Sodelavec zadnji dan v službi – brez slovesa
kar naenkrat ste vsi mon pacienti postali svetniki in svetnice in sami poštenjakarji!
Pa kaj še!Pol pizde ste vsi skup vredni.
In ti avtorica lažnivka nimaš pojma kaj je dober delavec, normalna oseba.
Če ne bi bil tu par let bi vam verjel da ste res “pošteni in tihi”. V bistvu pa ste ena velika nepismena GOLAzEN.
Vi niti D od delavca niste. Znotraj vas pa vas žre hudobija in mrhovinarstvo.
Berem forum več let in niti en normalen se še ni oglasil
Ne seri slovenkica “pridna”. Kurbetine in pofuklji, to ste vi
si pomislila, 01.11.2023 ob 09:28
Soft, veš kot prvo: vodstvo, šefi, direktorji, bi se morali zahvalit delavcu, da je delal pri njih. Ne, da bi se moral on klanjat, ker je smel za male pare delat za njih.
Pa kot drugo: če so gnili odnosi, zakaj že bi moral nekdo nekaj kupovat, se lizat s sodelavci? Če se ne marajo, zakaj bi se potem nekaj slinili? Res hočeš resnico zvedet? Grejo, ker so srečni, da ne bodo več gledali vaših frisov. Če si komu ok, verjemi, da ti bo povedal, da gre in ti zaželel, da se imej lepo. Če tega ne naredi, vedi, da si mu bila gnila sodelavka na katero bi se z veseljem posral.
Mislim, da je sodelovanje obojestransko in prav je da se zahvališ za toliko let plače, nekomu ki ti nudi delo. Enako velja za šefe, seveda. Jaz sem tja prišla na novo, mene ni poznala dotična. Mi je pa bilo grdo od nje. Jaz sem navajena, da kamorkoli pridem, počastim, kaj spečem in spijemo ter nazdravimo s kakšnim domačim likerjem, če dovolijo ali sokom. Enako ko grem. Pa sem zamenjala kar nekaj delovnih mest. Gre za gesto, za tvoj obraz. Z vsemi vedno zaključim vljudno, da me ni sram drug dan osebe srečati. To kakšen je kdo, pa ni moj problem. Pozdravim vseeno vedno vsakega, ki se ga še spomnim in če ga vidim. Res je, da sem pogosto zasanjana, morda koga spregledam, a ne namerno.
S temi ljudmi si 8 ur vsak dan, postanejo del tvojega življenja, hočeš nočeš.
pofuklji, 01.11.2023 ob 13:06
kar naenkrat ste vsi mon pacienti postali svetniki in svetnice in sami poštenjakarji!
Pa kaj še!Pol pizde ste vsi skup vredni.
In ti avtorica lažnivka nimaš pojma kaj je dober delavec, normalna oseba.
Če ne bi bil tu par let bi vam verjel da ste res “pošteni in tihi”. V bistvu pa ste ena velika nepismena GOLAzEN.
Vi niti D od delavca niste. Znotraj vas pa vas žre hudobija in mrhovinarstvo.
Berem forum več let in niti en normalen se še ni oglasil
Ne seri slovenkica “pridna”. Kurbetine in pofuklji, to ste vi
BRAVO!
tiha sodelavka, 31.10.2023 ob 21:02
Imeli smo sodelavca, mlad fant, zaposlen 5 mesecev. Ko se mu je iztekla pogodba je odšel. Šefa ni bilo. Je šel prej domov. Fant je hotel k njemu, šefa nikjer več. Ostali: fantu ni nihče rekel, da mu želi srečo na novi poti. Nobene tople, prijazne besede. Samo jaz sem mu zaželela srečo v novi službi.
