Solarij
Zdravo!
Ker sem zelo bele polti sem se odločila, da obiščem solarij. Enkrat sem ga sicer že, a nisem bila ravno zadovoljna. Moti me to, da mi takrat nihče ni svetoval glede na mojo svetlo polt, za vse ki smo obiskali solarij je bil enako nastavljen.
Prosim za nasvet kateri solarij naj obiščem, rada bi obiskala kvaliteten solarij, kjer mi bodo strokovnjaki znali svetovati kaj je zame primerno.
Hvala in LP!
Oj,
kako to misliš enako nastavljen? Saj se ga ne da nastaviti. Sončenje pač reguliraš z dolžino. Se pravi, če si bolj bela, začni z 5’imi minutami in potem počasi stopnjuj čas sončenja.
Je pa res, da je moč solarija odvisna tudi od tega kako nove so žarnice. Če prideš takoj ko so zamenjane je moč malo večja in potem počasi upada. Ampak to ti v solariju morajo povedati. Ne vem kam si hodila.
Jaz hodim v Ergoline na Dunajski in se mi zdi super. Oni tudi napišejo v katerih solarijih so zamenjane žarnice, da potem ljudje ne pretiravajo z minutami.
Brina
Jaz ti sploh ne bi svetovala,da obiščes solarij,vsaj jaz in moje prijateljice in znanke smo imele precej nesreče pri tem.Namreč po rednih obiskih,smo postale tako aknaste,da ni blo za gledat in to je recimo pri meni trajalo kar 3 leta, pri eni drugi 1 leto,pa je imela prej tako lepo kožo,da lahko sanjš o njej,zdaj pa spet ena druga prijateljica veselo obiskuje in ima že ogromne mozolje.Najboljše je pa to,da mi je ta šefica v Solariju pri Mercatorjevih stolpnicah svetovala naj hodim še naprej,da se bo sčasoma zelo izboljšalo,pa mi je povzročila 3 leta pihičnih težav,saj se s kilo pudra sploh nisem upala iz hiše.
Jst sem pa hodila, sem bolj bele polti, pa se me drugač sploh nič ne prime, no tu sem pa bila zelo zadovoljna z rezultati. Najprej mi sicer tud nihče ni povedal, kako in kaj ni me je skurlo, da me je peklo še pet dni. Pa polno čelo mozoljčkov sem dobila, pa še sedaj ne vem zakaj, mogoče zarad kontracepcijskih, ki sem jih hkrati začela jemat. No po par sončenjih se mi je pa obratno koža zelo izboljšala, menda je to zaradi UV žarkov. In je res super. Sploh če si daš še tisto samoporjavitveno kremo gor, ki jo prodajajo tam- res super.
Meni osebno je solarij popravil kožo, pa verjami ali ne. sicer ne pretiravam, na začetku sem hodila enkrat na teden po 10 minut, tako približno 2 meseca, ko pa se je barva prijela, pa sem podaljšala čas sončenja na 15 minut, ampak zmanjšala količino obiskov – sedaj grem 3 x na mesec.
Res pa je, da moraš potem poskrbeti, da povrneš koži vlago – saj se da kupit kreme za po uporabi solarija in so res ok. Takoj po sončenju si z vatko vtreš tonik in namažeš s kremo.
No, pri meni je tako. Vsaka koža pa prenaša sončenje drugače. Tudi jaz sem sicer zelo svetle polti in na morju vedno fašem opekline. Sedaj, ko hodim redno v solarij, pa so se končali problemi z rdečicami in alergijami.
Jaz osebno priporočam, seveda v mejah normale.
Lp.
Pika
Ja,sej,kakor kdo reagira.Jaz sem samo opozorila,da lahko pride do zelo hude aknavosti.Tko da Činčila ne pametuj,ker nisem sama,ki se mi je ta problem zgodil.Kaj je naklučje,da se je pri treh prijateljicah v različnih obdobjih po parih obiskih solarija razcvetela koža,pa prej ni bilo ne duha ne sluha o mazoljih?!
malo popravka: po sončenju v solariju lahko pridobiš mozoljčke iz večih razlogov: eden je npr. alergija na solarno sonce, drugi pa zaradi nečistoče solarija, če si ga pred uporabo ne očistiš dobro. Po lastnih izkušnjah (solarij obiskujem že 11 let), so nekateri uporabniki pravi “prašički” in pustijo za seboj grozno svinjarijo. In če si ga ne očistiš dobro, te kar mine se gor vležt. Obiskujem pa solarni studio E – – – – – – e na Dunajski v Ljubljani. Sicer sem z njim zadovoljna, saj je zelo pomembno, da žarnice v solarijih redno menjajo. Le malo več časa za pucanje si vzamem.
Forum je zaprt za komentiranje.