Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika solata iz testenin ali riža

solata iz testenin ali riža

Pozdravljeni!

Zelo so mi všeč hladne solate iz testenin, pa nimam nobene dobre ideje – mi lahko pomagate? Kaj pa riževe hladne solate – ali tudi to obstaja?

Hvala in lep dan vsem!

Kuhan riž dobro ohladiš. Primešaš tuno, pa koruzo, pa grah, kumarice……..
Na hitro pa je dobro tudi Rio mare (3 različne z zelenjavo) in malo kečapa. Pa še kaj, kar najdeš v hladilniku…..

Jaz naredim solato s testeninami na različne načine: lahko s tuno, majonezo, kislimi kumaricami, ali pa s kuhano jajčko, posebno klobaso, kumaricami.Če imate radi koruzo in grah, lahko dodaš tudi to. Riževo pa delam predvsem s tuno, koruzo in dodatkom čebule (sesekljane).

Hojla, meni so tudi všeč mrzle solate/jedi.

Jaz na drobno narežem solato – zeleno, pa paradižnik (na drobne kocke), papriko, gobice, sir, šunka, grah, koruza, česen in poleg olja in kisa dodam še solatni preliv. Naravnost božansko !!!!!!!
Lahko pa dodaš zraven še male polžeke (testenine), ha ha ha, se dobro bere, kajne?!!!!!

Z rižem še nisem poskušala, bom pa sedaj absolutno poskusila.
alenka

Ravno sem se odpravila na forum da vas povprasam o hladnih solatah z rizem in testeninami..pa me je Neza M. ze prehitela..ha ha..
Hvala za ideje!!!
Lp!

Poizkusi še s kuhano ajdovo kašo ali pa mešanico črnega in
basmati riža.

Zelena paprika, šunka, sir narežeš na kocke, testenine (npr.polžke ), malo majoneze, malo kisle smetane in premešaš, ohladiš in mmmm zelo osvežilna solata je nared .

testenine skuhamo tako, da so zelo čvrste, odlijemo vodo in jih ohladimo. Medtem narežemo na kockice svež paradižnik, papriko rumeno in zeleno. malo čebulice, dodamo sladko koruzo iz pločevinke, eno pločevinko tune, solimo, malo popopramo, dodamo koper. žlico kisle smetane in žlico majoneze. Vse skupaj zmešamo s testeninami. Vse naj bo hladno, ker nas v poletnih dneh le hladno osveži.

Solato lahko narediš tudi z rižem, ki ga dodaš namesto testenin. Za te poletne solate so najboljše majčkene testenine, lahko tudi jušne zakuhe ( zvezdice, krogci) LAHKO PA NAMESTO TESTENIN ALI RIŽA UPORABIŠ RAVIOLE ALI TORTELINE, TUDI TO NI SLABO, OZ. ZELO DOBRO IN LAHKO NADOMESTI KOSILO ALI VEČERJO. Neža M je pisal/pisala:
>
> Pozdravljeni!
>
> Zelo so mi všeč hladne solate iz testenin, pa nimam nobene
> dobre ideje – mi lahko pomagate? Kaj pa riževe hladne solate
> – ali tudi to obstaja?
>
> Hvala in lep dan vsem!

Zelo osvezilna hladna solata je, da skuhas bolj drobne makarone, jih ohladis, pol pa das noter vse narezano na majhne kockice ali tanke rezine: sunka, sir, paprika, koruza, kumarice (vlozene), olive, lahko kuhano jajce, paradiznik, sampinjone (vlozene), tuna, poper, sol, in obvezno origano, ki naj ga bo kar veliko! V bistvu lahko das noter kar hoces, najpomembnejse sestavine so le paradiznik, kumarice, origano, poper, in tuna.

Ena varianta, ki ni tako osvezilna je: makaroni ali riz, vlozene kumarice, sir, sunka, poper, sol in majoneza.

Najboljša riževa solata je iz mešanice belega in divjega riža, ki mu dodaš konzervo tunine v olivnem olju, konzervo koruze, konzervo graha, kakšno kislo kumarico in vse to preliješ z mešanico majoneze/kisle smetane in kisa od kislih kumaric.
Dobra je tudi solata s širokimi rezanci, koščki popečenega piščančjega fileja, paradižnika in koščki vloženega ananasa z enakim prelivom kot pri riževi solati.

Kaj se koruza iz konzerve ter grah samo opereta in v solato zamešata ali je potrebno kaj kuhati?

Sorry, za neumno vprašanje, vendar sem šele začetnica.

Jaz grah iz konzerve spiram pod vodo, koruze pa ne!

Pozdrav!

Jaz pa naredim mrzlo solato tako:

panceto narezano na kockice – popečem in jo ohladim,
skuham špagete – jih ohladim in na majhno narežem,
na kockice narežem kisle kumarice, papriko in paradižnik,
dodam še majonezo,
sesekljam sveži petršilj – potrosim.

Super okus! :)

Jaz delam solato z rižem ki ga skuham ohladim, narežem paradižnik na dobne kocke, kuarice in papriko prav tako zmešam z olivnim oljem in kisom . po potrebi se še doda feta sir, klobade (poli ali kaj podobnega).

Lep pozdrav 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close