Šolarjem nič več od dveh tednov počitnic
no ja, 04.07.2024 ob 20:06
Mima252, 04.07.2024 ob 19:59
Anonimno 3565, 04.07.2024 ob 19:52
Mima252, 04.07.2024 ob 19:45
Ja tudi pri nas so jasli polne cez počitnice, razumljivo saj imajo starsi samo 14 dni dopusta.
Točno tako. Če so lahko malčki čez poletje v vrtcu, so lahko tudi šolarji v šoli.
Tu bi morala država nekaj ukreniti. Ker se je zgodil ta preobrat, da so naše babice sle v pokoj pri 50. in so nas lahko pazile cez počitnice, danes pa babice delajo do 65+ in so starši v stiski, ker nimajo kam z otrokom. Dejstvo pa je, da so počitnice predolge, vec kot 2 meseca. Tudi, ce das otroka na vse možne tabore kot pametujejo zgoraj učiteljice, na koncu zmanjka aktivnosti.
Ja luba duša, a veš, kako so v tujini dragi vrtci? Šolarji ponekod začnejo v šolo hodit pri štirih letih, pa ni nobenih zastonj varstev nikjer. Se morajo starši fajn skeširat al pa eden doma ostat. Ni tam sociale tako kot pri nas, pa da ti kar pripada zastonj varstvo za otroka. Vi bi vse zastonj, bog ne daj da bi plačale varstvo. Mularija je vaša, nismo več v socializmu, bo treba plačat tudi to.
ja, šolanje je zaenkrat “zastonj”. Vrtci pa kar zasoljeni, mi smo imeli skozi okrog 450 eur. Varuška pa je rekla, da ima 11 eur na uro. Zdaj pa po kmečki logiki, to je 88 eur na dan. Kdo si pa lahko privošči za mesec in pol takšnega varstva z normalnimi plačami.
čist simpl, 04.07.2024 ob 20:08
Pikapolonica875, 04.07.2024 ob 20:05
Lahko ste pametni eni, verjetno brez otrok..
Moja sestra dela v Avstriji, pride ob 17h domov, njen dela skozi popoldan, ker je v zdravstvu, ena babica se dela, druga je bolna. Je rekla, da ne ve kaj bo drugo leto, ko gre mali v šolo. Solski sistem pri nas odpove v tej situaciji.
Naj ga da v avstrijsko šolo, njihov sistem je boljši.
Ja, hahaha. Vrtec drag ko žafran, v šoli plačljivo čisto vse razen osnovnega programa. Vse interesne dejavnosti, podaljšano bivanje… to je vse plačljivo. Šola je do 12.00, še kosila ni, pol se pa znajdi kot veš in znaš. Pri nas pa mora biti vse do petih popoldan odprto in varstvo za osnovnošolce zastonj, bog vari kaj plačat za svojega mulca. To vse plačujemo davkoplačevalci. Če bi pa postalo plačljivo kot v AT, bi se pa za tri četrt otrok čudežno našlo varstvo.
Mima252, 04.07.2024 ob 20:13
ja, šolanje je zaenkrat “zastonj”. Vrtci pa kar zasoljeni, mi smo imeli skozi okrog 450 eur. Varuška pa je rekla, da ima 11 eur na uro. Zdaj pa po kmečki logiki, to je 88 eur na dan. Kdo si pa lahko privošči za mesec in pol takšnega varstva z normalnimi plačami.
Ja, tako pač je. V tujini je veliko slabše. Tam imaš šolo do 12.00. Kosila nimajo. Podaljšano je posebej plačljivo in zasoljeno. Matere ali ostajajo doma z otroki ali delajo po 4 ure ali pa ena ostane doma in ima v varstvu še nekaj drugih otrok, seveda ji nekaj plačujejo, ampak veliko manj kot bi poklicni varuški. Znajt se je treba, ne da misliš, da ti pa vse pripada, zdaj naj se pa učitelji odrečejo svojemu dopustu, ker ti rabiš varstvo za tvojega otroka. Ma nemoj!! Če imaš 14 dni dopusta ti, 14 pa tvoj mož, vzameta različno in pokrijeta skoraj celo poletje. En teden pa plačate varstvo pri DPM, ki pa tudi ni pretirano drago. Če ste zmogli vrtec plačevat, boste pa tudi teh 100 € na leto dali za en teden varstva, ane?
