Najdi forum

Sojino mleko

Naredila sem sojino mleko po receptu, ki ga je enkrat napisal Jože na tem forumu, vendar je precej grenko. Zanima me, če je tudi vaše (tisti, ki ga delate sami) grenko ali jaz kaj narobe delam? Tisti iz trgovine namreč ni tako grenak.
Hvala, Simona

morda se ti je zasmodilo, ker se tropine zelo rade primejo na dno, če ne mešaš stalno….morda si imela sojo namočeno več kot en dan oziroma več kot eno noč, pa se je že začela fermentacija….aerobne bakterije (so v zraku) se kaj hitro razmnožijo…..ali pa si kje dobila kakšno čudno sojo…..sicer pa kupljeno sojino mleko je itak izboljšano in dodano marsikaj…..dodaj malo medu…..

Živjo!

Ne se smejat! Mene pa zanima kako to mleko pripraviš doma ?
V trgovini sem ga že večkrat kupila, pa me zanima kakšna je priprava? Prosila bi za recept, če lahko?
Hvala že vnaprej!
Lep dan!

Jože, hvala. Mogoče so se tropine čisto malo prijele na dno, ostalo je bilo pa vse v redu. Soja je pa Nature, tako da bi po mojem moralo biti v redu. Kaj pa vem, bom še poskusila.
Ulla, recept je napisal Jože že na tem forumu, prebrskaj nazaj pod soja ipd…

LP, Simona

Poskusite to: sojo namocis za 12 ur, nato jo zmeljes in dolijes 7kratno kolicino vode (npr. 100g soje + 7 dl vode), pustiš 4 ure – vmes mesas. Nato precediš skozi gazo (kar je ostalo v gazi, zavrzeš) in kuhaš 15 min. Preizkušeno! (ostane v hladilniku tudi 4 dni ali vec).

Ali lahko sojo zmiksas kar v multipraktiku?

Neja, tole ne bo držalo….sicer ti lahko sojino mleko delaš tako kot si napisala, ampak to NI sojino mleko…
Sojo je potrebno obvezno prekuhati (prekušaš mleto sojo) in šele potem jo precediš, tako je sojino mleko bogato vseh aminokislin v soji…..
da, sojo lahko zmelješ kar v multipraktiku….

jože, a ni tko, da se aminokisline uničijo s kuhanjem?

Jan

aminokisline so BELJAKOVINE in se ne morejo uničiti s kuhanjem…s kuhanjem v bistvu zakrknejo…..aminokisline niso vitamini, da bi se z vročino uničili…..

a zakrknjene potem telo še lahko prebavi in uporabi?

hvala
Jan

p.s. brez zamere, pač ne vem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close