Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Šolarjem nič več od dveh tednov počitnic

Šolarjem nič več od dveh tednov počitnic

Delam v vrtcu.Verjamite mi da 90% otrok je konstantno v vrtcu. 9 ur.Starsi ,mame na porodniški z dojenčkom, starejši v vrtcu,brez počitnic, 90% otrok nima počitnic v vrtcu, pa verjamite da jih tudi otroci rabijo.  Predšolski so določeni otroci do 31.8 v vrtcu,potem direkt v šolo. Tako da dajte prvo preverit na mestih kjer se to dogaja,potem pišite butaste izjave.

Odgovor na objavo uporabnika
Šola express, 04.07.2024 ob 16:53

kisebvik, 04.07.2024 ob 16:33

V bistvu bi bilo boljse uvesti sistem, kot ga imajo Francija, Nemcija, Anglija–jesenske, bozicne, zimske, velikoncne – po 14dni , poletne pa 6tednov. Sola pa ze od 3. oz. 4. leta dalje. Tudi meni ni jasno kako cela drzavna javnost in druzba tako gorece podpira nase ucitelje in njihovo lenobo. Mojih otrok zal(ok, prva triada) niso naucili se nicesar, cesar ze ne bi prej znali, ja dobesedno, postevanka in branje v vrtcu to je prislo samo od sebe, sedaj pa poslusam samo o vedenjsih tezavah, ki jih uciteljice niso sposobne v okviru razreda same resiti oz jih ustvarjajo in poglabljajo. Zalostno.

Šolaj otroke na domu, je čisto legalno in šola bo priznana. Ne boš edina. Itak bodo od tebe dobili več znanja in veščin, kakor od nesposobnih učiteljic.
Vsi boste srečni – ti, otrok in šola, kjer te morajo zdaj prenašati. Pa še z neredom ne bo težav.
Idi v šolo in podpiši izjavo o šolanju na domu – vsi so še vsaj ta teden v šolah, vodstva celo še naslednji teden.

Tudi mene čudi, da ne izkoristijo te možnosti. A si ne želijo za svoje otroke najboljše izobrazbe, ki jo lahko nudijo samo one, ne pa nesposobni šolniki?

Moteno sranje si

Imeniten predlog! Malo še vprašaj starše in otroke, kaj si mislijo o tem. Preobremenjenost pa te reči…

A veš, da otroci čez poletne počitnice zrastejo tudi po deset centimetrov, medtem ko tekom šolskega leta nič ali le malenkost? Ugani, zakaj.

10 cm sem zrasla pri 11 letih v 5. razredu v drugem polletju, ko naj bi bilo najbolj stresno. Ugani, zakaj!

Bogi ste učitelji ja, kaj pa vzgojiteljice, zakaj pa njim ne pripada 2 meseca dopusta. Pa delajo precej več kot učitelji. In nimajo nobenih teh ur priznanih za priprave, kot ucitelji. Delate po 4, 5 ur na dan, plača pa za polni delovni čas.

Xxxx577, 04.07.2024 ob 18:27

Bogi ste učitelji ja, kaj pa vzgojiteljice, zakaj pa njim ne pripada 2 meseca dopusta. Pa delajo precej več kot učitelji. In nimajo nobenih teh ur priznanih za priprave, kot ucitelji. Delate po 4, 5 ur na dan, plača pa za polni delovni čas.

Kako si šele ti boga, ko ne delaš niti minute, očka te pa zalaga z žepnino.

Pika440, 04.07.2024 ob 17:03

Delam v vrtcu.Verjamite mi da 90% otrok je konstantno v vrtcu. 9 ur.Starsi ,mame na porodniški z dojenčkom, starejši v vrtcu,brez počitnic, 90% otrok nima počitnic v vrtcu, pa verjamite da jih tudi otroci rabijo.  Predšolski so določeni otroci do 31.8 v vrtcu,potem direkt v šolo. Tako da dajte prvo preverit na mestih kjer se to dogaja,potem pišite butaste izjave.

To je ena skrajnost

Mi imamo otroka v vrtcu 6 ur, ker sem s tem razlogom sla delat za polovični delovni čas, vsi si zal tega ne morejo privoščiti.

In res, čez poletje jo vzamemo 14 dni iz vrtca, ker imamo samo toliko dopusta. Ni babic in dedkov za varstvo.

In, da sploh ne omenim, da vrtca plačujemo 400 eur, ko imamo otroka doma pa nam odbijejo manj kot 1 euro za malico na dan. Tako, da se lahko vprašate kdo vas financira. In kaj bi sploh radi, da plačujemo vrtec otroka pa imamo doma?

