Sodnik za prekrške
Potrebovala bi kak nasvet..namreč vsi, ki ste že šli čez tole ali pa imate kako pametno mnenje, ga prosim podajte.
Namreč..kak mesec nazaj sem naredila eno veliko neumnost…vozila avto z nekoliko preveč alkohola v krvi in ustavili so me policaji in mi dali pihat…( ne se zdej obesit na tole in mi dajat mralnih naukov- vem, da je bila to traparija in če mi kdo verjame ali ne- tega ponavadi ne delam. Izjeme….na te se pa nalepijo Murphyji Ok, sedaj sem dobila vabilo, naj se zglasim pri sodnici za prekrške…huh, me je groza in strah samo ko na tole pomislim in pojma nimam, kako na bi tam ves postopek izgledal, kaj te sprašuje, kdo je še prisoten, kako naj se obnašam..…Tako da res, vsak komentar o tej stvari zelo dobrodošel.
Hvala in lep pozdravček!
še ena:
ok glede na to, da si vozila, predvidevam, da si že polnoletna. če nisi, pol lahko verjameš, da je alkohol tvoj najmanjši problem:)
kar se tiče samega sodnika: ko prideš do tja, nimaš kej palamudit, ampak je use striktno in brez čustvenih izlivov. Povejo ti, kaj si zaje**la, in kakšne so posledice tvojga dejanja.
Glede na to, da so te poslal h sodniku lahko zdravo-razumski človek predvideva, da si kr fejst napihala!!! Tko da ne bot preveč šokirana, če bo račun nekoliko večji (do 100.000 – odvisno, če si napihala nad 1.0 –> se mi zdi) Če je blo hudo, pol lahko pričakuješ odvzem vozniške za 3 mesece (lahko tudi stalni odvzem z 2. letno prepovedjo ponovnega opravljanja izpita) vse odvisno, kolk si napihala in v kakem stanju so te policaji zasačili. Al si jim nazaj težila npr.: ko vas je*e, prokleti kapsi zafurani, jst vas bom vse pobila!!! al si bolj mirno odreagirala… :)) za denarno kazen pa kar pričakuj cca. 90.000, ker je že obisk pri sodniku vreden se mi zdi da 25k.
LP,
Remedy
P.S.: še nasvet: policaji se verjetno ne bodo točno spomnili, kaj je točno blo, ampak bodo govorili po zapisniku. Predlagam ti, da če so kej narobe napisal, da se ne buniš kot zmešana, ker bo sodnik enostavno rekel: “po presoji sem ugotovil, da je beseda policista XY bolj verodostojna od besede obtožene, glede na to, da je bila v tistem trenutku pod vplivom alkohola in s tem je bila zmanjšana njena razsodnost (neki podobnega)” dosegla ne boš nič. če je slučajno kej takšnega, potem probaj vse malo v celofan zavit: ala- Se moram strinjat s tem, kar sta povedala gospoda policista, ampak bi pri tej stvari jst rada smo še nekaj dodala……
Torej, ja, se kesam in obžalujem vsak delček sekunde odkar sem se tistega zgodnjega jutra usedla za volan…res. Čustvenih izlivov pod vplivov adrenalina ( torej pred gospo sodnico v danem primeru) po moje ne bo, policajem pa seveda tudi nisem nič morila, ker se znam toliko brzdat…recimo. Napihala sem pa en promil…ok, glede kazni..ne morem rečt, da mi je čisto vseeno, koliko bo nanesla, glede na to, da sem študent, bom morala kr krepko plunit v roke, kar se dela tiče v teh decemrskih dneh, ker mi nihče ne bo kril teh mojih neodgovornih dejanj. Ker je čisto prav…hotela sem samo zvedet malce o situaciji, v kateri sem se našla…da mi kdo po možnosti reče˝ja, sem dal tud to sam čez in je bilo tak ali tako…˝ali pa kake druge opombe…me je namreč obupno strah it na tale ˝sestanek˝….
