožni in najbolj preskrbljeni najmanj otrok, taki so v povprečju tudi pametnejši, tudi če odštejemo 3. (al pa kar 4. svet) Poglej pri nas samo cigane, po številu otrok, in druge. to je vse skladno s teorijo in tezo.

Ne gre se za poznavanje prihodnosti, ampak razmišljanje vnaprej o verjetnosti, kakšna je verjetnost da se zgodi tole in tole, kakšna je verjetnost da bo kdaj revež Bill Gates ali jaz, Razlika je očitna, in pod takimi pogoji se odločiš o potomstvu, po tem ko imaš partnerja s katerim želiš met otroka (obadva) seveda……..

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Če imaš enega otroka, potem veš, kaj bo prinesel drugi otrok. In glej ga…do tretjega ne pride kar čez noč, a ne. Četrti se tudi ne zgodi sam od sebe. Kaj šele peti itd. Če je že pri prvem tekla voda v grlo, se dihalo na škrge, nihče ni videl dlje od nosu (videnje morja je očitno danes že luksuz), kaj lahko človek pričakuje pri vsakem naslednjem otroku? Da bo država že poskrbela? Da bo vrtec brezplačen? Zame je grešno že razmišljanje, da otroke rojevaš ob vedenju, kako jim ne boš nudil osnovnih stvari.
Seveda nihče ne vidi v prihodnost, ampak vsaj približno lahko določene stvari pričakuješ, jih napoveduješ. Šest otrok je veliko za vsakega starša, tako finančno kot psihično. Kaj šele tam, kjer se zatakne že pri najmanjših stvareh…

Res pa je to neodgovrno imeti toliko otrok in se samo zanašati na tujo pomoč.[/quote]

Seveda ma, statistično gledano imajo najbolj premožni in najbolj preskrbljeni najmanj otrok, taki so v povprečju tudi pametnejši, tudi če odštejemo 3. (al pa kar 4. svet) Poglej pri nas samo cigane, po številu otrok, in druge. to je vse skladno s teorijo in tezo.

Ne gre se za poznavanje prihodnosti, ampak razmišljanje vnaprej o verjetnosti, kakšna je verjetnost da se zgodi tole in tole, kakšna je verjetnost da bo kdaj revež Bill Gates ali jaz, Razlika je očitna, in pod takimi pogoji se odločiš o potomstvu, po tem ko imaš partnerja s katerim želiš met otroka (obadva) seveda……..[/quote]
Ti si tolk pameten, da veš, da nisi sposoben preživet otrok, niti partnerja, v bistvu veš, da nič ne moreš ustvarit in boš kar ždel doma na žuljih tvojih prednikov. Sama pamet te je, res.
Čudno da Bili nima vsak tisoč otrok? Najbrš je zabit ko kanta, pač nima pameti kot je ti premoreš.

Ne gre se za poznavanje prihodnosti, ampak razmišljanje vnaprej o verjetnosti, kakšna je verjetnost da se zgodi tole in tole, kakšna je verjetnost da bo kdaj revež Bill Gates ali jaz, Razlika je očitna, in pod takimi pogoji se odločiš o potomstvu, po tem ko imaš partnerja s katerim želiš met otroka (obadva) seveda……..[/quote]
Nima, ker se ne gre za pamet, ampak za prioritete.
Komur so bistvene materialne stvari, tisti se ne bo želel ukvarjati z neko veliko družino in svoj težko prisluženi denar deliti še z drugimi, ker potem več ne bi bil tako bogat. 🙂
In ker mu služba pomeni več, kot pa družina.
Če ima kdo ogromno denarja in je brez otrok, še zaradi tega ni bolj pameten od nekoga, ki ima otroke in ni bogat.
Ne poskušaj zdaj sebe narediti pametnejšega, samo zato, ker nimaš otrok. 🙂

Joj Robi, daj že enkrat reci bobu bob. Tudi pri vas tanko piskate, imeli bi še več otrok, če se tvoji ne bi zatikalo pri zdravstvenih težavah. Sorry, nisem mogla bit tiho, ker mi je dvignilo pokrov:))). Zdaj pa reci že tvoji naj začne pripravljati božično večerjo:). Vesele praznike:).

Tako je..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Kaj pa je tebi naškodilo, da pišeš bedarije ?
Aja, saj res, nič. Takšna si že po defaultu. 🙂

Tako je..[/quote]

Ne ni tako, lačnemu ne daš ribe, niti ga ne naučiš lovit ribe, amapk mu PRODAŠ ribo, tako je to v kapitalizmu 😛

ne razumeš, ona je srečna in ima izpopolnjeno življenje..

Ma oba sta debila.

ne razumeš, ona je srečna in ima izpopolnjeno življenje..[/quote]

Bingo! Končno si dojel:)).

ne razumeš, ona je srečna in ima izpopolnjeno življenje..[/quote]
O tem pa res ni dvoma. :)))

Samo za srečno vezano baje idealno žensko nekam dost tu visiš…tako popolna, samo dedci s ete izogibajo..hahahaha…

Maš težave s tem, a ne:).

Matkic, ne poistovetiš se s starši ali njihovimi dejanji, načinom razmišljanjem… ampak z občutki nekoga. Torej, ko nekdo opisuje stisko, tudi ti v sebi doživljaš stisko. To je empatija.

