Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Solatni preliv

Solatni preliv

Ima morda katera idejo, ali se da v trgovini kupiti solatni preliv (jogurtov) kot ga imajo v McDonaldsu? Sicer sem sama kupila enega ali dva, vendar nista bila niti približno tako dobra.

Se priporočam za vsako informacijo!

Solatni preliv lahko kupiš kar v McDonaldsu. Imajo pakirane v majhnih povštrčkih. Nekaj časa sem jih kupovala, potem pa sem vidla kakšna kalorična bomba so.

Ja no ja, to vem, da lahko kupim tam, a se mi ne zdi ravno racionalno. Glede kalorij – smo primerjali ta jogurtov preliv in tisti s kisom (ne vem kako se rece, ker ga ne maram), pa presenecenje – ima tisti drugi se vec kalorij.

NJAMSI, JAZ BI TUDI IMELA RECEPT ??

Hej!

Ne kupujem solatnih prelivov; tudi v retsavracijah si ne postrezem z njimi.
Predsodek? Niti ne…( mogoce se bojim, da ni kej primesano tudi jajce), najraje imam olivno olje.

Jogurtov preliv naredim po svoje doma. Vem, da ni tako okusno kot so tisti kupljeni; a z mojimi zelisci in zacimbami ga imam rada.
Recept pa je ad hoc, glede na letni cas in okuse jedcev:))) Lp

Ja, ja , tudi jaz poznam domace priblizke :-))

Saj bi se sama lotila preizkusanja, ampak taksen kot je tam mi ne bi ratal.

Vic je namrec v tem, da sama solate sploh ne jem, razen tele iz McDonaldsa s tocno tem prelivom :-)). Ja, saj vem :-)).

Mi smo že spraševali, če bi lahko malo več naročili, ne te vrečke, pa so tako nefleksibilni. Smrk !

Moj recept za preliv, ki ga dam na zeleno solato s testeninami, šunko in sirom:

Jogurt+kisla smetana+kis+origano+sol.

Z M. ne morem primerjati, ker tam solate še nisem jedla, lahko pa poskusite recept…

lp, N.

Ideja je super, vendar to ni to :-)). Bom kdaj probala na testeninsko, hvala!

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Me pa res zanima kakšen je ta preliv, bo treba preizkusiti… Sama se namreč zelo izogibam prelivov bele barve, saj nikdar ne veš, v katerem je notri majoneza… bljak…
Po večkratnem poskušanju sem se zdaj navadila nekega belega preliva v eni pizzeriji, drugod pa še vedno raje ne poskušam 😉

Morda pa poskusim tega v McDonaldsu, do sedaj sem se držala kar “Italian dressing”-a.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz sicer v McD. jem samo italijanski preliv, tisti, k je tebi bljak, meni pa njam:)Meni so pa te “ta bele” , kot je rekla Vladka:) zanič. Ravno zaradi majoneze, ki bi morebiti bila notri:))

Je pa po moje kakšna industrijska fora tako, da težko, da bi dobila točno tak okus. Tudi ta italijanski preliv je pravzaprav vinaigrette omaka, pa je moja doma popolnoma drugačna.

Kaj ni nič sestavin napisanih na vrečki? Veš, da bom pa prav enkrat res enega kupila pa pogledala in sprobala:))) Če ne bo katera prej ugotovila.

bi-ne oni so orientirani k temu, da prodajajo v bistvu poceni hrano, vsi “nepotrebni” dodatki pa so dragi. Pri njih ni nič zastonj:(
In nekako nimajo potrebe, da bi delali kaj drugega kot majhne vrečke. Bi pa lahko poskusila ugotoviti, kdo jih dela. Težka bo, vem:)

<http://kate.moj-album.com/>

sonce, glede na barvo bi jaz rekla, da dodajo malo ketchupa, osnova pa bi bila lahko majoneza ali pa kisla smetana. mogoče bi šlo tudi z dodatkom sladke rdeče paprike v prahu + balzamični kis. Pa seveda sol in poper.

Recimo 🙂

Ja, barva pa res potegne malo na roza, no morda na rdečo. Seveda pišejo sestavine gor, samo nisem bila toliko brihtna da bi jih prepisala…. Bom drugič prepisala in šla v trgovino gledat če je kaj podobnega. Majoneza – veš da se je ne čuti v tem prelivu, nič pa ne rečem da ni notri.
Saj verjetno bi se dalo precej poeksperimentirati, ampak jaz bi raje kupila, tako da bi bil preliv za večkrat. Ma se mi ne da ravno samo zase vedno packati vsakič posebej :-)).

Sem že kupila jogurt dressing, pa je bil tako kot praviš – precej majonezen. Ta iz MCD pa ni. No, vsaj meni se ne zdi.

Se še vedno priporočam za kakšen konkreten približek, ko bo katera pogruntala (v hudi sili ga bom tudi “na roke” delala :-)) ).

Sončen pozdravček!

nekaj prelivov:
Gorčični preliv:
2 rdeči čebuli
200 ml zelenjavne juhe iz kocke
75 šalotkinega kisa
50 ml srednje ostre gorčice
sol in mleti poper
ščepec sladkorja
50 ml sončničnega olja

Čebulo olupite, drobno seseklajte, zmešajte z juho, kisom in gorčico. Začini s poporom soljo sladkorjem. Nato z metlico za stepanje vmešajte še olje. Za nekaj časa preliv postavite na hladno, po zeleni solati pokapajte predno jo začnete jesti.

Jogurtov preliv:
2 stroka ćesna
300 g jogurta
100 ml sladke smetane,
sok neškropljene limone, ,
pol šopka drobnjaka, peteršilja, bazilike
sol in poper
ščsepec kajenskega popra in
ščepec sladkorja

recept s kislo smetano
S kislo smetano je tkole: daš pol lončka kisle smetane, malo majoneze, malo gorčice, malo kisa, poper, origano, bazilika, drobnjak in zmiksana čebula. To premešaš in preliješ po katerikoli solati.
Česen olupite in drobno seseklajte, zmešajte jogurt, smetano, česen in limonin sok. Zelišča operite, otresite jih dobro sesekljajte ter vmešajte v preliv. Začinite s soljo poprom in sladkorjem. Do uporabe preliv postavite na hladno.
So še recepti za: Koktalj preliv, Preliv z gorgonzolo, Jabolčni preliv, Paradižnikov preliv. Več se mi ni dalo prepisat če bo katero zanimal kateri od teh naj napiše samo ne morem ažurno pisat ker sem ta teden precej zaedena. Bom pa probala bit pridna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close