Sofra – bosanska restavracija
Adnana, a ful zasoljene? Mogoče veš koliko recimo pridejo čevapi v lepinji? Ali pa pohane paprike s sirom in kajmakom? Ali pa hurumašice, baklava? Ali pa kaj drugega česar ceno se spomniš.. Samo da bi okvirno vedela.
Imam namen povabit družino (starše, sestro s partnerjem,..) cca 12 ljudi, pa bi rada prej vedela, da me ne bo kap. Sem pa slišala da je zelo dobro in da imajo vsak večer odlično živo bosansko glasbo.
Sicer tam že dolgo nisem bila, ker me je takrat minilo. Pa ne zaradi slabe hrane, cen ali pa postrežbe, to je bilo vse na nivoju.
Ampak zaradi vonja iz kuhinje, ki se širi po jedilnici. Tam sem bila na kosilu in potem še cel popoldne v službi širila vonjave po hrani okoli.
Smrdela po kuhinji mi je popolnoma vsa obleka, z modrcom in gatami vred.
v vsaki oštariji je mal za pazit, da se ne vsedeš ravno zraven kuhinje. mogoče so pa takrat slučajno imeli tak vonj. mi hodimo tja velikokrat. nikol še nisem smrdela.
kar se hrane tiče, aktualne cene mi niso poznane, a ti lahko povem, da sem pri njih proslavljala z družino mojo diplomo, moževo dilpomo, tam sva praznovala še kup obletnic. recimo nazadnje, letos spomladi nas je tam jedlo 7 ljudi – konkretno, s pijačo, vsemi njihovimi specialitetami,… še muzikantom sva dala trinkgeld, pa je prišlo vse skup okol 180 evrov. tak da neki grozno velik ni, glede na to da smo se vi ful najedli. če greš pa sam na pljeskavico, kajmak, kako turško kavo,… pa za dve osebi kmal nanese prek 30 evrov.
Mi smo bili lani za novoletno službeno večerjo. Prišlo je 35€ na osebo. Lani se mi je zdelo kar drago, zdaj se mi ne zdi več, glede na to, da smo ogromno različnih jedi probali. Je pa zelo dobro za jest, samo zraka pa res nimajo nobenega. Skoraj smo se zadušili, ni bilo več kaj dihat, pa so nam potem le pustili okno odpreti. Kadar je polno, je grozno, če ni pa kar gre.
Forum je zaprt za komentiranje.