Najdi forum

Solatke

A mi lahko prosim predlagate še kake solatke, ki si jih lahko pripravim v službi? Do zdaj sem kombinirala paradižnik, papriko, kumare, tuno, sir, koruzo in seveda zeleno solato. Kaj lahko še uporabim za slastne solatke? Testenine in krompir me ne zanima…

LP

Hej!
Doma lahko popeces rezine jajcevcev,majhnih buck,cebule in paprik.
Vse das v posodo,potreses z nasekljanim petersiljem in cesnom,malo oliv,kaper in koscki fetke.Zacinis in dodas olivno olje in malo balzamicnega kisa ali limoninega soka.Bolje,da malo stoji,da se vse prepoji.Lahko v to dodas tudi tuno in koruzo.
Sicer si ti sprasevala,kaj bi naredila v sluzbi. Mislim,da ne bi delalo tezav prinesti v sluzbo ze narejeno v vecji posodi,potem samo razdelis. Lp Babi

Babi hvala za idejo!

Jaz si včasih prinesem od doma popečene bučke z mozzarelo, limoninim sokom, olivnim oljem in meto. Paše sploh poleti.
Kaj pa kakšne variante z rižem? Pripravljeno lahko prineseš katerokoli kuhano ali popečeno zelenjavo. Za tiste zadeve, ki pa vnaprej pripravljene niso dobre, pa jaz prinesem v majhnem lončku polivko posebej in v službi samo zmešam.

Ravno prej sem listala po eni kuharski knjigi. Tole sem našla: Solata iz peresnikov: skuhamo peresnike, nato dodamo narezano rdečo papriko(svežo), solatno kumaro, milansko salamo, kuhano koruzo. Preliv pa je narejen iz mjoneze, jogurta, malo sladke mlete paprike, kečapa, soli, mletega popra in malo belega vinskega kisa. Piše, da je še boljša, če stoji nekaj časa.
Pa ta je tudi zanimiva: zmešamo kuhan rjav, bel, črn in rdeč fižolv zrnju, malo kuhanega stročjega fižola, pa še po eno rdečo, rumeno in zeleno svežo papriko. Preliv pa je sestavljen iz gorčice, soli, popra, rdečega vinskega kisa, oljčnega olja. Mogoče se lahko še kaj doda po lastni želji. Dober tek!

Oprosti, sem čisto spregledala, da testenine odpadejo. Mogoče pa lahko dodaš še kakšno zelenjavo. Pozdravček!

za spremembo naredi kako mesno….ali pa kaj z avokadom. lp petra

Kombinacije riža in zelenjave, ali pa kuskusa z zelenjavo.

lp Majuška

jaz obožujem grško solato s feta sirom, bučkami, paradižnikom in še kakšno zelenjavo, obvezno z olivnim oljem 🙂

LP

Jaaa, seveda, se strinjam! Cez feto pa obvezno se scepec origana. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close