sokovnik green life
Neno, ne vem koliko je sokovnik v tujini, sem ga pa videla v Bosch servisu in trgovini, na Tržaški c. za 116.000 SIT. 20 jurjev se pa že kar fino pozna, a ne?
Res pa je, da tudi če je cena v tujini podobna, dobiš nazaj MWST in če greš pe po drugih nakupih, se splača. Poglej v MediaMarkt v Avstriji (Graz), vem da ga imajo, vendar nisem bila pozorna na ceno.
V večini držav E.U. je davek cca 20%. Ko kupuješ blago, moraš od trgovca zahtevati račun za vračilo davka, le tega ob izstopu iz države potrdi njihova carina.
S potrjeno fakturo se moraš (ponavadi v 90.dneh) vrniti v trgovino, kjer ti vrnejo denar-davek. Če pa trgovec posluje s tax free čekom, dobiš denar nazaj pri nas
(Kompas-mejne trgovine). Minimalna vrednost kupljenega blaga je v Italiji cca
150 euro, v drugih državah pa še manj.
Jaz imam doma Green life sokovnik. Z njim sem zadovoljen ceprav glede izkoristka ni vse tako kot pisejo na uradni internetni strani. Je pa dalec najboljsi strojcek kar se ga dobi pri nas…
Nekoc, ko bom bogat, si bom pa kupil takega, kot ga je imel dr. Walker s triuratorjem in prešo za 1500$ 🙂 Ta pa res iztisne zadnjo kaplijco iz soka.
Forum je zaprt za komentiranje.