Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Šolanje, izobrazba, znanje …

Šolanje, izobrazba, znanje …

šolanje je postalo povsem brez smisla / pomena.
Izobrazba je samo še potrdilo, da je kdo sposoben nekaj prebrati in potem to nekoliko drugače napisati in povedati. Lahko pa tudi dobesedno.

Znanje je najbolj hitro “rjaveča” vsebina. Razsen rutinr kakšno znanje človek potrebuje in kako najhitreje do potrebnega znanja je vse ostalo kot meteor – za hip je potem pa izgine.

sam imam tempo dopolnjevanja znanja cca 25% na obstoječo podlago na leto – vsako leto.
Če bi lahko “izmeril” vse znanje, ki ga ne potrebujem več ali pa sem že pozabil — kaj bi bil pammeten, koliko bi obvladal, če bi bilo to znanje še “kurantno” ☺ [sup]edino tipkati se še nisem naučil vsaj spodobno — ampak to je bolj ročna spretnost ☺[/sup]

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

V sloveniji imamo nekaj dobrih fakultet, žal pa niso vse takšne, na kateri članici ste vi stari ata, kobajagi študirali, ko je bila še univerza edvarda kardelja, da ste zdaj tako grozovito pametni, pa nimam pojma 🙂 🙂

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Tam kjer sem prebil večino delovnega veka, so bili najslabši tisti s formalno izobrazbo. Stvar je zapletena, ker šole izobražujejo za oceno (tistega kar je nekdo že napisal) in ne za življenje
Nikakor pa izjema ne potrjuje pravila.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Sam sem začel s poklicno , potem pa ob delu naprej, pa vsakodnevno v službi, in ni ga znanja, za katerega bi lahko rekel, brez zveze lahko pozabim. Nekje že pride prav. Sem pa bolj radovedne narave in se rad naučim tudi kaj takega, ki ni povezano s službo. Formalna izobrazba ti da podlago, da ne odkrivaš tople vode, vse ostalo je pa potem odvisno od posameznika.Osebno bi si želel samo, da bi imel dovolj denarja in bi študiral redno, ko je bil čas za to.

vprašanje ni relevantno za temo — da nimaš pojma mi je pa jasno … pač za nekaj stopničk v “pameti” zaostajaš – pa še na dol gledaš namesto na gor ☺ — [sup]imam pa akademske nazive dveh fakultet.[/sup] … pa za par semestrov akademij v tujini (z zaključnim izpitom v tujem jeziku)

kavelj je v tem, da dobivam “juniorje”, ki jih uvajam v posel, pa niso ravno izšolani, klub višji izobrazbi od mene in za desetlejta mlajši ☺ (pa se ne pritožujem nad njimi — so učljivi, marljivi, zakapirajo v tretji ponovitvi …)

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Žal v današnjih časih brez šole res ne gre. Sicer se strinjam, da je izobrazba zelo pomembna, ampak poznam ogromno ljudi, ki niti nimajo prave izobrazbe, izkušenj in neformalnega znanja pa ogromno, pa ne dobijo službe pa da se na glavo postavijo. Ali pa druga skrajnost, človek z leti izkušenj ima zaradi našega “odličnega” sistema manjšo plačo, kot pa nekateri, ki os ravnokar zaključili faks. Brez lista papirja ne moreš biti praktično nič…

Tko bom rekla…Sama sem odraščala v socializmu, bila titova pionirka in z vzgojo od staršev dobila, tudi vrednote,ki jih cenim in spoštujem. Moja mami je bila za takratne cajte,zlo šolana ženska, imela je naziv, dip.ekonom, bila je vodja nabave v eni izmed najbolj uglednih slovenskih podjetij.Oče je imel s triletno mizarsko šolo takisto dober položaj in ugled v podjetju, ki je šlo v stečaj v zgodnjih 90-tih.Bili so časi osamosvajanja, otroci smo rasli, a vrednote naših staršev nas še vedno spremljajo.Vsaj mene.
Znanje je danes hitro zastarajoče, v primeru,da se človek na istem delovnem mestu, z isto primarno izobrazbo-sproti in vseskozi ne uči, je radoveden, izpopolnjuje ipd..
Živimo v času, ko delovna mesta niso več “muha stalnica,” temveč “muha enodnevnica.”Skorajda.
Zato sama menim, da je zelo zelo pomembno, da človek v nobenem življenskem obdobju “ne zakrni”. Ne glede na poklic, želje, navade, je znanje nekaj kar ima zelo širok spekter delovanja in nikoli ne veš, kdaj ti kakšna od vsebin ne bo prišla prav.Pomembno je, da smo vseživljensko učeči in da se učimo.
Znanje je zeeeloooo širok pojem.Izobrazba pa je resnično samo en papir, index, ob dopolnjenih vsebinah, usposabljanjih na npr.nek študij ali poklic- pa nam omogoči, da smo lahko v prednosti pred tistimi, ki določenih vsebin in znanja nimajo.Več znanja-več možnosti za uspeh.
Več znaš-več veljaš; je bil rek, ki je veljal v preteklosti. Sedaj je predvsem pomembno, da se znaš uspešno tržiti, da znaš svoje znanje in sposobnosti nekje unovčiti. Da nisi le “ovca”,pa je v življenju zelo pomembno, da se vsak dan in vsak trenutek učiš tudi na takšen način, da uporabljaš vsa čutila-oči, ušesa in še kaj..
Če ne drugega, znanje ti omogoči neko splošno razgledanost.