Pa tisto glede pameti, da pametni ljudje nimajo otrok oz. imajo kvečjemu enega. Če bi to držalo, potem bi pametni ljudje kmalu izumrli, in bi svet bil preplavljen z neumnimi.

In potem naj jaz tebe razumem, kot da sem jaz neumna, ker imam kar štiri otroke, čakaj, štiri otroke, kar je za kar tri več, kot jih ima en pameten človek, si ne morem pomagati, da se ne bi spraševala, le kako je to možno, da lahko dva neumna človeka ustvarita pametnega otroka (in tu ne bom dovolila, da boš rekel, da so moji otroci neumni, oz. tudi če boš rekel, se boš res motil). Meni v tej enačbi nekaj ne gre skupaj.

Ampak, ok, sem pač neumen človek, tako da ni čudno, če si ob tovrstnih tezah neznam predstavljati zakonitosti.

Tako je. Če nekdo rabi tvojo pomoč, pomagaš ali pa si tiho, filozofija jih ne bo oblekla ne nasitila.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Matkic, ne poistovetiš se s starši ali njihovimi dejanji, načinom razmišljanjem… ampak z občutki nekoga. Torej, ko nekdo opisuje stisko, tudi ti v sebi doživljaš stisko. To je empatija.

Pa tisto glede pameti, da pametni ljudje nimajo otrok oz. imajo kvečjemu enega. Če bi to držalo, potem bi pametni ljudje kmalu izumrli, in bi svet bil preplavljen z neumnimi.

In potem naj jaz tebe razumem, kot da sem jaz neumna, ker imam kar štiri otroke, čakaj, štiri otroke, kar je za kar tri več, kot jih ima en pameten človek, si ne morem pomagati, da se ne bi spraševala, le kako je to možno, da lahko dva neumna človeka ustvarita pametnega otroka (in tu ne bom dovolila, da boš rekel, da so moji otroci neumni, oz. tudi če boš rekel, se boš res motil). Meni v tej enačbi nekaj ne gre skupaj.

Ampak, ok, sem pač neumen človek, tako da ni čudno, če si ob tovrstnih tezah neznam predstavljati zakonitosti.[/quote]

Neumen človek si, če ustvariš katerokoli število otrok, katerim ne moreš zagotovit toplega doma, kvalitetne hrane, lepega otroštva in primerne izobrazbe…………. in pod to spadajo TUDI materialne dobrine, kot so darila za božička, rojstni dan, kjer so nekatera poučna in uporabna, druga pa izključno za zabavo.

Torej, če karkoli izmed tega drži za tebe, potem pač v mojih očeh si to kar sem napisal.

Za mene pač ni primer inteligence in pameti to, da narediš 4 otroke, hkrati pa že pri prvem (ali pa četudi tretjem) živiš v plesnivi bajti ki praktično razpada ti pa nimaš financ ali znanja in materiala da bi jo popravil…….. to je skrajno neodgovorno, če ne kar žaljivo do lastnega otroka ki si ga sproduciral. Ne rabi imet otrok, novega Iphona, gaming lap topa za 2000€, ne rabi imet oblek za 1000€ ne rabi 50 kil LEGO kock, ne rabi zlatih krožnikov, ampak če mu ne moreš 2x letno (božiček, rojstni dan) kupit igrače po njegovi želji (nekje v mejah običajnih igrač, torej med 10 in 150€) in če mu ne moreš vsake tolko kupit tudi kakšne nove obleke in če mu ne moreš nudit SUHEGA prijetnega bivališča ter mu nudit potrebne dobrine za kvalitetno opravljanje šolanja (med katere spada tudi internet in računalnik) potem si pač neumen ali pa skrajni egoist ki meni da je otrok pravica ne privilegij, da si otroka sproduciral. To je moje mnenje in pri tem bom stal do konca svojih dni. In zaradi tega se mi takšne družine ne smilijo, vem pa tudi sam, da vsakega lahko doleti nesreča, ampak verjetnost je, da če bi ta starša ostala pri prvem otroku, bi zdaj imela odraslega moškega ki bi vsaj večinsko skrbel za sebe, in bi njima bilo bistveno drugače…… in to je tisto kar ne maram, da sta ozkogledno ne razmišljala na nevarnosti prihodnosti, kar pa je itak skupna lastnost marsikomu iz generacije Titove omladine……. bo že Jože skrbel za nas, on je odšel in zdaj kot brezglave kure jokcajo po televiziji.

Nekdo, ki je v stiski, pa si pripravljen pomagati, to storiš iz SRCA – kar pomeni, da ne analiziraš, zakaj je tam, kjer je, kako bi (po tvoje) moral živeti, ne očitaš, ne moraliziraš, ne oblagaš s krivdo, ne ponižuješ še dodatno ljudi, ki so moral zbrati veliko poguma, da so stopili pred medije – torej ne problematiziraš…

Kjer je na mestu srce, tam ni prostora za obsojanje. Kjer je pa samo razum, čeprav zelo inteligenten, kot je bil recimo Hitler, pa vidimo, da tam ni ne občutka za ljudi, nezmožnost sočustvovanje, nerazumevanje drugih, trdota in odsotnost ljubezni, ki jo pogosto zapolni sovraštvo.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close