Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Sodnik za prekrške

Sodnik za prekrške

Spšotovani,

zanima me kdo nsoi stroške postopka pri sodniku za prekšrke.
Pred več kot 1 letom sem imela prometno nesrečo, v kateri ni bil nihče poškodovan, materialna škoda je bila mninimalna. Proti meni teče postopek zaradi prekrška po čl.44/2(234) Zakona o varnosti cestnega prometa (ZVCP-1).
Sklicanih je bilo že kar nekaj razprav, od tega so bile številne preklicane in znova sklicane. Do sedaj so bile izvedene 3 razprave.
Sodnik je zaslišal mene kot domnevnega povzročitelja nesreče, drugega udeleženca in enega od policistov, ki je bil na kraju ogleda nesreče.
Kako bo postopek tekel dalje, ne vem. Se mi pa čedalje bolj postavlja vprašanje, kdo nosi stroške tega dolgega potopka in zakaj se zadeva kar naprej preklada.
Prosim za informacijo, kdo nosi stroške in koliko približno znašajo.

Spoštovani,

v kolikor bo izdana obsodilna odločba, boste stroške postopka nosili vi – v kolikor bo izdana oprostilna odločba, nosi stroške proračun. Stroški postopka so strošek odvetnika, v kolikro vas je zastopal, stroški, ki jih v postopku priglasijo priče in sodni stroški(takse). Ker iz vprašanja ni razvidno, za kakšen prekršek gre, vam konkretnejšega odgovora ne moremo podati.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close