Sodelavka si je prilastila moje zasluge
V petek, dan pred dopustom, sem se morala ukvarjati z novim projektom, ki je še meni, ki imam več let izkušenj na tem delovnem mestu, povzročal težave in sive lase. Delala sem dopoldne, ob koncu izmene pa mi je le uspelo, da je projekt stekel. Nova sodelavka, zaposlena približno 2 meseca, ki dela isto kot jaz, je delala popoldne. Jaz sem ji ob predaji izmene vse povedala, kaj in kako naj dela. Seveda je količinsko naredila bistveno več, kot jaz, saj sem jaz vse skupaj že ugotovila in poiskala rešitve, da je delo steklo.
In kaj sem danes izvedela od druge sodelavke, ki je njena asistentka? Šefu je pokazala vse skupaj in pametovala, kako je to ONA vse skupaj “pogruntala”. Šefa so nadrejeni vprašali, zakaj sem jaz tako malo naredila, tanova pa veliko, zato se je tudi tako poglobil v ta projekt.
Šef me itak dobro pozna in ve, da sem jaz tista, ki sem poskrbela, da je projekt uspešno stekel. Ve, da nikoli ne lenarim in da sem se celo izmeno je***a s težavami glede projekta.
Tanova pa si je vse skupaj kar prilastila! Besna sem kot ris! Ima srečo, da sem na dopustu.
Saj razumem, da se skuša dokazati, saj je še na preizkušnji, a ne pa na tako podel način, da si lasti tuje zasluge! Pa sem mislila, kako je vredu oseba! Je pa ena navadna pra****!
Kaj me najbolj skrbi? Kako bova skupaj shajali, ko pridem z dopusta. Zdajle bi jo utopila v žlici vode, če bi jo videla! Najraje bi videla, da jo odpustijo, ker si na dolgi rok ne predstavljam delati z njo. To bi bilo sicer dokaj lahko izvedljivo, ker bi ji lahko podtaknila napake. A s tem bi se spustila na njen nivo.
Kaj mi svetujete? Ali se je lahko znebim na bolj prijazen način? Kaj bi vi storili?
Pazi se takih.
Ko sem bil sam vodja izmene se vedno govoril MI, mi smo to naredili, nam je uspelo, folk me je kjub začetnim težavam spoštoval in še leta po tistem ko sem odšel drugam so me delavci pozdravljali kot Titota, jaz pa njih nazaj, moji nasledniki pa so vsi prevzeli tisti grdi besednjak, jaz sem naredil, kurz nič nisi naredil, samo ukazal si kaj je za narediti, naredili so drugi.
Naslednjič ji narobe pokaži, tako da se bo mučila ali pa da bo sploh štala, reci saj sem ji pokazala pa je očitno narobe razumela.
Dvigni se nad to težko zadevo, duhovno se oddalji od te groze. Ker ta jeza v tebi je čista groza.
Odreagiraj takoj, sicer boš počasi zbolela od podobnih frustracij. Zelo dobro te razumem, bodi prepričana.
Sledi sami sebi.
Napiši ji mail, kjer ne izliješ jeze, temveč ji daš moralno zaušnico in ji napišeš isto, kot nam: da si se veselila sodelovanja z njo, da si ji zaupala, žal pa je izdala tvoje zaupanje in te želela prelisičiti, kar ji ni uspelo, kar dokazuje tvojo odličnost. Pošlji ji mentalni virus, katerega se ne bo zlahka znebila. Izbiraj besede,bodi ženstvena, primaži pa ji jezikovno moealno zaušnico.
JUST DO IT!
Ali je sodelavka morda študirala na fakulteti Doba? Na Dobi prakticirajo takšen sistem, da se študntje vlečejo po delu od drugih, učiteljem, saj niti profesorjev nimajo, to ustreza, ker na takšen način spravijo ljudi, ki bi sicer padli izpit čez in ti, ki pridejo čez izpit po hrbtih od delovnih študentov, jim veselo polnijo TRR. Tisti, ki delamo vedno odnesemo “ta kratko”.
Ko bo priložnost, ko se vrneš iz dopusta in bosta obe skupaj…in se boste pogovarjali o tam projektu…
Lepo povej, da si dopoldan vse prestudirala in predala samo v izvedbo, da si jo opozorila na vse možne zaplete in ji vse prinesla na pladnu. Cestitaj ji, pred šefom, kako je dobro speljala vse po tvojih navodilih!
pa dajte nehat no.. Sej sploh ne ves , ce je bilo tako.
ena vidla druga rekla.. pa nehi no.
lepo se z njo pogovori kako je bilo pa pol reagiraj.. kr na suho jo sovrazis..
pa tud, ce si prilasti tvoje delo.. mas pa ja tolk samozavesti, da ti je dovolj, da ves ti sef ona pa se par njih…da si ti to zrihtala..