Tako da, še kaka replika več kot dobrodošla.
sodnici boš opisat kaj se ti je zgodilo tisti dan/večer…
potem pa ji še povej:
– da priznavaš svoj prekršek in prevzemaš odgovornost
– da drugače res sploh ne piješ alkohola,
– v trenutku ko si se usedla za volan, si se čutila sposobno vozit,
– da obžaluješ svoje dejanje
– da se ti kaj takega nikoli prej ni zgodilo in se ti tudi seveda nikoli več ne bo
– globoko si se zamislila ob tem in se zavedaš posledic kaj bi lahko bilo…
predvidevam da si napihala pod 1,5, zato ti ne bo odvzela vozniške.
če prej še nikoli nisi bila kaznovana, ker odkrito priznavaš svoje dejanje in ker ga iskreno obžaluješ, ti bo najverjetneje dala bolj milo kazen (35-45 jurjev+sodni stroški 7 jurjev) in odtrgala kakšni dve piki.
pa ne se bat, niso taki zmaji te sodnice
PS: pametovala ti pa ne bom, ker se zgleda res sama zavedaš da si naredila narobe in si verjetno vesela, da se je stvar končala le pri sodniku in ne na kdaju kakšne nesreče
….no, potem pa poročaj kako ti je šlo….
Isto sem jaz napihala, zdaj sem že odplačala kazen, pa me je izučilo, fajn izučilo. Morm rečt, da me je bilo pri sodnici svinjsko sram, uletela sem v čakalnico, v pon.zjutri, med same kronike (beri dobesedno),….Je ful pogledala, k sem k njej pršla, sem ji povedala, da mi je ful bed, da je blo prvič, da nisem vedla kje mam glavo. Napihala sem 1,57 (pa nč kej dost je ni brigal), po pošti sem nato dobila odločbo od sodnice, 3 prike, 90.000 kazni in 10.000 stroškov. Da te sezuje…Potem pisno zaprosiš za obročno odplačevanje, dali so mi na 7 oborkov, itd…SPLOH NI PRIJETNO.
se strinjam s kiklco-povej nekaj takšnega kot ti je svetovala..kot drugo, pa te ni treba biti strah-ljudje,ki delajo/mo tam smo prav tako ljudje in velikokrat razumemo določene situacije,drugače je pri ljudeh,ki so stalni povratniki..na odg.Remedy pa je tako-vsak,ki napiha-če je voznik začetnik že 0,10 ali stari vozniki, 0,60-gredo k sodniku za prekrške-torej le z minimalno vrednostjo alkohohola-kazen je pa do 1,11 g/kg alkohola 35.000,00 + kazenske točke 3-5, nad 1,11 pa je kazen 90.000,00-nad 1,50 pa je odvzem, vendar pa se da v izrednih okoliščinah tudi omilit na 7 kazenskih točk. Pa nikakor ji ne morejo odvzet voz.dovoljenja za 3 mesece-tega že nekaj let več ni..odvzem je edino v primeru odklona preizkusa ali strok.pregleda in pa če napiha več kot 1,50 ali pri prom.nesreči nad 1,11-torej odvzem, po pol leta pa lahko narediš ponovni izpit,in ne po dveh letih,kot je to napisala Remedy..
sicer pa le pogumno k sp-naj te ne bo strah, pa tudi sram ne preveč-povej kako je bilo, obžaluj in nato prosi za obročno odplačilo, pa bo..
Do novega leta je:
-absolutni zastaralni rok 1 leto (če sodnik ne ukrene nobenega dejanja – na to se ne zanašat),
-relativni pa 2 leti (če sodnik vmes nardi kako dejavnje – npr. te povabi na zaslišanje).
Po novem letu bo:
-absolutni zastaralni rok 2 leti,
-relativni pa 4 leta.
Po novem bodo policaji prekrškovni organi, kar bo pomenilo veliko hitrejše postopke, zastaralo ne bo prakrično NIČ!!
Forum je zaprt za komentiranje.