Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija šola petja

šola petja

Živ’jo!

Kje je v Sloveniji kakšna šola petja? Stara sem 13let in bi se rada naučila pravilno peti.
Hvala!

Lep pozdrav.

Pozdravljena, pevka!

V Sloveniji je kar nekaj pevskih šol, lahko se obrneš na našo pevsko šolo, Studio Bel Canto, ki ima svoj sedež v Ljubljani. Za vse informacije piši na zgornji mail.

Lep dan, Studio Bel Canto

http://www.solapetja.com

Vsaka nižja glasbena šola poučuje tudi petje. Sprejemni izpiti so maja, sprejemajo pa ljudi nekako od 14 do 24 let.

Drugače je pa zelo koristno, da se pridružiš kakšnemu pevskemu zboru. Zabavno je, glasilke treniraš (ki so mišice in potrebujejo kondicijo, tako kot vsaka druga mišica), pa še družbo dobiš.

Če se boš pa odločila za privat ure, bodi zelo previdna pri kom, kajti z nepravilno tehniko se da glas precej uničit. Zelo pomembno je, da si popolnoma sproščena, da ne stiskaš grla (nikakor te ne sme boleti po petju), in da ne forsiraš višine prekmalu.

Res hvala za odgovore.

Pa mogoče kdo ve, kako dolgo se učiš petja, če želiš doseči neko mejo, ko znaš peti brez problema?

Zarja, dekleta sprejemajo v glasbeno šolo s 17, fante z 18 letom, če si seveda glasovno zanimiv in glasbeno dovolj nadarjen. Je pa pevski zbor le ena od oblik petja, torej, pješ, a pevsko-tehničnega znanja ne dobiš!
Sicer pa, pevka, takole bom rekla, koliko časa potrebuješ, da si natreniraš glas… Odvisno, kaj želiš. Če si seveda želiš postati pop zvezda za to potrebuješ nekaj let trdega dela, če pa si želiš npr. postati operna pevka, pa deset let dela, ne pomeni praktično nič.
Torej vse odvisno, kaj želiš.

Jaz poznam dekleta, ki so začele že pri 14 in 15 letu. Seveda pa je odvisno od tega, da so pevski organi že popolnoma razviti, kar je pri enih prej, pri drugih kasneje. Strinjam se, da je bolje malo kasneje kot pa prekmalu.

Pevski zbor res ni nekaj, kjer bi pilil tehniko, ker pač ni individualnega dela, se pa izboljša posluh, kar pride prav pri sprejemcih 🙂

Bel Canto, še nekaj me zanima – imate pri vas tudi sprejemne izpite? Po koliko pa so ure? Se da dogovoriti, kako pogosto so vaje, ali je to določeno?
Rada bi nadaljevala s petjem tudi po koncu nižje glasbene, pa malo zbiram informacije.

Pozdravljena, Zarja!

Vsak, ki pride k nam je dobrodošel, seveda pa se opravi preizkus, da sploh vidimo, ali ima oseba, ki se zanima za pouk petja posluh oz. glasbene preddispozicije. Če je ok, potem je vse ostalo kar se tiče števila ur ipd stvar dogovora.

Tudi jaz to leto končam nižjo glasbeno šolo. Moram reči, da posluh imam. In tudi razmišljam za pop zvezdo. Bom videla kako bo. Mogoče bom poskusila tudi v studiu Bel Canto.

New Report

Close