Najdi forum

Ali imate kakšne dobre recepte za sojo, prosim napišite jih.

Jaz sem začela s knjigo iz knjižnice na temo Kuhajmo s sojo. Soje skuham več naenkrat, nato po porcijah zamrznem deloma v zrnju, deloma jo zmeljem na mlinu za meso (flajšmašina).
Soja v enolončnici: skuhaš jo kot vsako drugo enolončnico, predstavljaš si, da je soja fižol.
Sojini polpeti: predstavljaš si, da je mleta soja mleto meso; lahko narediš polpete samo iz soje (in seveda jajca za vezavo), lahko dodaš poljubno količino mesa, lahko dodaš zelenjavo.
Soja v solati: narediš jo kot vsako drugo fižolovo solato, lahko jo samo potreseš kot dodatek po zeleni ali kakšni drugi solati.
Sojina juha: kot pri fižolovi juhi zmiksaš s paličnim mešalnikom.
Itd.
V iskalnik vpiši “Kuhanje soje”, pred kakšnim mesecem je bila tema odprta, tam imaš recept tudi za sojino torto.
Ko sem iskala informacije o soji, me je presenetilo navodilo, da se soja soli šele na koncu kuhanja (fižol bi bil neužiten, soja je res ok). Ko sem začela uvajati sojo v naše jedilnike, je bilo od začetka malo odpora, saj je res drugačna od fižola, pa se navadiš.

Še kakšen namig za uporabo soje?

Tora, hvala ti, vsaj led si prebila, mogoče pa še kdo kaj doda.

Danes kupin, jutri kuham, pa bo kar bo.

Danes sem videla, da je ga.Marinka na Kulinariki dodala nove sojine recepte. Imena za iskalnik: S sojo nadevana štruca, Sojine kroglice za party. Še juha s sojini kosmiči je. Vredno ogleda.
Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close