SOJA
Jaz sem začela s knjigo iz knjižnice na temo Kuhajmo s sojo. Soje skuham več naenkrat, nato po porcijah zamrznem deloma v zrnju, deloma jo zmeljem na mlinu za meso (flajšmašina).
Soja v enolončnici: skuhaš jo kot vsako drugo enolončnico, predstavljaš si, da je soja fižol.
Sojini polpeti: predstavljaš si, da je mleta soja mleto meso; lahko narediš polpete samo iz soje (in seveda jajca za vezavo), lahko dodaš poljubno količino mesa, lahko dodaš zelenjavo.
Soja v solati: narediš jo kot vsako drugo fižolovo solato, lahko jo samo potreseš kot dodatek po zeleni ali kakšni drugi solati.
Sojina juha: kot pri fižolovi juhi zmiksaš s paličnim mešalnikom.
Itd.
V iskalnik vpiši “Kuhanje soje”, pred kakšnim mesecem je bila tema odprta, tam imaš recept tudi za sojino torto.
Ko sem iskala informacije o soji, me je presenetilo navodilo, da se soja soli šele na koncu kuhanja (fižol bi bil neužiten, soja je res ok). Ko sem začela uvajati sojo v naše jedilnike, je bilo od začetka malo odpora, saj je res drugačna od fižola, pa se navadiš.
Še kakšen namig za uporabo soje?
Forum je zaprt za komentiranje.