Kdo si pa lahko privošči za mesec in pol takšnega varstva z normalnimi plačami.
Kje pa najdeš en mesec in pol? Ajaaa, vi bi skupaj dopust vzeli, saj res. to se jemlje posebej. Čez poletje ti marsikje dovolijo vzeti tri tedne dopusta, torej 15 dni, veliko podjetij ima čez poletje čas kislih kumaric. Veliko jih ima kolektivne dopuste, eni tudi ves mesec. Komot se da zmenit, samo pač ne gre tako da boste pa jemali skupaj dopust. Ne, dokler otroci ne znajo biti sami doma.
Komot. Valda. Samo naj grejo v šolo z 8.leti in naj se spet uvede 8letka.
Vsi nerazvite otroke najprej tišite v šolo s 5.leti,potem pa jamrate da jih nimate kam dati in jim ne gre, zdaj pa bi še jim edino svetlo točko (beri:počitnice) vzeli, zato ker si nimate z njimi kaj za počet?
Ja tako je. Mi smo šli v šolo s 7.leti, sami. Sami smo hodili v šolo in domov. In sami smo preživeli tista 2 meseca počitnic in to aktivno preživeli, ker smo se družli in cele dneve igrali. Zdaj pa reveži drugega kot telefona ne znajo uporabljat in bod ne daj, da bi se družili s kom…igranje je pa itak za dojenčke.
Vzgojili ste vlke reveže…zdaj pa bi radi, da bi bili še večji.
Ptica973, 25.06.2024 ob 10:15
Zimske in ostale naj se tudi ukinejo. Zakaj bi imeli učitelji tri mesece plačanega dopusta zaradi teh počitnic? In tudi starši se pritožujejo, da nimajo kam dati otrok, ko so v službi. Mularija naj poleti lepo hodi v šolo in ponavlja snov ter utrjuje znanje, ji ne bo nič škodilo. Tista dve tedna počitnic pa naj imajo, ko bodo starši na dopustu. Tako bodo učitelji zaposleni, za kar so plačani, starši ne bodo imeli problemov, sončki pa se bodo naučili delovnih navad, ki jim bodo kasneje prav prišle. Ko bodo v službi, tudi ne bodo imeli toliko dopusta
A ti veš kakšna psihična obremenitev je biti učitelj. Marsikdo ne bi zdržal. Učitelj je psiholog, nevrolog, pedagog, učitelj, vzgojitelj…
In otroci so junija že vidno utrujeni. Ko imaš ti, avtor dopust kadarkoli med letom, ga učitelji nimajo. Misliš, da imajo fraj tist teden med zimskimi počitnicami? To je v tvoji glavi…en dan v glavi ni, da bi vse odmislil, pač pa si celo šolsko leto v ocenah, ocenjevanju učencev, da ne govorim o vikendih, ko je tudi malo fraj…
Ti odklopiš na dopustu, učitelj ne more…ker je ves čas psihična obremenitev…OGROMNO DELA.
Poleg tega…saj rabijo učitelje, zakaj ne greš za učitelja? Mislim, da če bodo morali še tisti mesec v juliju delati, bo pustilo službo še polovica učiteljev…verjemite…to je ogdomna odgovornost…
Pojdi en dan učitt, pa da te vidim…boš letel/a ven …
Ko so bili moji v vrtcu, sem vsak mesec plačevala 550 evrov, pa imava z mozem malo čez jurrja place. Prvi dve leti v šoli sem ravno toliko samo en mesec dala za varstvo otroka eni sosedi v pokoju. Hrano sem ji jaz prinesla. Zdaj pa ne vem, ali ste tu sami taki, ki za vrtec nič ne plačujete ali pa samo 20 evrov, tako da ste navajeni, da bo varstvo za vaše otroke kar zastonj. Bi morali iti malo v tujino pogledat, drugega ne morem reči.
