Sodelujoči
Lepo pozdravljeni.
Imam vprašanje za tiste, ki pogosto odgovarjajo in razrešujejo dileme vseh, ki so v zadregi – za “tiste bolj ali manj stalne”: ste vsi lektorji, vsi slavisti?
Sprašujem, ker me zanima verodostojnost foruma. Ponavadi sem na drugih forumih na med.over.net, kjer odgovarjajo zdravniki in so forumi moderirani itd.
Upam, da nisem nespoštljiva in da ni vprašanje odveč.
Tudi jaz nisem kopitar glede slovenščine, celo nasprotno. Od vseh predmetov v šolah mi je bila vedno najljubša angleščina, tako da sem Tiste Lepe Pomladi dosegel celo prvo mesto na republiškem (danes bi bilo to DRŽAVNO) tekmovanju v gimnazijskem znanju angleškega jezika. Vendar pa potem vseeno nisem šel študirat na FF.
Zakaj si potem sploh upam odgovarjati na vprašanja? It’s a free country, je nekdo nekoč rekel.
Po službeni dolžnosti sem občasno tudi lektor, čeprav brez strokovne podlage. Koliko sem torej verodostojen? Toliko že, kot na njihove slabe dneve naši ministri in poslanci. Ravno zdaj so se spet uklonili krcanju iz Bruslja in ugotovili, da je v uradnih zapisih pravilen izraz le euro in ne evro. A nismo tega že jemali???
Mislim tudi, da je bolje, da je ta forum nemoderiran, saj imajo celo priznani jezikoslovci dostikrat med seboj razlikujoča si stališča. Poleg tega tukaj običajno ne načenjamo vprašanj, od katerih bi bil odvisen nadaljnji razvoj našega jezika, temveč prevsem rešujemo vsakdanje zagate.
Sem slovenistka, zaposlena kot lektorica, a bolj redka gostja tukaj. Malokrat odgovarjam, veliko pa vas berem. Odgovori mi namreč vzamejo še več časa, ki pa ga nimam na pretek, ker sem mlada mamica. Menim, da to, ali si slovenist, ni merilo za dobre in argumentirane odgovore na tem forumu. Strinjam se s Filipom, da je bolje, da je ta forum nemoderiran, je pa res, da ne gre vsakemu vsega verjeti.