Sodelavec zadnji dan v službi – brez slovesa
tiha sodelavka, 31.10.2023 ob 21:02
Imeli smo sodelavca, mlad fant, zaposlen 5 mesecev. Ko se mu je iztekla pogodba je odšel. Šefa ni bilo. Je šel prej domov. Fant je hotel k njemu, šefa nikjer več. Ostali: fantu ni nihče rekel, da mu želi srečo na novi poti. Nobene tople, prijazne besede. Samo jaz sem mu zaželela srečo v novi službi.
Fant je bil ok. Korektno opravljal delo. Je pa bil drugačen od drugih. Ni kofetkal, kadil z ostalimi. Na začetku službe to večina počne pa na koncu tudi. On je odšel na svoje delovno mesto in pač tam počakal. Pa brihtna glavca je. Cilja na to, da bo doktor. Šef pa poklicna šola. Mogoče to problem ali zato, ker ni čvekal? Ne vem.
Ampak vseeno, a ni lepo, da šef reče na koncu: hvala, ker si delal pri nas. Pa, da mu sodelavci rečejo: srečno še naprej?
Kam smo prišli, da je narod totalno zakrknjen.
Pišem pa zato, ker spadam med take kot je ta fant. TUdi tiha, ne pijem, ne kadim, ne kofetam z drugimi. Zdaj vidim koliko pomeni, če mirno, tiho opravljaš svoje delo. Nič nisi vreden. Številka.
Žrtje na tuj račun te zanima!
daj no, 01.11.2023 ob 08:30
Če se pet mesec ni družil, kadil, kofetal z njimi. Če se pet mesecev niso družili. Zakaj bi jim sedaj nekaj častil? Itak je videl kaki so. Pa veš, šef, če je kaj vreden, bo rekel delavcu: hvala za sodelovanje ali kaj takega. Očitno delo za minimalca, par mesecev tam, slabi odnosi. In naj jim časti? Pobec je naredil prav.
Soimenjak z malo začetnico, se popolnoma strinjam s teboj. Tudi jaz mislim nekako tako.
Halo. Če se prej ni družil z njimi. Zakaj bi jim sedaj nekaj kupoval? Nikoli ni posedal z njimi in kofetkal pa kadil. Niso ga sprejeli v svojo družbo. Ni bil toliko vreden, da bi mu šef rekel lepo se imej in hvala, ker si tu delal. Zakaj bi zdaj jih častil? Fant je mladi učenjak. Brihtna buča. Vpisal se je na faks, sigurno mu bo fajn šlo, ker je deloven, priden in gre študirat smer, ki je iskana, kar se zaposlitve tiče. Ima jasne cilje kaj bo v življenju. Njemu se fučka za službo, kjer se fizičari za minimalca. Njemu se fučka, da se mu za hrbtem nasmihajo, ker je raje v knjigah kot na čiku in kofetu.
Pri nas ponavadi pošljejo sporočilo, da odhajajo. Pustijo za kakšen kofe. Zelo malo jih pripravi poslovitev s narezkom in podobno. Do sedaj mislim samo 2. Ker nafutrat 100 + ljudi je kar zalogaj za nekoga, ki je delal 5 mesecev ali pa za nekoga, ki dela 10 let. Potem si pa še deležen razprav, kaj se spodobi.
Podjetja se sploh ne zavedajo, kaj vse se sproži ko nekomu za okroglo praznovanje rojstnega dne pripravijo torto za 50 eur, sam pa spuši 300 eur za pogostitev. Potem pa moliš, da bodo vsaj zbrali toliko za darilo. Če pa nič ne pripraviš si pa lahko celo na forumu.
Soft, veš kot prvo: vodstvo, šefi, direktorji, bi se morali zahvalit delavcu, da je delal pri njih. Ne, da bi se moral on klanjat, ker je smel za male pare delat za njih.
Pa kot drugo: če so gnili odnosi, zakaj že bi moral nekdo nekaj kupovat, se lizat s sodelavci? Če se ne marajo, zakaj bi se potem nekaj slinili? Res hočeš resnico zvedet? Grejo, ker so srečni, da ne bodo več gledali vaših frisov. Če si komu ok, verjemi, da ti bo povedal, da gre in ti zaželel, da se imej lepo. Če tega ne naredi, vedi, da si mu bila gnila sodelavka na katero bi se z veseljem posral.