Poglejte, učiteljice, jaz sem takoj za to, da se vaš psihično razbremeni naporov in se vam najde kakšno nestresno ležerno delo v proizvodnji, gostinstvu, turizmu, lahko tudi v avtoprevozništvu ali gradbeništvu. Vse smeri so odprte. Kdo bo poučeval mularijo? MAAAMEEE! One vas najbolj kritizirajo, torej že vedo. One bodo doma mularijo učile in vas razbremenile, da boste lahko skočile v nove kariere izzive.
A ni čudovito, kako lahko tržna ponudba dela vse elegantno reši!
Pa ne vem no, 04.07.2024 ob 21:41
Ko so bili moji v vrtcu, sem vsak mesec plačevala 550 evrov, pa imava z mozem malo čez jurrja place. Prvi dve leti v šoli sem ravno toliko samo en mesec dala za varstvo otroka eni sosedi v pokoju. Hrano sem ji jaz prinesla. Zdaj pa ne vem, ali ste tu sami taki, ki za vrtec nič ne plačujete ali pa samo 20 evrov, tako da ste navajeni, da bo varstvo za vaše otroke kar zastonj. Bi morali iti malo v tujino pogledat, drugega ne morem reči.
Saj je tako prav. Če plačaš polno ceno varstva, vsaj znaš cenit trud vzgojiteljic. Tako kot tvoj delodajalec tebe spoštuje in ceni, ker ga ogromno koštaš. Ne pa čefurke, ki imajo vse zastonj, potem pa po ubogih vzgojiteljicah skačejo, ker jim nič ni sveto!
Anonimno 7440, 04.07.2024 ob 22:37
Z veseljem vas povabim med nas učitelje. Lahko pridete samo za en teden v moj razred posebnega programa. Boste hitro spremenili svoje mnenje in ugotovili zakaj učitelj rabi dopust! Verjemite!?
Nima smisla prepričevati niti prepričanih, niti tistih, mi ne zmorejo razumeti. Saj sama vidiš v razredu, da iz njih tudi v odraslem svetu ne bo nič.
Golazen svojih lastnih otrok ne zmore krotiti, nimajo jih kam dati, edino na svet jih znajo spravit, potem pa potisnit komurkoli, samo da jih ne rabijo gledat doma.
Itak bi tudi lastnim otrokom odrekli počitnice, samo da bi potunkali učitelje. Tudi med vikendi bi oni imeli za otroke pouk, imajo dva huda razloga za to: sebi zagotoviti prosti čas, učiteljem ga pa vzeti. Za otroke jim je prav malo mar.
Razumi, če moreš, 04.07.2024 ob 22:48
Nima smisla prepričevati niti prepričanih, niti tistih, mi ne zmorejo razumeti. Saj sama vidiš v razredu, da iz njih tudi v odraslem svetu ne bo nič.
Golazen svojih lastnih otrok ne zmore krotiti, nimajo jih kam dati, edino na svet jih znajo spravit, potem pa potisnit komurkoli, samo da jih ne rabijo gledat doma.
Itak bi tudi lastnim otrokom odrekli počitnice, samo da bi potunkali učitelje. Tudi med vikendi bi oni imeli za otroke pouk, imajo dva huda razloga za to: sebi zagotoviti prosti čas, učiteljem ga pa vzeti. Za otroke jim je prav malo mar.
Zakaj bi potunkali učiteljice, če bi svojim otrokom odrekli počitnice? Saj bi imele še vedno enako dni dopusta. Saj niste tri mesece doma poleti, kot blesavi starši govorijo.
ne vem788, 04.07.2024 ob 22:54
Zakaj bi potunkali učiteljice, če bi svojim otrokom odrekli počitnice? Saj bi imele še vedno enako dni dopusta. Saj niste tri mesece doma poleti, kot blesavi starši govorijo.
