Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem šoferski izpit – kdaj

šoferski izpit – kdaj

Ali mogoče kdo ve kdaj lahko delaš šoferski izpit, zanima me namreč če se lahko teoretični del naredi že pred 18 letom ali ga lahko že prej in ko si polnoleten še praktično vožnjo.

Mislim, da po novem zakonu celo že voziš lahko pred osemnajstim (pod določenimi pogoji), nisem pa prepričana.
Upam, da ti bo kak bolj podkovan v tej zadevi točno povedal.

Vozniški izpit (tudi vožnjo) lahko delaš pri dopolnjenih 16,5 letih – seveda do polnoletnosti lahko voziš le v spremstvu staršev – oz.to ne vem točno, kakšna so pravila.
Vsekakor pa lahko vse skupaj opraviš pred 18im letom.

Ja, vso teorijo lahko narediš pred polnoletnostjo, tudi voziš lahko, a ne po avtocesti,vsaj tako je bilo.Jaz sem sicer naredila izpit 12 let nazaj,2 meseca po 18.roj. dnevu sem ga imela,čeprav sem enkrat vožnjo padla.
po novem zakonu lahko začneš voziti pri mislim 16 in pol, nisem čisto sigurna,ko ima otrok izpit potem do 18 leta potrebuje da je zraven njega starš ali skrbnik, nato pri polnoletnosti še 1x dela izpitno vožnjo in potem vozi samostojno. Pride pa ta zgodnješji izpit kar dražji, sem nekje brala.

Lahko že voziš s 17 in pol brez spremljevalca(po starem zakonu), pa dobiš ven izpit, ko si star 18 let. Teste pa narediš tud prej.

New Report

Close