sodelavec škrtuh-naročila sva dostavo
Sodelavec me vpraša, če bi si naročila pizzo, Sem mu odgovorila, da bi, če bo on tudi. Ko prispe dostava, mu dam 20€ in on gre prevzet. Pride nazaj, odloži pizzo in mi da denar samo za njegovo pizzo. Embalaža od obeh in dostava je ostala na moji grbi. Skoraj sem dol padla, pa ne za tista 2€, ampak zaradi njegove škrtuhosti. Omg, zdaj ga gledam čist v drugi luči.
Poslusi to.
Grem k sosedi in je glih skuhala juho.
Pa mi ponudi in sem sprejela z veseljem.
In mi da pol salce za caj zupe. V tej skodelici mi je dala k caj pijemo. Pa se to.pol.
Spet drugic
Filane paprike so se ji cist razkuhale in razpadle in se ji je zdel tudi preslano.
In me vprasa ce bi jedla pa da ji se povem ce je preslan.
Sprejmem, dala mi je na kavni kroznicek kot macku. Prisezem .hahahaha.
No od takrat pa mi ni vec nikoli nic ponudila, ker sem ocitno preveckrat samo 2x sprejela. Hahahaha.
Sosedi sva 27let
Avtorica, drugič kar direkt reči, da je treba embalažo tudi plačat.
Pri nas v službi smo tudi kdaj kaj skupaj naročili. Pa je ona, ki je organizirala reč, ker lepo povedala koliko je embalaža.
Tako, da drugič kar direkt. Ali pa mu vrni: naslednjič pač ti plačaš samo pico, embalažo pa prepusti njemu. Lahko pa še navržeš, da prejšnič si ti dala, zdaj pa on.
Obstaja pa tudi možnost, da ne ve, da je treba embalažo plačat posebej?
pizza, 03.09.2021 ob 17:30
Sodelavec me vpraša, če bi si naročila pizzo, Sem mu odgovorila, da bi, če bo on tudi. Ko prispe dostava, mu dam 20€ in on gre prevzet. Pride nazaj, odloži pizzo in mi da denar samo za njegovo pizzo. Embalaža od obeh in dostava je ostala na moji grbi. Skoraj sem dol padla, pa ne za tista 2€, ampak zaradi njegove škrtuhosti. Omg, zdaj ga gledam čist v drugi luči.
imaš gorenca za sodelavca ho ho ho
Naročaj tam, kjer je embalaža že všteta v ceno. Oziroma ponekod računajo dostavo tam od 5 km.
Naslednjič ti obrni, ampak mu točno sam za pico prišimej. ☺
Sicer je pa možno, da je zaradi lakote in brez očal spregledal drobni tisk o plačilu embalaže ter dostave.
Zato drugič kar reci, da sta še mal v žlahtni, če je slučajno spregledal.
drugič kar, 03.09.2021 ob 18:55
Avtorica, drugič kar direkt reči, da je treba embalažo tudi plačat.
Pri nas v službi smo tudi kdaj kaj skupaj naročili. Pa je ona, ki je organizirala reč, ker lepo povedala koliko je embalaža.
Tako, da drugič kar direkt. Ali pa mu vrni: naslednjič pač ti plačaš samo pico, embalažo pa prepusti njemu. Lahko pa še navržeš, da prejšnič si ti dala, zdaj pa on.
Obstaja pa tudi možnost, da ne ve, da je treba embalažo plačat posebej?
Pa saj piše vedno na računu za dostavo tudi embalaža postavka, je zaračunana embalaža. Račun je pa verjetno videl, saj je prevzel. In se “Francoza” naredil.Kekec škrtuharski židouski.
2 eur je pa zanj pol six packa pira, ki ga stanka verjetno doma vsak večer, u samoćććći.
Polonca607, 03.09.2021 ob 18:36
Poslusi to.
Grem k sosedi in je glih skuhala juho.
Pa mi ponudi in sem sprejela z veseljem.
In mi da pol salce za caj zupe. V tej skodelici mi je dala k caj pijemo. Pa se to.pol.
Spet drugic
Filane paprike so se ji cist razkuhale in razpadle in se ji je zdel tudi preslano.
In me vprasa ce bi jedla pa da ji se povem ce je preslan.
Sprejmem, dala mi je na kavni kroznicek kot macku. Prisezem .hahahaha.
No od takrat pa mi ni vec nikoli nic ponudila, ker sem ocitno preveckrat samo 2x sprejela. Hahahaha.
Sosedi sva 27let
Polonca607:
verjetno te ima ta soseda za “čoknjeno”, ali pa je ona fejst čoknjena.
Tudi pri nas smo včasih naročili pice in jih skupaj pojedli. En v oddelku nikoli ni bil lačen in ni dal nič poleg. Čez čas je prišel malo pogledat, pa samo probat. Ok, ni panike. Na koncu, pa da ne bi kaj ostalo in šlo stran, je vzel za domov. Niti ni vprašal, ampak kar oznanil in začel zavijati za domov. Pa ni šlo za koščke, ki bi res ostali, ampak za konkretne kose pic, ki bi jih lahko pojedli kasneje ali pa bi jih odnesel domov kdo od tistih, ki smo prispevali za pico. Enkrat je na zastonj malico povabil še so rojaka (trikrat lahko ugibate, s katerega konca Slo sta) iz drugega oddelka.
Ni le stereotip, 04.09.2021 ob 10:10
Tudi pri nas smo včasih naročili pice in jih skupaj pojedli. En v oddelku nikoli ni bil lačen in ni dal nič poleg. Čez čas je prišel malo pogledat, pa samo probat. Ok, ni panike. Na koncu, pa da ne bi kaj ostalo in šlo stran, je vzel za domov. Niti ni vprašal, ampak kar oznanil in začel zavijati za domov. Pa ni šlo za koščke, ki bi res ostali, ampak za konkretne kose pic, ki bi jih lahko pojedli kasneje ali pa bi jih odnesel domov kdo od tistih, ki smo prispevali za pico. Enkrat je na zastonj malico povabil še so rojaka (trikrat lahko ugibate, s katerega konca Slo sta) iz drugega oddelka.
Ma zaradi takega in takih si moraš v skupnem hladilniku v službi na svojo prinešeno domačo škatlo z domačo solato – ala Tupervare, ni v škatli/embalaži npr od česa iz trgovine ( sadno ali zelenjavno, testeninsko, ipd.) napisat svoje ime. Ker taki požrejo in si postrežejo tudi to. Imam izkušnje.
Ampak ko res ne veš – a tak gleda in se uči v unih ameriških weirdo serijah na TLC – ala zavedni skopuhi in škrtuhi, ali pa so jih doma tako že v primarni družii vzgojili ne lede na regije Slovenije, ki so značilne za škrtuharje.
Forum je zaprt za komentiranje.