Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Sole bodo zaprte 9. marca

Sole bodo zaprte 9. marca

Solniki so napovedali stavko, za 9. marec. Jih podpirate?

Ne!

Ce bi koga podprla, bi cistilke, streznice, kuharje in podoben kader, ki gara za minimalca.

Ucitelji sploh nimajo nobenega razloga za stavko!

Fašistov, ki maltretirajo otroke z brezveznimi testi in nagobčniki, pa res ne bomo podpirali.

Sem učiteljica v srednji šoli in tole se mi zdi višek in golo izsiljevanje. Pa tudi večini mojih kolegov.  Ne vem, kje so našli več kot 90 % ljudi za stavko. Na naši šoli gotovo ne.

NE

Ko so nazadnje stavkali sem imela še 2 vrtčevska otroka! In vrtec smo tisti dan ali celo 2 plačali!! Mogla sem si zrihtat varstvo, dopusta seveda nisem dobila. Plačala sem vrtec kot da bi bili otroci tam. Ja razumem dan stavke so imeli vzgojitelji plačano ampak poglejmo z druge strani greš v pekarno kjer stavkajo nihče ne bo plačal kruha zato da bo brez ven prišel. Greš k frizerju ne boš plačal striženja, barvanja in odšel ker frizerka pač stavka in hoče bit plačana tisti dan….

Enako sedaj doma bom imela vse 3 otroke in ja vsi trije rabijo varstvo…. Spet en kup zejbancije….

Odgovor na objavo uporabnika
UčiteljicaSŠ, 18.02.2022 ob 18:45

Sem učiteljica v srednji šoli in tole se mi zdi višek in golo izsiljevanje. Pa tudi večini mojih kolegov.  Ne vem, kje so našli več kot 90 % ljudi za stavko. Na naši šoli gotovo ne.

Dvomim, da si učiteljica, če pa si, pa ne veš, zakaj se sploh stavka. Gre za tisto povišanje plač, kar je bilo obljubljeno že pred 5 leti, vmes so 4x povišali plače zdravnikom (tudi med kovidom in zdaj, kljub temu, da so prejemali enormne kovid dodatke), drugim javnim delavcem pa ne.

Saj okej, če bi plače ostale za VSE iste, v redu, ni problema. Ampak da tistim z najvišjimi plačami le-te še zvišajo in s tem porušijo vso plačilno listo javnih uslužbencev, ostali pa ostanejo brez, pa ni prav. In samo zato bodo šolniki stavkali!!

1234, 18.02.2022 ob 18:47

NE

Ko so nazadnje stavkali sem imela še 2 vrtčevska otroka! In vrtec smo tisti dan ali celo 2 plačali!! Mogla sem si zrihtat varstvo, dopusta seveda nisem dobila. Plačala sem vrtec kot da bi bili otroci tam. Ja razumem dan stavke so imeli vzgojitelji plačano ampak poglejmo z druge strani greš v pekarno kjer stavkajo nihče ne bo plačal kruha zato da bo brez ven prišel. Greš k frizerju ne boš plačal striženja, barvanja in odšel ker frizerka pač stavka in hoče bit plačana tisti dan….

Enako sedaj doma bom imela vse 3 otroke in ja vsi trije rabijo varstvo…. Spet en kup zejbancije….

A misliš, da so bile vzgojiteljice krive, da si ti morala vrtec plačat? Saj o tem ne odloča vrtec! To je zorganizirala država iz točno tega razloga, da bo javno mnenje naperila proti vrtcem. In očitno ji je uspelo.

Pa nujno varstvo bo tudi potekalo.

Še ste pošteni ljudje v Sloveniji.

Zakaj pa ne 8. marca?

Moje spoštovanje, 18.02.2022 ob 18:59

Še ste pošteni ljudje v Sloveniji.

Za gospo Učiteljico z veliko začetnico?

saj ni res, 18.02.2022 ob 18:51

Dvomim, da si učiteljica, če pa si, pa ne veš, zakaj se sploh stavka. Gre za tisto povišanje plač, kar je bilo obljubljeno že pred 5 leti, vmes so 4x povišali plače zdravnikom (tudi med kovidom in zdaj, kljub temu, da so prejemali enormne kovid dodatke), drugim javnim delavcem pa ne.

Saj okej, če bi plače ostale za VSE iste, v redu, ni problema. Ampak da tistim z najvišjimi plačami le-te še zvišajo in s tem porušijo vso plačilno listo javnih uslužbencev, ostali pa ostanejo brez, pa ni prav. In samo zato bodo šolniki stavkali!!

