Najdi forum

solarij

men pa zanima, kako naj splaniram obiske solarija. imam namrec zelo svetlo kozo. do sedaj sem bila dvakrat zaporedoma, prvic 7, drugic 8 minut. kozmeticarka,kjer obiskujem solarij, mi je rekla da moram hodit vsak dan vsaj en teden, ter da bova z vsakim obiskom zvisevale minute. meni se zdi to cudno, saj mi je bolj logicno, da koza potrebuje en dan pocitka. poleg tega pa me je po drugem 8 minutnem obisku rahlo opeklo in pojavila se je alergija – rdeckaste pikice.(mazem se z mlekom za po soncenju).meni je tale plan prenaporen za mojo kozo:), poleg tega pa se mi ne mudi porjaveti v enem tednu.
kaj vi priporocate?
lep pozdrav

Obiski solarija so priporočjivi v razmaku enega dne, torej vsak drugi dan. Glede na občutljivost kože na sonce pa je odvisno od vsakega posameznika posebej. Če ti je prvih 7 minut ustrezalo in ni prišlo do rdečice, lahko pri tej minutaži vztrajaš kar nekaj časa, nato pa postopno zvišuješ minute. Če bo spet prišlo do preobčutljivosti, pa ne hodi toliko časa, dokler se koža ne pomiri. Nič ni narobe, če se mažeš s kremo po sončenju v takih primerih, lahko pa poizkusiš aloe vera gel, ki odlično pomirja.

Prijetno sončenje!

Jaz ti pa svetujem da takoj zamenjaš kozmetičarko, in sicer zato, ker si dobila alergijo zato ker ne menja redno žarnic in ne skrbi pravilno za solarij, poleg tega NIKAKOR NE SMEŠ hoditi v solarij vsak dan, a je čist zmešana al kaj.
V solarij hodi 1. teden vsak drugi dan in postopno zvišuj minutažo, nato nekaj časa 2x na teden, ko boš pa dobila željeno barvo pa samo še vsake toliko časa da jo ohraniš. Pa res pojdi drugam ker sem imela jaz tudi težave z alergijo in sem se pozanimala pri strokovnjakih in so mi povedali da je to zaradi slabega solarija, slabih žarnic in nepravilne oskrbe solarija. Zdaj hodim pa drugam in imam lepo kožo in nobenih težav.
Lep pozdrav…

Rdeče pikice se ponavadi pokažejo pri opeklinah kot začetni stadij. Tudi na morju lahko pride do tega, pa nihče ne dela panike. Poleg tega pa 8 minut in znaki rdečice ne pomenijo slabih žarnic, temveč je to pohvalno za studio, kjer tak solarij imajo. Sama sem bila v solariju, kjer je najmanjša minutaža 12 minut, pa se mi ni nič poznalo, kaj šele da bi prišlo do opeklin. To so slabe žarnice!
Nepravilna oskrba solarija ( potrebna je dezinfekcija po vsaki stranki) lahko povzroči glivice na koži. Preden se vležete v solarij poglejte ali je v bližini dezinfekcijsko sredstvo. To je znak, da je solarij vzdrževan. Ponekod imajo tudi datume menjave žarnic.

Živjo,
tudi jaz bi v bran solariju, ki ga obiskuje Sonja, povedala, da imam alergijo na sonce (ki je sicer zelo redka stvar, navadno gre za kombinacijo UV žarkov in kakih kozmetičnih sredstev), če grem na sonce (imam zelo svetlo polt, sem blond) nepripravljena (s solarijem) v roku pol ure dobim te rdeče pikice, ki tudi neznosno srbijo in špikajo. Enako se mi zgodi, če pretiravam s solarijem (npr., če dolgo nisem bila, pa grem za večjo minutažo prvič). Alergija nikakor ni posledica zanemarjanja solarija (s strani vzdrževalcev), slabe higiene ali česa podobnega.
Obstajajo pa različne jakosti žarnic, o tem se pa velja pozanimati. Bila sem že v solariju, kjer so me prepričevali, da moram iti vsaj za 25 ! minut, ker se mi sicer ne bo nič poznalo (drugače sem hodila za max. 12 minut), prepričati sem se pustila v 15 minut, pa se mi je res čisto malo poznalo, pa še kot krof sem bila, ker sem imela belo liso tam, kjer se solarij odpira. Če ravno zamenjajo žarnice v solariju, te na to običajno opozorijo, da lahko nekoliko zmanjšaš čas sončenja. Če ga ne, lahko dobiš alergijo.
LP

Mene pa zanima nekaj drugega. Tudi sama se odločam iti v solarij oziorma sem že hodila, vendar imam ta problem, da sem sicer zelo lepo rjava, a po destih dneh se kar svaljam. V solarij pa hodi tudi moja prijateljica, toda ta ni turbo, v njem si 55 minut. Ona je zelo lepo rjava, ne pretirano in tudi koža se ji ne svaljka ( hodi enkrat tedensko ). Zato me zanima, kakšen solarij je to in če ga priporočate. Ona je rekla,da ima manj žarnic kot turbo.

lp

Darja

Ali sem prav videla 55 minut?

Svaljkanje kože (verjetno po tuširanju) pomeni, da bi bilo dobro narediti peeling celega telesa. Kot najbrž veš, se tudi koža na telesu obnavlja, zato je pametno, da ji malo pomagaš. Naredi peeling, ko se tuširaš, nato pa se namaži z mlekom za telo, da koža ne bo suha.

Glede vrste solarija ti pa ne morem pomagati, ker ga ne poznam.

Pozdrav, Anita!

mene pa zanima, ce je priporocljivo hoditi v solarij, ce imam zelo svetlo in na nekaterih delih pegasto kozo? noge in hrbet mi obicajno rahlo porjavijo, pege pa imam na obrazu in po ramenih(nekaj tudi po rokah). prijateljica, ki ima podoben tip koze, je namrec enkrat sla, pa je rekla da je dobila samo se vec peg. kako je torej s tem?
rada bi sla tudi zato, da bi se mi posusili mozolji na hrbtu in dekolteju.

Jaz sama običajno v solariju zakupim 120 minut, ki si jih razporedim na cca 2 meseca. Prvi obiski so po 2 do 3 minute, tik pred dopustom na morju pa že končujem z 15 minutami, običajno grem vsak drugi ali tretji dan, odvisno od reakcij kože. Povem naj še, da imam alergijo na sonce, ki pa se mi ob prpravi s solarijem bistveno izboljšuje; prvič sem bila na morju taka, kot da bi padla v koprive :-((

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close