Jaz sem tudi introventirana in v medsebojnih odnosih se ne znajdem najbolje in to me spravlja v bes. Ljudje so zlobni in hinavski. O meni za hrbtom govorijo, da sem siva miš in jumfarca. A nihče ne ve kaj se človeku skriva v duši. Jaz sem prepoštena za ta svet, nikoli ne manipuliram in se ne pretvarjam in ljudje bi morali začutiti mojo lepo energijo, pa je ne.
tiha sodelavka, 01.11.2023 ob 09:30
Jaz sem tudi introventirana in v medsebojnih odnosih se ne znajdem najbolje in to me spravlja v bes. Ljudje so zlobni in hinavski. O meni za hrbtom govorijo, da sem siva miš in jumfarca. A nihče ne ve kaj se človeku skriva v duši. Jaz sem prepoštena za ta svet, nikoli ne manipuliram in se ne pretvarjam in ljudje bi morali začutiti mojo lepo energijo, pa je ne.
Ti si pa res ena bogica. Življenje ti ni bilo naklonjeno. Upam da si vsaj pametna in uspešna.
Daj no, 01.11.2023 ob 09:32
Ti si pa res ena bogica. Življenje ti ni bilo naklonjeno. Upam da si vsaj pametna in uspešna.
Da ona pa ni mogoče prav nič bogica. Morda pa je srečna takšna kot je in jo to izpopolnjuje. Morda je samo boljša od drugih.
In ne krivi drugih, ker ve, da je za svojo srečo ali nesrečo popolnoma odgovorna sama.
tiha sodelavka, 01.11.2023 ob 09:19
Halo. Če se prej ni družil z njimi. Zakaj bi jim sedaj nekaj kupoval? Nikoli ni posedal z njimi in kofetkal pa kadil. Niso ga sprejeli v svojo družbo. Ni bil toliko vreden, da bi mu šef rekel lepo se imej in hvala, ker si tu delal. Zakaj bi zdaj jih častil? Fant je mladi učenjak. Brihtna buča. Vpisal se je na faks, sigurno mu bo fajn šlo, ker je deloven, priden in gre študirat smer, ki je iskana, kar se zaposlitve tiče. Ima jasne cilje kaj bo v življenju. Njemu se fučka za službo, kjer se fizičari za minimalca. Njemu se fučka, da se mu za hrbtem nasmihajo, ker je raje v knjigah kot na čiku in kofetu.
ZAVOŽENKA kaj si res tako butasta, da ne dojameš, da TVOJI SODELOVCI niso hinavci, saj ti tukaj vsak dan znova dokazuješ svojo manipulativnost in kako hinavsko pritlehna si!
Ne sodelovci se ne družijo s tabo zato, ker bi bilo z njimi kaj narobe. Ne družijo se s tabo, KER JE S TEBOJ VSE NAROBE!!!
In nehaj že HINAVITI kako se ti fučka za njihovo mnjenje, če pa vsi vidimo kako se obremenjuješ.
Hinavcev nihče ne mara!
Tudi jaz sem pred leti dal odpoved na eni firmi, kjer sem delal 11 let. Ker so vsi bili nekaj spokregani med seboj in en drugemu nagajali, sem že prav z muko hodil v službo. Ko sem dal odpoved, sem samo sodelavki kupil par čokoladic, katere sva stalno skupaj jedla. Ostali so mi samo čestitali, tudi tisti ta slabi, ampak sem videl, da jim je bilo težko dati roko, ker nisem bil na njihovi strani… Danes nikogar ne pogrešam. Ne firme in ne sodelavcev, razen te sodelavke.
Muskov Elon, 01.11.2023 ob 12:32
Tudi jaz sem pred leti dal odpoved na eni firmi, kjer sem delal 11 let. Ker so vsi bili nekaj spokregani med seboj in en drugemu nagajali, sem že prav z muko hodil v službo. Ko sem dal odpoved, sem samo sodelavki kupil par čokoladic, katere sva stalno skupaj jedla. Ostali so mi samo čestitali, tudi tisti ta slabi, ampak sem videl, da jim je bilo težko dati roko, ker nisem bil na njihovi strani… Danes nikogar ne pogrešam. Ne firme in ne sodelavcev, razen te sodelavke.
Ja tudi zavoženki se bojo te sanje uresničile.
Ja tako je to, če si ”drugačen” od normalnih v neki službi. Te takoj izobčijo, če nisi ”naš”, da boš več opletal z jezikom kot delal, če boš opravljal, če boš kofetkal,….. če si pa ”drugačen” prideš oddelaš in odideš si pa že takoj izobčen in v posmehu drugih.In potem naj bi jih še počastil haha ma ja.
Introverti so super ljudje samo treba jih je spoznati ena na ena…. dosti boljši ljudje kot tisti ki samo z jezikom opletajo in preveč govorijo pa mislijo da se svet okoli njih mora vrteti.
Forum je zaprt za komentiranje.