Namensko sem zapisal tako strupeno. Moja žena je učiteljica, doma imamo obrt in zemljo in njen par rok pride prav. Sem mislil, da bova ta teden lahko začela z generalko po delavnici, mati je mislila, da bo šla z ženo zrihtat vinograd…
Ne, bo moralo počakat, cel ta in še cel naslednji teden bo žena v šoli. Imajo konference, triade, vertikale, izobraževanja, usklajevalne sestanke, analize, poročila, popravce, dopolnilni pouk za šusarje, varstvo in delavnice za otroke brez domačega varstva, tabor za nadarjene… vsak dan nekaj. V šoli je od 8.00 do 15.00 vsak dan. Dlje, kot takrat, ko je pouk po urniku.
Potem ima dopust do 16.7., to je 25 dni. Niti minute več. In spet začnejo z istimi gnjavažami, vsak dan nekaj.
Ona rada dela v šoli, to si je izbrala, jaz pa počasi popizdevam in jo nagovarjam, naj pusti to sranje in se zaposli v neki normalni službi, kjer bo si lahko vzela dopust takrat, ko ga rabi, ne pa vsako leto na višku sezone, ko ne povsod gužva, cene pa dvojne.
Tudi v družinski firmi bi se lahko zaposlila, ker jo doma rabimo nujno, njena plača pa tudi nič kaj ne pomaga k družinski blaginji.
Za tistega jurja dvesto se jaz ne bi zajebaval s temi hijenami, ki ji žrejo živce in zdravje, že sploh pa ne s takimi starši, kot so to, kar dandanes pošiljajo v šolo. Nevzgojena razvajena drhal podivjana, starši pa oberpamrtnjakoviči, ki samo serjejo po učiteljih, doma pa jim dol visi za frocovje.
Ja, namen tistih, ki tu podpirajo samo dva tedna počitnic je ravno to, da bi jim učitelji še med počitnicami vahtali frocovje. Pa nič drugega. Kam pa jih dajo, ko jim frocovje zboli? Zakaj jih sploh imajo, če jih nimajo kam dat?
Pa še lažejo, da imajo samo dva tedna dopusta. Nihče v Sloveniji nima manj kot 22 dni dopusta, ko imaš otroke, je pa minimum 25 dni. Tako da nehajte lagat. Čisto vsi ste pet tednov fraj.
Če si eden vzame dopust julija, drugi pa avgusta, pokrijeta celo poletje in sta še vedno lahko dva tedna od tega na dopustu hkrati in gre familija na morje. Ne fopajte tukaj, nismo vsi bedaki.
Sploh pa – kako imate vzgojeno frocovje, da ne morejo biti par ur sami doma? Itak spijo do enajstih, čokolino ali toast jih pa že lahko naučite pripravit, ali pa jim dajte tiste tri evre, da grejo po burek ali hamburger, kot jih imate itak navajene. Potem se pa naj družijo pri enem ali drugem ali na šolskih igriščih, saj so med šolskim letom tudi popoldan zunaj ali pri sošolcih. Ali pa naj doma gleda fucking TV ali You tube ali Netflix ali pač kaj, če se ne zna igrat drugače.
Bog ne daj, da bi jih naučili dat krompir skuhat, solato otrebit ali sobo pospravit, a ne? Pa bi tudi vi imeli manj dela, ko pridete domov, froc bi pa bil malo bolj samostojen.
Meni ne bluzite, nič drugega kot sebi sramoto delate. Ali pa postanite še vi učitelji, če mislite, da je to taki luksuz. Banda zanikrna nesposobna.
