Šolanje, izobrazba, znanje …
emm … “zaostala” si ti – vmes sem že marsikaj drugega omenil kot pa DOS ☺
Ja?[/quote]Ne ravno, o črnem okencu z belimi črkami smo se tu že nekajkrat načitali, dalje pa se v intelektualnem smislu nismo nikamor premaknili, ne morem si kaj, da ne bi sočustvovala z nekom z visokimi ambicijami izpred trideset let, postaranim mladeničem, ki ga je prehitel čas, saj bi še napisala, da so bile krive ženske, pa se mi zdi, da nekako ni imel prav dosti stikov z njimi in da badly išče svojo izgubljeno pomlad…[/quote]
si linke 0 WIN & DOS_u ppogledala?
pa – a nisva imela debatico o programju Dynamics, Min-Max, Panteon … dodam Magic[/url]
Ne ravno, o črnem okencu z belimi črkami smo se tu že nekajkrat načitali, dalje pa se v intelektualnem smislu nismo nikamor premaknili, ne morem si kaj, da ne bi sočustvovala z nekom z visokimi ambicijami izpred trideset let, postaranim mladeničem, ki ga je prehitel čas, saj bi še napisala, da so bile krive ženske, pa se mi zdi, da nekako ni imel prav dosti stikov z njimi in da badly išče svojo izgubljeno pomlad…[/quote]
pa – a nisva imela debatico o programju Dynamics, Min-Max, Panteon … dodam Magic[/url][/quote]Malo težko debatirava, ker ti menda še kar vztrajaš, da so windowsi samo dosov grafični uporabniški vmesnik (lol), tudi sicer omenjanje neke programske opreme v računovodske namene ni debata…od akademika bi bilo pričakovati teoretične in kritične razprave o ideji zasnove in razvoja dotičnih paketov, ali pa vsaj primere uporabe…
Moram tu napisati, da področje ekonomije ni nekaj, kjer bi se nekaj posebej hotela izpostavljati, žal ali na srečo imam bolj malo pojma o vsem skupaj… bi pa bila potrpežljiva slušateljica, vsaj taka kot sem na svojem faksu…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ne ravno, o črnem okencu z belimi črkami smo se tu že nekajkrat načitali, dalje pa se v intelektualnem smislu nismo nikamor premaknili, ne morem si kaj, da ne bi sočustvovala z nekom z visokimi ambicijami izpred trideset let, postaranim mladeničem, ki ga je prehitel čas, saj bi še napisala, da so bile krive ženske, pa se mi zdi, da nekako ni imel prav dosti stikov z njimi in da badly išče svojo izgubljeno pomlad…[/quote]
pa – a nisva imela debatico o programju Dynamics, Min-Max, Panteon … dodam Magic[/url][/quote]
Če že nisi bil od DOS-a posodobljen, potem si še samo za staro šaro, pa to že dobrih 20 let. :)))
V informatiki si “outdate” že po enem letu, tako hitro se tukaj vse razvija.
Dos je samo lupinski jezik OS, programirati moraš znati, npr. C++, spletni jeziki… 😉
Kako dobro poznaš “Magic” programje oz rešitve? Koliko vem, ga pri nas nihče ne uporablja – ali?[/quote]
mnogo malo veš 🙂 … krula
v času panike pred YK2 sem z njim delal razvoj in prehod v YYYY obliko leta.
pikec: dos je “disk operating sistem”!! to, da se ga deklarira kot “shell” pove točno to: da brez njega ni Win!! NI dostopa do česarkoli!!
in C++ nima kje “laufati”, če nima operacijskega sistema “spodaj”.
pejt narediti samomor, ker pojma nimaš. Raje drkaj na medsebojna razmerja med M & Ž – ker je poolnoma vseeno kaj blekneš.