Pupi, 04.07.2024 ob 18:38

To je ena skrajnost

Mi imamo otroka v vrtcu 6 ur, ker sem s tem razlogom sla delat za polovični delovni čas, vsi si zal tega ne morejo privoščiti.

In res, čez poletje jo vzamemo 14 dni iz vrtca, ker imamo samo toliko dopusta. Ni babic in dedkov za varstvo.

In, da sploh ne omenim, da vrtca plačujemo 400 eur, ko imamo otroka doma pa nam odbijejo manj kot 1 euro za malico na dan. Tako, da se lahko vprašate kdo vas financira. In kaj bi sploh radi, da plačujemo vrtec otroka pa imamo doma?

Kdo pa tebe financira, ko si na bolniški ali dopustu in imaš to plačano?

Pa kaj je z vami narobe….?

3 mesece plačanega dopusta? Mislim, da nekdo nima pojma o osnovah matematike..  1. Tudi če šteješ zimske , krompirjeve in prvomajske pocitnice in praznike ne prideš na 3 mesece…

2.Dopusta imamo v povprečju od 25 do 37 dni v celem letu. In to je dopust ne plačane počitnice.

3. Dopust lahko koristimo samo v času počitnic. Le 2 dni v letu po svoji izbiri. Se pravi nobenih first in last minut varijant.

4. Ne nazadnje, čuvajte si sami svoje otroke…..

aha870, 04.07.2024 ob 18:31

Kako si šele ti boga, ko ne delaš niti minute, očka te pa zalaga z žepnino.

[/quote

Ta komentar pa je brez bistva z mojim odgovorom. Zal nimam vec očeta.

Z možem pa oba trdo garava, da sva si ustvarila lepo življenje. Ampak ja, ko mački stopiš na rep zacvili. Zakaj sploh greste to študirat, ce pol jamrate in vam ni v veselje. Bi pa sli tehnično smer kot jaz. Ajaaa tam pa rabiš malo visji IQ..

Xxxx557, 04.07.2024 ob 18:51

[/quote

Ta komentar pa je brez bistva z mojim odgovorom. Zal nimam vec očeta.

Z možem pa oba trdo garava, da sva si ustvarila lepo življenje. Ampak ja, ko mački stopiš na rep zacvili. Zakaj sploh greste to študirat, ce pol jamrate in vam ni v veselje. Bi pa sli tehnično smer kot jaz. Ajaaa tam pa rabiš malo visji IQ..

Vidi se, kako garaš, ja. Komaj se od utrujenosti držiš nad tipkovnico, ko bedarije tipkaš po internetu.

Marsikaj neumnega se rodi, 04.07.2024 ob 18:44

Kdo pa tebe financira, ko si na bolniški ali dopustu in imaš to plačano?

Kar sama verjetno, z davki ki jih placujem in prispevki za vartvo in zavarovanje . Ce bi si ti znala izračunati, koliko davka placujem od svoje place, da imam tako položnico za vrtec, ne bi pisala takih bedarij.

Treba je v tej temi ločiti vzgojitelje od učiteljev.

Vzgojitelji niso 2 meseca doma med poletjem. In tudi nobenih počitnic med letom. Vrtec je skozi odprt.

Pupi, 04.07.2024 ob 19:00

Kar sama verjetno, z davki ki jih placujem in prispevki za vartvo in zavarovanje . Ce bi si ti znala izračunati, koliko davka placujem od svoje place, da imam tako položnico za vrtec, ne bi pisala takih bedarij.

Hahahahaha, a bejž? Iz tega naslova se to plačuje? A si znaš izračunati tudi svojo dodano vrednost, ki jo ti, superiorna, “ustvariš” na delovnem mestu?

Lolita323, 04.07.2024 ob 19:05

Treba je v tej temi ločiti vzgojitelje od učiteljev.

Vzgojitelji niso 2 meseca doma med poletjem. In tudi nobenih počitnic med letom. Vrtec je skozi odprt.

To je res. Zato bi tudi šola morala biti celo leto odprta in šolarji pri pouku, da ne bo ta svojat učiteljska zabušavala na naše stroške.

Ja tudi pri nas so jasli polne cez počitnice, razumljivo saj imajo starsi samo 14 dni dopusta.

Mima252, 04.07.2024 ob 19:45

Ja tudi pri nas so jasli polne cez počitnice, razumljivo saj imajo starsi samo 14 dni dopusta.

Točno tako. Če so lahko malčki čez poletje v vrtcu, so lahko tudi šolarji v šoli.

