Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika solata iz riža

solata iz riža

No ker sem videla da imate odprto temo o solatah z testeninami, bi jaz vprašala za kak dober recept za solato iz riža!
Pa tudi kak recept za solato iz soje bi imela, pa solato iz biločesa…..

Hvala in lep pozdravček!
Za zameno pa vam jaz dajem tale recept, ki pa sicer ni solata!

Na majhne koceke sesekljate čebulo in naribate korenček.
Na ozke trakce narežete buranje filete
potrebujete še, petršilj, grahec, fižolo iz pločevinke (belo), malo popra, soli mičkeno muškatnega oreška, in začimbe za puranje meso.
Čebulo prepražite na olivnem olju in dodate puranje kačice in jih popečete da porumenijo potem dodate vse začimbe in fižol ter grah in korenček malo popečete in vse skupaj zalijete z 3 dcl mleka. Pustite dušit, in ko mleko čist povreje je jed pripravljena! V tem pasji vročini je to prav lahka in okusna hrana! poskusite nebo vam žal!

Solata iz riža pa gre tako jaz poznam samo tole naj še kdo drugi pomaga!
Skuhaj beli riž in ga pusti da se ohladi. Notri daš kisle šamoinjone malo naribanega korenčka malo na kocke narezanega paradižnika in rdečo papriko vse skupaj premešaš in zabeliš z dvema žlicama bučnega olja in balzamičnim kisom ter po potrebi soliš

Dober tek!

Mi jo delamo takole:
kuhanemu rižu dodamo na kockice narezane kisle kumarice, sesekljana trdo kuhana jajca, tuna ribe iz konzerve, majonezo, malo senfa, sol, limonov sok.Če je presuho, še malo jogurta ali kisle smetane. Nam je zelo všeč. Variacij na to temo jo še pa še. Vse je stvar okusa in dimišljije.

Jaz sem ze nekajkrat napisala recept za rizevo solato.Poisci.Lahko tudi kus kus,piro,sojo…lep pozdrav Babi

danes sem jo delala k babinem krozniku!! naredila sem jo malo drugace…dodala sem paradiznik,malo vitlofa,pest koruze…petrsilj,drobnjak…malo,malo paprike…in seveda zacinila in okisala! bomo videli lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close