Kako dobro poznaš “Magic” programje oz rešitve? Koliko vem, ga pri nas nihče ne uporablja – ali?[/quote]
mnogo malo veš 🙂 … krula
v času panike pred YK2 sem z njim delal razvoj in prehod v YYYY obliko leta.[/quote]
To zame ni noben odgovor in je več kot neprimerno, da omenjaš stvari o katerih nisi sposoben napisati več kot dva stavka brez nepotrebnih medmetov. Čas panike je bil deloma prenapihnjen, nastal je izključno kot posledica butastih računalničarjev (kot si ti), ki so (brez mozga??) omejili nadaljevanje (zapisov) let v novo tisočletje (beri: nategovanje nepremišljenih strank). Ja vem res malo, toda dovolj, da me tvoji letniki ne morejo nositi žejne čez vodo.
pikec: dos je “disk operating sistem”!! to, da se ga deklarira kot “shell” pove točno to: da brez njega ni Win!! NI dostopa do česarkoli!!
pejt narediti samomor, ker pojma nimaš. Raje drkaj na medsebojna razmerja med M & Ž – ker je poolnoma vseeno kaj blekneš.[/quote]
Dejstvo je, da si res za staro šaro in si v sramoto računalniško informacijski industriji. Nisi edini, ki si s tem služi kruh in ne poveličuj svojega ničvrednega bistva.
pejt narediti samomor, ker pojma nimaš. Raje drkaj na medsebojna razmerja med M & Ž – ker je poolnoma vseeno kaj blekneš.[/quote]Danes lahko spišeš svoj operacijski sistem v katerem koli (višjem) programskem jeziku, konkretno zdajšnji windowsi so napisani ravno v c in c++, na neki točki so se v microsoftu odločili, da ne bodo več nadaljevali na dosovi platformi, do takrat pa windows sploh ni bil operacijski sistem ampak samo dosov grafični uporabniški vmesnik. Od takrat je na novo spisan od prve vrstice, če lahko to razumeš…
Ne vem, kaj se tako obupno oklepaš zmote,…če to vse skupaj apliciram na matematično indukcijo, se motiš v čisto vsem in vztrajal boš tam do bridkega konca…pa tako dobro ti je že šlo, je že kazalo, da si šel v knjižnico po kako knjigo…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
pejt narediti samomor, ker pojma nimaš. Raje drkaj na medsebojna razmerja med M & Ž – ker je poolnoma vseeno kaj blekneš.[/quote]Danes lahko spišeš svoj operacijski sistem v katerem koli (višjem) programskem jeziku, konkretno zdajšnji windowsi so napisani ravno v c in c++, na neki točki so se v microsoftu odločili, da ne bodo več nadaljevali na dosovi platformi, do takrat pa windows sploh ni bil operacijski sistem ampak samo dosov grafični uporabniški vmesnik. Od takrat je na novo spisan od prve vrstice, če lahko to razumeš…
Ne vem, kaj se tako obupno oklepaš zmote,…če to vse skupaj apliciram na matematično indukcijo, se motiš v čisto vsem in vztrajal boš tam do bridkega konca…pa tako dobro ti je že šlo, je že kazalo, da si šel v knjižnico po kako knjigo…[/quote]
Katenjka, temu starcu res rola, piše kar nekaj v tri krasne oz to kar nakraca je kakor, da bi širil krivo vero; upravičeno sem mnenja, da je v sramoto vsem računalničarjem, informatikom in si bo uslugo naredil, če tega področja ne bo več omenjal (ta štorija je podobna tisti o njegovih akademskih nazivih, hahaha).
pejt narediti samomor, ker pojma nimaš. Raje drkaj na medsebojna razmerja med M & Ž – ker je poolnoma vseeno kaj blekneš.[/quote]
Ja, saj to je bilo tam v začetku 90-tih, zato pa ti pravim, da te je zob časa zmlel (iz)pred 20 leti in nazaj, še v win95/98. 😀 C++
Zate je čisto dovolj, da obvladaš 1 komando za svoj zastarel in hroščnat OS 🙂
format NM-3w:
:
g. stardec, nisi ti edini, ki znaš napisat par ukazov nekoč v DOS-u danes pa v komandni vrstici v OS Windows.
Pa čudi me, da tako slabo poznaš ozadje razvoja OS Windows in arhitekturne zgradbe posameznih različic. Kot strokovnjak in zanesenjak bi moral od NT 3.51 zapustiti vejo “civilnih” Windowsov.
Danes štejejo samo še soft skillsi!
To so komunikacijske veščine in social skillsi.
Samo to rabiš, ker:
Kdor ima poznanstva mu šola ne rabi, kdor pa ima šolo in nima poznanstev mu je ta nekoristna.
Izplača se vlagati v sebe.
Forum je zaprt za komentiranje.