Fant je bil ok. Korektno opravljal delo. Je pa bil drugačen od drugih. Ni kofetkal, kadil z ostalimi. Na začetku službe to večina počne pa na koncu tudi. On je odšel na svoje delovno mesto in pač tam počakal. Pa brihtna glavca je. Cilja na to, da bo doktor. Šef pa poklicna šola. Mogoče to problem ali zato, ker ni čvekal? Ne vem.
Ampak vseeno, a ni lepo, da šef reče na koncu: hvala, ker si delal pri nas. Pa, da mu sodelavci rečejo: srečno še naprej?
Kam smo prišli, da je narod totalno zakrknjen.
Pišem pa zato, ker spadam med take kot je ta fant. TUdi tiha, ne pijem, ne kadim, ne kofetam z drugimi. Zdaj vidim koliko pomeni, če mirno, tiho opravljaš svoje delo. Nič nisi vreden. Številka.
evo isto jaz…očitajo da sem premalo družaben ker nisem za kofe (krajša par minutna pavzica) z njimi oz da bi lahko bil z njimi tudi če ne pijem kofeta, pa kje in kako sem za malico (sem z drugimi sodelavci). Zlo podobno v prejšnji službi.
Pač pridm, nardim in kuči pjevajuči……da bi še kaka pivička v bufetu padla po službi mi na kraj pameti ne pade
Ja tud tako smo, nč bat
Ej, Soft, nismo vsi v takih službah, da se kar nekaj kofeta, popiva, v službi. V večini služb, kjer sem jaz bila, bi jih na rit vrglo, če bi tako naredila kot ti pišeš.
Pa veš, večina delavecev se nima kaj zahvaljevat. Zakaj že? Ker so garali kot črna živina, doživljali mobing, dobili pa minimalca? Saj pa menda niso padli na glavo, da se bodo še zahvaljevali.
JP, če ne kofetaš (ponekod tudi kajenje) te pogosto izločijo.
Recimo v eni službi pred leti: na začetku delovnika vedno posedanje v čajni kuhinji, kofetanje in kajenje. Mali prostor, vse zakajeno. Večinoma pa je ena nakladala svoje težave od doma. Sem imela izgovor, da pač ne sedim zraven, ker pač ne maram, da smrdim po čikih. Pa tudi, če ne bi kadili, ne bi tam sedela. Zakja že? Da bi poslušala kako se babe doma z dedci kregajo pa kaki sončki so njihovi otroci?
V drugi službi isto. Spet kofetanje. K sreči so tam morali ven it kaditi. Pa vseeno nisem posedala z njimi. Je bilo to posedanje zjutraj pa potem okrog 13ih. Večinoma pač opravljanje, razpravljanje o frocih, dedcih… me ne zanima.
Zdaj isto, kofetajo, kadijo… jaz grem pa na svoje delovišče. Ne svetim zraven. Me ne zanima.
če bi bili šefi ta pravi in sposobni- teh kafetkanj in čikanja za samo nekatere ne bi bilo. pač imaš malico in to je to. če bi kaj praznoval- pridi prej ali ostani kasnej- izven firme.., firma ima organizirana družabna srečanja za sodelavce- piknik dvakrat, novoletna zabava ..ne pa neka opravljaja in šimfanja, .saj v nekih firmah ni tega. da se tako izmuznejo in hvatajo krivine, tisti ,ki pa ne kadijo pa delajo ta čas. plača pa enaka- za tiste, ki se švercajo po kavah in tistega, ki dela ta čas…ampak kaj hočemo- delodajalci še niso osvojili tega in je pri nas vse razpuščeno, tudi po državnih službah in javnih upravah…recimo Japonci, da bi take počeli na delu…ja, se dobijo po šihtu, ne pa med službo opravljat kaj imaš doma z decom pa otroci…koga to zanima…raje se fokusiraj za delo, da narediš kot se zagre…smo še daleč od efektivnega dela in imamo balkanske navade ,da se na pet minut hodi na cigaretke in kavice…pa bi radi napredek in boljše to pa ono…
Forum je zaprt za komentiranje.