Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev sodelovka

sodelovka

Pozdravljeni,
sicer ne vem,ali ta tema spada prav sem,ma vseeno upam,da boste imeli kak pameten nasvet.
Torej:imam težave s sodelovko. Delo sva nastopile istočasno,s tem,da sem jaz njena nadrejena Jaz sem to delo v drugi firmi opravljala 15 let,potem pa sem se odločila in odšla drugam. Meni je v službi nekako najbolj važen odnos med zaposlenimi,zaupanje,seveda delo mora biti opravljeno,ampak res mi veliko pomeni prijateljsko,sproščeno vzdušje…saj konec koncev v službi preživim večino dneva. Moja sodelovka pa je taka,da vse zna,vse ve…z svojim nastopom da vedeti,da je bolj pametna in dejansko me spravi v nič. Jaz čeprav sem na papirju njena nadrejena,me njeno vedenje spravi v popoln možganski mrk in niti ne vem,kako mi je ime.Je bolj izobražena kot jaz(vsak dan vsaj 10x slišim,da je diplomirala z 10…jaz imam srednjo šolo). Jaz vem,da kot njena nadrejena,bi ji morala postaviti meje,ampak je enostavno močnejša oseba od mene in moje telo popolnoma odpove.Prosim,kako naj se rešim iz te situacije??

Glej tako, da če sta bili za isto delovno mesto v igri ti in ona, izbrana pa zaradi drugih kvalitet (kot je izobrazba) ti, da ti pač nagaja. In to fajn.

Odmisli osebno plat, odmisli izobrazbo in glej le na opravljeno delo. Postavi mejo tako, da dodeliš delo in če bo preveč otresala, ji povej, če ima delo opravljeno, ker drugače se to šteje v njen minus (čeprav ji tega ne rabiš povedati – vodiš pač evidenco).

Povej ji enostavno, da dokler boš ti njena nadrejena, da pričakuješ v sklopu tega tudi njen odnos, četudi ne bi bila, ker je pač v službi in ni doma, da bi delovala osebno na hojladri z vsemi, no teboj, in če ji kaj ni prav, naj se pritoži k delodajalcu oz. tvojemu nadrejenemu. Pred tem naj to tvoj prvi nadrejeni ve. In se z njim pogovori v prvi vrsti, ker je on zadolžen, če ti ne moreš nečesa rešiti, da ti pomaga nato tvoj prvi nadrejeni. Ne bit pa tako čustvena, ker potem te smatrajo kot labilno osebo, kar lahko pomeni tudi nezanesnjaško, čeprav nisi. Opozori osebo, da naj brzda svoje obnašanje, ker nista pasle krave skupaj in če želi, da se ne bo zagovarjala samo pri nadrejenem, četudi ima le mini kiklo, ker meni, da lahko kaj doseže. Mini kikla je proti utež izobrazbe. Ampak, če je to le potreba, ko koga prihegtaš.
Imela sem izkušnjo, ravno obratno kot ti, kjer sem delovno mesto pridobila z znanjem, ker je bil razpis, sem morala imeti tudi izobrazbo. Problem je nastal, ker je bila prejšnja šefica mati vsem ostalim, jaz pa ne, kot novim sodelavkam. Moj režim jim je prišel prav tudi sedaj po 7 letih, vendar so bile takrat tako hudo naperjene, kakšno škodo jim delam, da sem bila odstavljena. Sedaj se me pa bojijo, ker bodo morale spet z menoj sodelovati. Dodatni problem je bil, ker nisem bila mati sodelavkam, nosim pa mini krilo, kavbojke, sem ženska in še lepšega izgleda. Pričakujem, da bodo znale več, kot gospodinje, kot pred nekaj leti. Pa je vseeno, če so vmes celo diplomirale ali pa so samo osemletne deklice, ki se ne znajo obnašati, času primerno ter do ljudi.

Obrni se na svojega prvega nadrejenega.

Lej če več ve od tebe in se bolje znajde pač pričakuj da bo kmalu nadrejena tebi. Jaz v službi ne bi mogel gledati nekega šefa, ki bi vsakič zmrznil pred podrejenim, in bi ga raje menjal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close