Ce so bili zmenjeni 5 let nazaj in do zdaj niso dobili, jim ocitno ze ni bilo toliko ponembno, da bi se prej zbunili, ta vlak jim je ze odpeljal!

Zdravnikom ni bilo potrebno nič stavkat, da so najbogatejšim za 20% povišali plače. Je šlo kar čez noč. Zanimivo, ane?

ne podpiram, 18.02.2022 ob 19:03

Ce so bili zmenjeni 5 let nazaj in do zdaj niso dobili, jim ocitno ze ni bilo toliko ponembno, da bi se prej zbunili, ta vlak jim je ze odpeljal!

Obljubljeno jim je bilo dve leti nazaj, da zdaj pa res. No, potem je prišel kovid in pogajanja so prenehala, nihče od šolstva tudi ni bil tako pohlepen, da bi sredi krize zahteval višje plače. No, razen zdravnikov. Pa saj zdravstvo stavka že dve leti, vi pa nič:))

ne podpiram učiteljskih stavk, ker niso šli stavkat za naše otroke, da bi preprečili nošenje mask in brez vezno testiranje- banda učiteljska z ravnatelji vred naj gredo v tri p i č k e m a t e r i n e. Nabijat nagobčnike ubogim otrokom za brez veze. Niti toliko niso bili učitelji izobraženi, da bi preverili, ali je res kje na svetu bil dokazan ta k u r č e v namišljen virus. Vzemite učiteljem najmanj 20% naj delajo za minimalca, prasci!

Torej bodo stavkali iz fovšije.

Zakaj pa ne stavkajo ko privatnikom nihče ni dal dodatka? Zakaj ne stavkajo ker imajo v gospodarstvu minimalce?

Učiteljem ni slabo in delajo naj. Dosti časa so bili doma. Za otroke jim je vseeno.

amer, 18.02.2022 ob 19:08

ne podpiram učiteljskih stavk, ker niso šli stavkat za naše otroke, da bi preprečili nošenje mask in brez vezno testiranje- banda učiteljska z ravnatelji vred naj gredo v tri p i č k e m a t e r i n e. Nabijat nagobčnike ubogim otrokom za brez veze. Niti toliko niso bili učitelji izobraženi, da bi preverili, ali je res kje na svetu bil dokazan ta k u r č e v namišljen virus. Vzemite učiteljem najmanj 20% naj delajo za minimalca, prasci!

Heheheh, a dohtarji pa so lahko zahtevali PCT na vsakem koraku? a dohtarji so se pa borili za to, da bi se čakalne vrste zmanjšale, pa da bi narod prišel do zdravnikov? Pa jim vseeno vsake dve leti višajo že tako najvišje plače v Slo. Zakaj bi torej prfoksi bili tvojo vojno? Pojdi ven s transparenti pa se bori za svoje frocovje, zakaj bi se vsi ostali?

mitinka, 18.02.2022 ob 19:09

Torej bodo stavkali iz fovšije.

Zakaj pa ne stavkajo ko privatnikom nihče ni dal dodatka? Zakaj ne stavkajo ker imajo v gospodarstvu minimalce?

Učiteljem ni slabo in delajo naj. Dosti časa so bili doma. Za otroke jim je vseeno.

Stavkali bodo, ker v javnem sektorju obstajajo plačni razredi in obstaja nek red. Ni to gospodarstvo, kjer ob dobičku lahko povišaš plačo tistim, ki so za to zaslužni. Pa če bi jo povišali res zaslužnim, tistim, ki se res trudijo in delajo, ajde, ampak so jo povišali največjim bogatunom, ki že itak bogatijo tudi v privat sektorju in ki se bolj ali manj praskajo med korono.

Naj stavkajo, če želijo. Ampak ta dan ali dnevi naj bodo neplačani in jih otroci pozneje naj ne nadomeščajo.

voo, 18.02.2022 ob 19:26

Naj stavkajo, če želijo. Ampak ta dan ali dnevi naj bodo neplačani in jih otroci pozneje naj ne nadomeščajo.

Pa nobenega nujnega varstva naj nimajo! Stavka je stavka, ne delaš, nisi plačan, ostaneš doma, ampak tudi nujnih del ne opravljaš. Zaklenejo naj šole in vrtce, ostanejo neplačano doma dokler jim ne zvišajo plač. Kakšne so to stavke? Kaj je bilo to v zdravstvu? Saj je vse delalo.