bz res
Podla sodelavka
jaz vam govorim da so babe prasice že dosi časa. tko je. prvo bova šla na osnovo? kaj pa bi naredila, če bi bila v službi. ja, če bi ti trenirala JUDO od malega, imela 20 let treninga za sabo, 100 borv, ja pol bi bi lahko kaj nredila ja. tako pa več kot otrestat jezik nisi zmožna. + če jo lahko zajebeš na podli način JO ZAJEBI. ker bi ona tebe tudi. oziroma te je. če si prava alfa samica, prava alfa prasica, prava šfica, JO ZAFUKAJ PRASICO SMRDLJIVO KURBETINO.
brez slabe vesti. ker bi ona tebe takoj. in hart beet. vidiš zato je v vojski taktika, če nekdo zajame tovjega soborca in mu drzi pištolo na glavo, in zahteva da spustiš orožje ali pa ga ubije- če spustiš orožje bo še tebe. 100%. če bo njega počil, je to nejgova odločitev. ti moraš samo objubit temu soborcu, da če ga poči boš ti njega 100%. to je največ kaj lahko narediš. in en smeš imet slabe vesti. razumeš?
vidiš zato take službe niso za ženske. ker ste podle prasice. verjetno pa se je direktor zelo poglobil v njeno liliko mlado. in ritko. in usteca. je globoko rinil prasec.
poglej tako je. en vic.
veš zakaj šef ne gre na dopust, ?? ker ga je strah da brez njega ne bo šlo. veš zakaj pa ga je še strah? da , bo šlo brez njega.
torej pod črto. če jo lahko uničič, jo uniči kuzlo smrdljivo. tako je. brez vesti. ker bi tudi moškega uničila brez vesti. in ona tudi. in ona bi tebe tudi.
torej, nehaj razmišljat o tem. kaj si 14 stara. skup se spravi, če je treba pofuki šefa, direktorja. pač fse za službico. tista ki bo bolj lojalna samica si bolj želela službe, tista jo bo imela. tako pač je v poslovnem svetu za žensko. ja, moraš plačat ceno. pač možu ne smeš povedat. to gre s teboj v grob.
direktor, šef , kakroli je, je NAMERNO PRIPELJAL NJO. povzpetniško prasico, da tee drži v šahu. da mu daš luliko. tko je evo. ženska je lojalna podjetju edino če da pičko. ubogam oškega edino če mu da pizdo. pička tvoja je največ kar lahko pridodaš podjetju. kakor vidiš ni tvoje delo. ker te menjajo v sekundi 20. fsakega. al boš igrala prljavo igro, dala svojo luliko in ritko in ponizni požrla spermo. ali pa bo ona dala prva. če bosta dali obe, bo obe guzil, in era bo večja kurba tista bo bo ostala.
TAKO JE!! ŽAL!!
Jap, veliko “ta mladih” uspeva na tak način… Jaz sem ugotovila, da ne smem sodelovati z nikomer več, če želim karkoli narediti in za to tudi imeti zasluge. Preveč rezultatov mojega dela so si v preteklosti prigrabili drugi, prevzeli cela področja mojega dela in tudi napredovali. Velik delež krivde nosijo seveda vodilni, ki to dopuščajo (pa tudi sami nekateri ravnajo enako, zato se nič ne spremeni).
Anonimno 3469, 23.06.2025 ob 13:17
Podla sodelavka
jaz vam govorim da so babe prasice že dosi časa. tko je. prvo bova šla na osnovo? kaj pa bi naredila, če bi bila v službi. ja, če bi ti trenirala JUDO od malega, imela 20 let treninga za sabo, 100 borv, ja pol bi bi lahko kaj nredila ja. tako pa več kot otrestat jezik nisi zmožna. + če jo lahko zajebeš na podli način JO ZAJEBI. ker bi ona tebe tudi. oziroma te je. če si prava alfa samica, prava alfa prasica, prava šfica, JO ZAFUKAJ PRASICO SMRDLJIVO KURBETINO.
brez slabe vesti. ker bi ona tebe takoj. in hart beet. vidiš zato je v vojski taktika, če nekdo zajame tovjega soborca in mu drzi pištolo na glavo, in zahteva da spustiš orožje ali pa ga ubije- če spustiš orožje bo še tebe. 100%. če bo njega počil, je to nejgova odločitev. ti moraš samo objubit temu soborcu, da če ga poči boš ti njega 100%. to je največ kaj lahko narediš. in en smeš imet slabe vesti. razumeš?
vidiš zato take službe niso za ženske. ker ste podle prasice. verjetno pa se je direktor zelo poglobil v njeno liliko mlado. in ritko. in usteca. je globoko rinil prasec.
poglej tako je. en vic.
