Sokovnik
Zdravilec g. Golenhofen stalno priporoča pitje sveže stisnjenih zelenjavno-sadnih sokov.
Ceneni sokovnik se hitro pokvari, odlomijo se deli, odpadek je velik.
Ali mi lahko priporočite sokovnik od firm Mr.Magic ali Power-sokovnik s 30% več soka in vitaminov cena ca. 15.000, ali še od katere druge firme?
Z možem sva nabavila sokovnik Green star. Zadeva je sicer draga cca. 135.000 sit. vendar trajna. Gre za hladno stiskanje sokov, kar ne povzroča, da sok že ob samem nastanku oksidira. Eno leto sem si ga močno želela, pa nama ga je le uspelo nabaviti. Izredno sva zadovoljna. Obstajajo še podobni sokovniki, vendar, če je kvaliteta je običajno tudi cena…
Lp-mojca
Mi imamo od Kenwooda (ne vem kako se točno napiše), pa je super. Ja je pa res tud kar precej packanja in umivanja, tko da mi navadno enkrat na teden pripravimo vso zelenjavo in sadje, stisnemo sok in ga spravimo še v steklenice ter v hladilnik za cel teden. In je sok ravno tako dober kot prvi dan. Le če je rdeča pesa v soku, potem ta okus prevladuje nad drugimi.
Joj, tole s sokovniki je tema, kateri ne prideš do dna. Nekateri zagovarjajo
Green star, ki dela na polža, dober je v toliko, da lahko z njim lahko res sočiš vse, tudi travo in solato, če se ti zahoče. Soseda ga ima, samo čiščenja je pa tudi toliko, da te mine.
Drugi na osnovi centrifugalne sile a la power jucer so tudi v redu, v čiščenje se ne bi spuščala, mi imamo PJ, pa ga skoraj ne uporabljamo, ker sadje raje zmeljemo z dodatkom vode v blenderju, pa še vlaknine zraven dobimo.
Tisto, da sok ostane dober v hladilniku cel teden je pa bosa. Po okusu že mogoče. Solata, katero samo odrežemo na vrtu, po nekaj urah izgubi polovico vitaminov, s sokom se dogaja isto, samo še hitreje.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.