Razumi, če moreš, 05.07.2024 ob 07:54
Namensko sem zapisal tako strupeno. Moja žena je učiteljica, doma imamo obrt in zemljo in njen par rok pride prav. Sem mislil, da bova ta teden lahko začela z generalko po delavnici, mati je mislila, da bo šla z ženo zrihtat vinograd…
Ne, bo moralo počakat, cel ta in še cel naslednji teden bo žena v šoli. Imajo konference, triade, vertikale, izobraževanja, usklajevalne sestanke, analize, poročila, popravce, dopolnilni pouk za šusarje, varstvo in delavnice za otroke brez domačega varstva, tabor za nadarjene… vsak dan nekaj. V šoli je od 8.00 do 15.00 vsak dan. Dlje, kot takrat, ko je pouk po urniku.
Potem ima dopust do 16.7., to je 25 dni. Niti minute več. In spet začnejo z istimi gnjavažami, vsak dan nekaj.
Ona rada dela v šoli, to si je izbrala, jaz pa počasi popizdevam in jo nagovarjam, naj pusti to sranje in se zaposli v neki normalni službi, kjer bo si lahko vzela dopust takrat, ko ga rabi, ne pa vsako leto na višku sezone, ko ne povsod gužva, cene pa dvojne.
Tudi v družinski firmi bi se lahko zaposlila, ker jo doma rabimo nujno, njena plača pa tudi nič kaj ne pomaga k družinski blaginji.
Za tistega jurja dvesto se jaz ne bi zajebaval s temi hijenami, ki ji žrejo živce in zdravje, že sploh pa ne s takimi starši, kot so to, kar dandanes pošiljajo v šolo. Nevzgojena razvajena drhal podivjana, starši pa oberpamrtnjakoviči, ki samo serjejo po učiteljih, doma pa jim dol visi za frocovje.
Ja, namen tistih, ki tu podpirajo samo dva tedna počitnic je ravno to, da bi jim učitelji še med počitnicami vahtali frocovje. Pa nič drugega. Kam pa jih dajo, ko jim frocovje zboli? Zakaj jih sploh imajo, če jih nimajo kam dat?
Pa še lažejo, da imajo samo dva tedna dopusta. Nihče v Sloveniji nima manj kot 22 dni dopusta, ko imaš otroke, je pa minimum 25 dni. Tako da nehajte lagat. Čisto vsi ste pet tednov fraj.
Če si eden vzame dopust julija, drugi pa avgusta, pokrijeta celo poletje in sta še vedno lahko dva tedna od tega na dopustu hkrati in gre familija na morje. Ne fopajte tukaj, nismo vsi bedaki.
Sploh pa – kako imate vzgojeno frocovje, da ne morejo biti par ur sami doma? Itak spijo do enajstih, čokolino ali toast jih pa že lahko naučite pripravit, ali pa jim dajte tiste tri evre, da grejo po burek ali hamburger, kot jih imate itak navajene. Potem se pa naj družijo pri enem ali drugem ali na šolskih igriščih, saj so med šolskim letom tudi popoldan zunaj ali pri sošolcih. Ali pa naj doma gleda fucking TV ali You tube ali Netflix ali pač kaj, če se ne zna igrat drugače.
Bog ne daj, da bi jih naučili dat krompir skuhat, solato otrebit ali sobo pospravit, a ne? Pa bi tudi vi imeli manj dela, ko pridete domov, froc bi pa bil malo bolj samostojen.
Meni ne bluzite, nič drugega kot sebi sramoto delate. Ali pa postanite še vi učitelji, če mislite, da je to taki luksuz. Banda zanikrna nesposobna.
Končno en privatnik, ki spoštuje delo javnega sektorja. Ponavadi jih samo zmerjajo.
Pri nas ima župan 6 otrok pod 12 let. Občina da na voljo zastojn šolo in igrišče in časti hrano. Občinska društva imajo vsaka 1 teden “tabor”. Cena na otroka je 50 eur na teden. Plesni tabor, športni tabor, čebelarski tabor, ustvarjalni tabor …. you name it….ponavadi je caa 20-30 otrok – večina prva triada.
občina, 05.07.2024 ob 08:40
Pri nas ima župan 6 otrok pod 12 let. Občina da na voljo zastojn šolo in igrišče in časti hrano. Občinska društva imajo vsaka 1 teden “tabor”. Cena na otroka je 50 eur na teden. Plesni tabor, športni tabor, čebelarski tabor, ustvarjalni tabor …. you name it….ponavadi je caa 20-30 otrok – večina prva triada.