veš zakaj šef ne gre na dopust, ?? ker ga je strah da brez njega ne bo šlo. veš zakaj pa ga je še strah? da , bo šlo brez njega.
torej pod črto. če jo lahko uničič, jo uniči kuzlo smrdljivo. tako je. brez vesti. ker bi tudi moškega uničila brez vesti. in ona tudi. in ona bi tebe tudi.
torej, nehaj razmišljat o tem. kaj si 14 stara. skup se spravi, če je treba pofuki šefa, direktorja. pač fse za službico. tista ki bo bolj lojalna samica si bolj želela službe, tista jo bo imela. tako pač je v poslovnem svetu za žensko. ja, moraš plačat ceno. pač možu ne smeš povedat. to gre s teboj v grob.
direktor, šef , kakroli je, je NAMERNO PRIPELJAL NJO. povzpetniško prasico, da tee drži v šahu. da mu daš luliko. tko je evo. ženska je lojalna podjetju edino če da pičko. ubogam oškega edino če mu da pizdo. pička tvoja je največ kar lahko pridodaš podjetju. kakor vidiš ni tvoje delo. ker te menjajo v sekundi 20. fsakega. al boš igrala prljavo igro, dala svojo luliko in ritko in ponizni požrla spermo. ali pa bo ona dala prva. če bosta dali obe, bo obe guzil, in era bo večja kurba tista bo bo ostala.
TAKO JE!! ŽAL!!
Tako si me nahajpal fante. OD zdaj sem Alfa Kmetica. O hojladrijadrijalo
Svetujem, da pogledaš malo z razdalje. Lahko je res tako, kot je videti sedaj, da si je prilastila tvoje zasluge. To je še najmanj in najbolj simpl. Bolj težko bo sprejeti, če ugotoviš, da so zadaj manipulacije in da je tak način delovanja del sistema. Kar bi pomenilo, da je nekomu v korist, da sta vidve sprti. Da se ona hvali s tvojimi zaslugami in jo nekdo pri tem podpira in spodbuja. Če prideš do takšne ugotovitve, bo z njo tudi veliko žalosti zaradi izgube zaupanja v ljudi in vaše povezanosti. Veseli bodo, če se boš jezila in če jo boš želela utopiti v žlici vode. Če se ne boš jezila, ker bi sprevidila njihovo vlogo pri tem, te bodo oni skušali utopiti v žlici vode. Če je sistem pošten, do tega ne pride.
Saj pravim, če je sistem pošten, postopa drugače. Kakšnega kitenja s tujim perjem ni, ker je obema stranema jasno, pri čem sta, in sicer bi novi moralo biti jasno, da je to darilo njej, da dobi malo zagonskega vetra. Potem bi tudi s hvaležnostjo ravnala z njim in tudi vedela, kako ravnati v bodoče, ko bo dobila nove sodelavce. Na tak način se ne bo naučila nič. Samo stara garda se v nekem kotu prizanesljivo hahlja.
naslednjič bi predlagala, da je tanova ultra dobro rešila težavo, ki je tebe mučila cel dan in da predlagaš da ji ta novi težki projekt dodelijo njej in da če bo potrebovala pomoč ji z veseljem pomagaš potem pa pičiš budalo pa se naj j* s projektom sama če bo kaj jamrala pa ji rečeš “če pa si se hvalila kak si uspešno rešila prejšni projekt te boš pa tega ja zvozila…”
No naslednjič ko boš v službi malo bolj naglas začni debato z večimi in povej, kako si vesela, da je tako na hitro dodala svojo piko na I potem, ko si ji povedala kako in kaj.
Folku razlagaj da je zelo brihtna, saj je hitro pokapirala vse tvoje ugotovitve in nasvete, da je potem sestavila tisto, kar si ti ŽE naredila sama.
Aja, pa govori, kot da nimaš pojma, kaj je ona govorila okrog. Samo čisto nedolžno, kvazi-naivno in s pozitivno noto povej vsem kako je lena in nesposobna, pa še lažnivka 😉
ja, kar nekaj mojih so tudi hotle, lene komolčarke, pa sem si jih izborila nazaj. sedaj nič več nobeni ne govorim enostavno izpeljem svoj sistem in je wow jasno, čigav je.. nisem zaman vedno dobila naziv rekorderka v učenju novih stvari.. ampak svojih idej jim pač ne pustim, jebiga.. ne pomeni to, da je nekdo tam dolgo časa, da pa več ve.. jaz vem, da karkoli bo noivega za vse, da bom prva osvojila in ko je ena stvar že prišla, sem seveda jo ravno jaz.. potem pa vse zgrožene, kako jaz to razumem, one pa še kar ne?? v bistvu se že mal bojijo.. so mislile da bodo pometale z mano, bičezz..
Forum je zaprt za komentiranje.