vprašanje ni relevantno za temo — da nimaš pojma mi je pa jasno … pač za nekaj stopničk v “pameti” zaostajaš – pa še na dol gledaš namesto na gor ☺ — [sup]imam pa akademske nazive dveh fakultet.[/sup] … pa za par semestrov akademij v tujini (z zaključnim izpitom v tujem jeziku)

kavelj je v tem, da dobivam “juniorje”, ki jih uvajam v posel, pa niso ravno izšolani, klub višji izobrazbi od mene in za desetlejta mlajši ☺ (pa se ne pritožujem nad njimi — so učljivi, marljivi, zakapirajo v tretji ponovitvi …)[/quote]

starček, napiši te pridobljene akademske nazive. Do takrat ne verjamemo nič.

kot, da kdorkoli komurkoli kaj verjame, v tem svetu bitkov 🙂

kot, da kdorkoli komurkoli kaj verjame, v tem svetu bitkov :)[/quote]

starček, ti si lahko deliš zasluge, da je tako. torej, kje so akademski nazivi?

kot, da kdorkoli komurkoli kaj verjame, v tem svetu bitkov :)[/quote]

starček, ti si lahko deliš zasluge, da je tako. torej, kje so akademski nazivi?[/quote]
pikec … nekemu (celo neregistriranemu) đukcu naj razlagam kar se ga niti ne tiče 🙂
ko mi boš ponudil službico za 2.500€ + neto pa mogoče kaj vidiš

starček, ti si lahko deliš zasluge, da je tako. torej, kje so akademski nazivi?[/quote]
pikec … nekemu (celo neregistriranemu) đukcu naj razlagam kar se ga niti ne tiče 🙂
ko mi boš ponudil službico za 2.500€ + neto pa mogoče kaj vidiš[/quote]

starček, ti se hvališ ne jaz. si videl ti akademski naziv, ja. službo za 2500 EUR pa nemara že imaš, če si tako super.

ko mi boš ponudil službico za 2.500€ + neto pa mogoče kaj vidiš[/quote]

starček, ti se hvališ ne jaz. si videl ti akademski naziv, ja. službo za 2500 EUR pa nemara že imaš, če si tako super.[/quote]
Ima!!

starček, ti se hvališ ne jaz. si videl ti akademski naziv, ja. službo za 2500 EUR pa nemara že imaš, če si tako super.[/quote]
Ima!![/quote]

kaj ima, akademski naziv ali plačo?

Ima!![/quote]

kaj ima, akademski naziv ali plačo?[/quote]
Če nimaš prevelikih težav s pismenostjo, preberi kaj si vprašal.

Ima!![/quote]

kaj ima, akademski naziv ali plačo?[/quote]
Če nimaš prevelikih težav s pismenostjo, preberi kaj si vprašal.[/quote]

Torej ima enega izmed nazivov: asistent, docent, izredni/redni/zaslužni profesor, (višji) predavatelj ?

In vse je potihnilo. Se mi je zdelo, da bo tako.

a si navajen, da ti ne odgovarjamo na tvoja sitna, kot podrepna muha, vprašanja ☺

kar sem imel natipkati sem natipkal. Lahko pa večkrat prebereš, če ti kaj ni jasno ☺

a si navajen, da ti ne odgovarjamo na tvoja sitna, kot podrepna muha, vprašanja ☺

kar sem imel natipkati sem natipkal. Lahko pa večkrat prebereš, če ti kaj ni jasno ☺[/quote]

torej imaš akademske nazive na dveh fakultetah? ja pa ja de. če kak naivnež verjame, pa naj g. zaslužni profesor 🙂

kar sem imel natipkati sem natipkal. Lahko pa večkrat prebereš, če ti kaj ni jasno ☺[/quote]

torej imaš akademske nazive na dveh fakultetah? ja pa ja de. če kak naivnež verjame, pa naj g. zaslužni profesor :)[/quote]

takle mamo ☺
tako pač je na netu ☻

torej imaš akademske nazive na dveh fakultetah? ja pa ja de. če kak naivnež verjame, pa naj g. zaslužni profesor :)[/quote]

takle mamo ☺
tako pač je na netu ☻[/quote]

Nič ni tako na netu. Si pač blefer in zavajaš. Nič novega za tebe.

Glede na grob, vulgaren/prostaški besedni zaklad upravičeno dvomim, da bi se mu podelil akademski naziv; s svojim pinsim izražanjem je daleč od tega, da bi bil iz akademskih krogov, prej iz kakšnega hleva, pašnika…..

Glede na grob, vulgaren/prostaški besedni zaklad upravičeno dvomim, da bi se mu podelil akademski naziv; s svojim pinsim izražanjem je daleč od tega, da bi bil iz akademskih krogov, prej iz kakšnega hleva, pašnika…..[/quote]
v tem je čar in razlika med “prepisovalci”, anketarji … in izvirneži ☺
[sup](@ Calypso: če si spregledala: na netu “gradim” nick, ne pa, da se grem sebe kot oseba, svoja mnenja, občutja, čustva, dojemanja … )[/sup]

Glede na grob, vulgaren/prostaški besedni zaklad upravičeno dvomim, da bi se mu podelil akademski naziv; s svojim pinsim izražanjem je daleč od tega, da bi bil iz akademskih krogov, prej iz kakšnega hleva, pašnika…..[/quote]

to je očividno. ampak gospod s pašnika je trdil v enem izmed zgornjih postov, da ima akademske nazive na dveh fakultetah. na pašniku očitno ne vedo, kaj sploh so to akademski nazivi.

to je očividno. ampak gospod s pašnika je trdil v enem izmed zgornjih postov, da ima akademske nazive na dveh fakultetah. na pašniku očitno ne vedo, kaj sploh so to akademski nazivi.[/quote]

vinske diplome ne štejejo, ampak je stric že malce v letih, pa pozablja. 😀

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close