Pa ne pozabi povedati, da tam te stvari izvajajo učitelji, ki s tem dopolnjujejo svoje delovne ure. Niso na počitnicah. In šolske kuharice priskrbijo malice, šolske čistilke čistijo za njimi. Uporablja se material, ki ga daje šola. Tudi elektrika gre na račun šole, ki je odstopila prostor.
Mnogo učiteljev dela na raznih ZPM taborih – Pohorje, Poreč, Fiesa, Ankaran, Kolpa, Prekmurje, … vodijo skupine, animirajo, jih imajo 24 ur v varstvu in skrbi. Mimogrede- za minimalno simbolično plačilo ali čisto brez plačila, zgolj za hrano in bivanje.
Hmmm ne bi vedela … mogoče so celo kakšni učitelji zraven, kot člani teh društev – imamo več učisteljev, ki so doma in delujejo v društvih v naši občini….ta dva tabora, ki se jih udeležujejo moji otroci, imajo sicer študenti, ki so člani športnega društva – tu mislim, da so 3 učiteljice zraven – ampak ne učiteljice športne vzogje…gredo pa tudi v plesni tabor, ki ga vodijo punce, ki so prejšna leta hodile v plesno šolo …. in imamo gasilski tabor – to pa itak imajo prek gasilci….umetniški tabor mislim, da imajo bolj penzionisti prek….pa potem imajo še en teden na stari (obnovljeni) kmetiji, kjer skrbijo za živali, se kopajo v bližnjem potoku….tisto ima prek lastnik kmetije in njegova žena in 2 polnoletni hčerki….
Sem pa lani dala otroka v tabor v sosednjo občino, kjer so 1 teden tam spali. To ima pa en upokojen učitelj športne vzgoje skupaj s svojo ekipo študentov. 4 izmene po 30 otrok po 250 eur. Ni slabo….Otroci uživajo…vsako leto ima termine polne v istem dnevu, ko da ven objavo…
Pika440, 04.07.2024 ob 17:03
Delam v vrtcu.Verjamite mi da 90% otrok je konstantno v vrtcu. 9 ur.Starsi ,mame na porodniški z dojenčkom, starejši v vrtcu,brez počitnic, 90% otrok nima počitnic v vrtcu, pa verjamite da jih tudi otroci rabijo. Predšolski so določeni otroci do 31.8 v vrtcu,potem direkt v šolo. Tako da dajte prvo preverit na mestih kjer se to dogaja,potem pišite butaste izjave.
Moj otrok, je bil v vrtcu, to pa zato, ker naj ga čuva babica srara 80 let? Nimamo vsi babic in dedkov, da bi jim porinili otroke med počitnicami, da bi lahko vzgojiteljice uživale na dopustih ( ste plačane zato, da čuvate otroke). Je pa rres, da so otroke združili in en mesec je bla na dopustu ena vzgojiteljica, drugi mesec druga.
res se sprašujem, 05.07.2024 ob 09:41
Kaj za vraga je tako pomembna pismenost in izobrazba, če v končni fazi dobiš nekaj tako debilnega in retardiranega kot je avtor tega???
To je tisti, ki je izdelal s popravci in zdaj sovraži šolo. Se vidi iz aviona.
Tisti, ki so iz šole odnesli znanje, še nikoli niso pljuvali po šoli.
Za njegove pojme učitelji ne delajo nič, ker njihovega dela ni opazil, ni utegnil poslušati med metanjem radirk, pikanjem sošolke v rit, risanjem svastik po zidu in špricanjem pouka.
Forum je zaprt za komentiranje.