Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika solata s koromacem in avokadom

solata s koromacem in avokadom

vceraj sem se kar preobilno najedla prave “zimske” hrane…pa se mi je danes “zalustalo” nekaj osvezilnega,lahkega. malo sem brskala okrog in nasla tole. osvezilno ze,lahko…!??…solato…
mogoce bo komu vsec.

100g radica
4 rdece pomarance
2 srednje zrela avokada
200 g jogurta
80 g gorgonzole
2 koromaca
1 zlica belega kisa
4 zlice limone
olivno olje
sol,poper
mleti koriander

radic ocistimo,operemo in narezemo na trakove.pomarance olupimo in odstranimo belo kozico,narezemo na kolobarje-potem pa se na polovice.
avokado olupimo,odstranimo pesko in narezemo na tanjse krhlje.pokapljamo ga z limono.zmesamo jogurt,gorgonzolo v gladko kaso,solimo,popramo,dodamo kis.koromac narezemo na stiri dele in potem na tanke rezine.na ne premocnem ognju /+ ol.olje/ ga poprazimo-par minut.zacinimo ga s soljo,poprom in mletim koriandrom.
na kroznike nalozimo narezan avokado,trakove radica,pomaranco,pecen koromac in prelijemo z jogurtovo polivko.okrasimo s koromacevim zelenjem.

ko sem prebrala,so se mi kar pocedile sline….mogoce bo to danes ta vecerjo? ! lp petra

Petra, naredila si prave ” GUUUUUŠTEEEE” :)))

Sladki janež imam že brez vsega naštetega rada.

Hvala za kombnacijo lp Babi

babi,ce bos kmalu “probala”, napisi kako ti je bilo vsec. meni danes izgleda ne bo uspelo…domov pridem sele zvecer. najbrz bo kdo do takrat ze kaj skuhal…../upajmo!! /. ce ne prej, bom naredila cez vikend.
tudi meni se zdi zelo dobra kombinacija. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close