In če bi jih radi odpustili, hahahaha, kar naj, učiteljev itak ni za dobit novih, tega kadra sploh več ni. Šole po mesece dolgo dajejo razpise, na koncu dobijo človeka brez pogojev, ker drugih ni. Imajo oreng orožje v rokah šolniki.:) Namesto njih bi zaklenil šole in čakal, da jim zvišajo plače kot so dohtarjem, pa da vidimo, do kdaj bodo morali čakat.:))

hehe ja, 18.02.2022 ob 19:32

Pa nobenega nujnega varstva naj nimajo! Stavka je stavka, ne delaš, nisi plačan, ostaneš doma, ampak tudi nujnih del ne opravljaš. Zaklenejo naj šole in vrtce, ostanejo neplačano doma dokler jim ne zvišajo plač. Kakšne so to stavke? Kaj je bilo to v zdravstvu? Saj je vse delalo.

In če bi jih radi odpustili, hahahaha, kar naj, učiteljev itak ni za dobit novih, tega kadra sploh več ni. Šole po mesece dolgo dajejo razpise, na koncu dobijo človeka brez pogojev, ker drugih ni. Imajo oreng orožje v rokah šolniki.:) Namesto njih bi zaklenil šole in čakal, da jim zvišajo plače kot so dohtarjem, pa da vidimo, do kdaj bodo morali čakat.:))

Se čisto strinjam, te mehke stavke niso za nikamor. In javno mnenje je itak proti šolnikom, torej kaj lahko izgubijo? Službe ni šans, ker kot rečeno ni ljudi.

Pa da vidimo potem, kako bi narod pritisnil na ministre, naj jim za božjo voljo zvišajo plačo, da gre otročad v šole.:))))

bi rekla tudi jaz, 18.02.2022 ob 19:35

Se čisto strinjam, te mehke stavke niso za nikamor. In javno mnenje je itak proti šolnikom, torej kaj lahko izgubijo? Službe ni šans, ker kot rečeno ni ljudi.

Pa da vidimo potem, kako bi narod pritisnil na ministre, naj jim za božjo voljo zvišajo plačo, da gre otročad v šole.:))))

Dobra, če bi mislili resno, po moje več kot teden dni ne traja vse skupaj. Naj pridejo z ministrstva v šole poučevat, heheheh.

Samo enotni bi morali biti, pa uspejo zagotovo. Redki so taki kadri, kjer brez njih praktično vse obstane. Ampak narod se tega ne zaveda, pa blati učitelje.

Dobra, če bi mislili resno, po moje več kot teden dni ne traja vse skupaj.

Še manj. Po treh dneh take stavke bi ministrstvo klecnilo. Do zdaj se ni hotelo pogajat s sindikati, potem pa se tudi sindikati naj ne bi pogajali. Rečejo 20% povišanje plač ali pa ne pridejo delat dokler tega ni. Pa naj se razsuje ves sistem, ljudje bi morali ostajati doma, ker so otroci doma, gospodarstvo posledično trpi, ocen ni, šole ni, starejša mularija nori po cestah…kaos skratka.

Mehke stavke niso nič, še manj kot nič. Bolje nič kot to.

Ja, podpiram jih in čeprav imam dva otroka in bom takrat morala vzeti dopust, jih podpiram!

In upam, da v celoti zaprejo šole in vrtce, ne pa kot doslej, ko smo odgovorni starši imeli otroke doma, socialci brezposleni pa so jih pripeljali v vrtec! POPOLNOMA ZAPRITE ŠOLE IN AMEN! Drugače  ne boste ničesar dosegli!

Ne. Stavkajo, ker je prilika in moda. Resnične potrebe pa ni. Stavkajo zaradi plač. Zaradi učnih vsebin pa ne… delajo pa vedno bolj usput in vmes..

Vesnador, 18.02.2022 ob 19:53

Ja, podpiram jih in čeprav imam dva otroka in bom takrat morala vzeti dopust, jih podpiram!

In upam, da v celoti zaprejo šole in vrtce, ne pa kot doslej, ko smo odgovorni starši imeli otroke doma, socialci brezposleni pa so jih pripeljali v vrtec! POPOLNOMA ZAPRITE ŠOLE IN AMEN! Drugače  ne boste ničesar dosegli!

Tudi jaz podpiram in se popolnoma strinjam. Naša učiteljica, 5. razred, dela še pa še. Dopoldan v šoli, ogromno enih naravoslovnih vsebin, projektov, dodatnih tekmovanj, poskusov itd., popoldan dela zoome za tiste, ki so v karanteni, jim daje filmčke in naloge na spletne učilnice, odgovarja vsakemu posamezniku na naloge, ki jih oddajajo…pa to vse brez dodatnega plačila.

Vsaka čast!! Sem tudi za to, da popolnoma zaprejo šole in stavkajo do konca!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close