Anonimno 3565, 04.07.2024 ob 19:52

Točno tako. Če so lahko malčki čez poletje v vrtcu, so lahko tudi šolarji v šoli.

Tu bi morala država nekaj ukreniti. Ker se je zgodil ta preobrat, da so naše babice sle v pokoj pri 50. in so nas lahko pazile cez počitnice, danes pa babice delajo do 65+ in so starši v stiski, ker nimajo kam z otrokom. Dejstvo pa je, da so počitnice predolge, vec kot 2 meseca. Tudi, ce das otroka na vse možne tabore kot pametujejo zgoraj učiteljice, na koncu zmanjka aktivnosti.

Kaj šele predavatelji na faksih. Že med letom so samo en dan na faksu (6 pedagoških ur imajo in nič več), počitnic pa potem dejansko cel julij, avgust in še september. Pa še nobenih dodatnih ur ne rabijo delat, nobenih stebrov filat, nič od nič.

Kako pa da nanje ne lajate??

Lahko ste pametni eni, verjetno brez otrok..

Moja sestra dela v Avstriji, pride ob 17h domov, njen dela skozi popoldan, ker je v zdravstvu, ena babica se dela, druga je bolna. Je rekla, da ne ve kaj bo drugo leto, ko gre mali v šolo.  Solski sistem pri nas odpove v tej situaciji.

Mima252, 04.07.2024 ob 19:59

Tu bi morala država nekaj ukreniti. Ker se je zgodil ta preobrat, da so naše babice sle v pokoj pri 50. in so nas lahko pazile cez počitnice, danes pa babice delajo do 65+ in so starši v stiski, ker nimajo kam z otrokom. Dejstvo pa je, da so počitnice predolge, vec kot 2 meseca. Tudi, ce das otroka na vse možne tabore kot pametujejo zgoraj učiteljice, na koncu zmanjka aktivnosti.

Ja luba duša, a veš, kako so v tujini dragi vrtci? Šolarji ponekod začnejo v šolo hodit pri štirih letih, pa ni nobenih zastonj varstev nikjer. Se morajo starši fajn skeširat al pa eden doma ostat. Ni tam sociale tako kot pri nas, pa da ti kar pripada zastonj varstvo za otroka. Vi bi vse zastonj, bog ne daj da bi plačale varstvo. Mularija je vaša, nismo več v socializmu, bo treba plačat tudi to.

no ja, 04.07.2024 ob 20:01

Kaj šele predavatelji na faksih. Že med letom so samo en dan na faksu (6 pedagoških ur imajo in nič več), počitnic pa potem dejansko cel julij, avgust in še september. Pa še nobenih dodatnih ur ne rabijo delat, nobenih stebrov filat, nič od nič.

Kako pa da nanje ne lajate??

Saj ste vsi v istem košu, brez skrbi. Žalostno pa je, da se še v svojih vrstah en drugega tiščite v drek ?

Pikapolonica875, 04.07.2024 ob 20:05

Lahko ste pametni eni, verjetno brez otrok..

Moja sestra dela v Avstriji, pride ob 17h domov, njen dela skozi popoldan, ker je v zdravstvu, ena babica se dela, druga je bolna. Je rekla, da ne ve kaj bo drugo leto, ko gre mali v šolo.  Solski sistem pri nas odpove v tej situaciji.

Naj ga da v avstrijsko šolo, njihov sistem je boljši.

Alpi, 25.06.2024 ob 10:28

Problem so te pocitnice postale res. Zal ni vec babic ,ki bi lahko med poletnimi pocitnicami cuvale otroke, saj tudi one se delajo. Vse ostalo pa tudi ni ravno poceni..te imas dopust pa se to mores razmisljat kam bos otroke dal, sluzbe bi pa tudi lahko razmisljale da bi dale kaj vec dopusta za starse ki imajo otroke…

Zdaj ste pa s teni počitnicami in varstvom že tečni. Če nimaš varstva so sami. Tudi po prvem razredu. Jih iz službe pokličeš čez dan. Naši so bili doma, pa še 1 ima sladkorno in je za 6letnika skrbela 8letna sestrica. Babica ni želela odgovornosti.

Ja, kaj bo?? Kot vsi Avstrijci in pravzaprav vsi zahodnjaki razen balkana. Ali bo eden od staršev ostal doma, predvidoma tisti s slabšo plačo ali pa bo delal za 4 ure, otrok pa 4 ure v vrtcu. Otrok je strošek, dragi moji. to se zavedajo vsi razen balkanske miselnosti in tretjega sveta, ki imajo moto, da se štepa čim več, bo že kako. In se od države pričakuje, da jim bo mulce vahtala zastojn.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close