Najdi forum

sok iz robid

Ali ima kdo kakšen recept, po katerem bi pripravila sirup iz robid za razredčit? Nabrali smo jih, ufff, ampak so prekisle za pojest in bi skuhala sok, pa pojma nimam, kaj in kako. Sokovnika nimam.

kaj pa marmelada?

Če ste jih že nabrali, je tako prepozno.

Sicer (še) nisem kuhala sirupa iz robid, vendar bi rekla, da je enako kot z vsem jagodičjem. Recimo letos sem kuhala sirup iz zrelih bezgovih jagod. Jagode (robide) sem pokuhala, da so počile, oddale sok, recimo kakšnih 15 minut vretja. Potem sem jih pretlačila skozi cedilo (lahko stisneš skozi gazo, ki se jo kupi v lekarni). Zmerila sem dobljeni sok, ga dala nazaj v kozico in dodala sladkorja za polovico teže soka (na 1 l soka 50 dag sladkorja). Kuhala sem in videla, da je sladkorja premalo, zato sem kar iz vrečke še malo vsipala. V receptih, ki sem jih brala, je pisalo 1:1, tj. na 1 l soka 1 kg sladkorja. Meni se je zdelo preveč, pa sem poskušala šparati kot pri marmeladi. No, očitno ne gre. Če želiš gost sirup, je pač toliko sladkorja. Sok in sladkor sem potem pokuhala še kakšnih 20 minut, nalila v stekleničke in zaprla. Ni ravno tako gost kot pravi sirup, tako ali tako ga imam namen uporabiti za kakšen čaj ali žlico v usta za otroke ob kakšnih prehladih, tako da mi niti ni pomembno, da je res gost.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close