Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Socialno delo

Socialno delo

Pozdravljeni

Nekaj me zanima in sledeče: Če greš na socialno in podaš lažne izjave, da si brez službe in mož tudi je “kao s.p.” Ampak brez službe, dela pa na črno oz. oba delata na črno. Zaslužita kar veliko denarja. Lažno sta izjavila, da prehranjujeta 4 otroke imata pa samo 3 otroke. Za četrtega otroka so lažno izjavila za sinovo punco, ki je že polnoletna, da “kao” tudi njo prehranjujejo v bistvu je pa sama LAž. Več je ona njih preživljala ne pa oni njo. Z lažnimi izjavami so prejeli 1x-tno denarno socialno pomoč, ter brezplačne učbenike za otroke in brez plačne vozovnice za šolo. Mogoče še kaj pa sedaj vsega ne vem. Ali se lahko zgodi, da bodo morali vse vrniti, če se dokaže, da so bile lažne izjave?
Zelo sem jezna, ker so tukaj lagali in zlorabljali mojega otroka. Mi lahko kdo svetuje kam naj pokličem in jim povem, da ni RES, da oni mojega otroka preživljajo, da delata oba in da moj otrok sploh ni več pri njih se je odselila. Pri njih je živela samo 2 meseca.
Mislim, da je to zelo podlo kaj so storili. Kako lahko lažejo, nekateri pa revni ljudje ne morejo prejeti kakšno socialno pomoč, ki bi bolj potrebovali kot potrebuje ta omenjena družina. Prosim za mnenja oz. nasvet.
Hvala vsem in lp,

Pozdravljeni

Nekaj me zanima in sledeče: Če greš na socialno in podaš lažne izjave, da si brez službe in mož tudi je “kao s.p.” Ampak brez službe, dela pa na črno oz. oba delata na črno. Zaslužita kar veliko denarja. Lažno sta izjavila, da prehranjujeta 4 otroke imata pa samo 3 otroke. Za četrtega otroka so lažno izjavila za sinovo punco, ki je že polnoletna, da “kao” tudi njo prehranjujejo v bistvu je pa sama LAž. Več je ona njih preživljala ne pa oni njo. Z lažnimi izjavami so prejeli 1x-tno denarno socialno pomoč, ter brezplačne učbenike za otroke in brez plačne vozovnice za šolo. Mogoče še kaj pa sedaj vsega ne vem. Ali se lahko zgodi, da bodo morali vse vrniti, če se dokaže, da so bile lažne izjave?
Zelo sem jezna, ker so tukaj lagali in zlorabljali mojega otroka. Mi lahko kdo svetuje kam naj pokličem in jim povem, da ni RES, da oni mojega otroka preživljajo, da delata oba in da moj otrok sploh ni več pri njih se je odselila. Pri njih je živela samo 2 meseca.
Mislim, da je to zelo podlo kaj so storili. Kako lahko lažejo, nekateri pa revni ljudje ne morejo prejeti kakšno socialno pomoč, ki bi bolj potrebovali kot potrebuje ta omenjena družina. Prosim za mnenja oz.

Ne bom komentirala, če čutiš dolžnost da o tem koga obvestiš lahko na policijski postaji podaš prijavo lahko tudi anonimno sajgre tukaj za kaznivo dejanje goljufije.

Oprosti, ampak ne razumem ljudi, ki svoje otroke pustijo živeti pri starših punc/fantov njihovih sinov oz hčera, sploh če ti otroci še nimajo svojih služb.

Sploh ni mogoče, da bi se ta dva človeka kar izmislila, da preživljata še enega dodatnega otroka in na podlagi tega dobila kaj denarja. Če bi bilo to res, bi mogla biti ta punca NAJMANJ prijavljena na istem naslovu kot omenjena družina. Pa to je še najmanj. Dokler se šolaš, oz. do 27 leta so te dolžni preživljati starši. Če te nočejo jih lahko spraviš na sodišče in dosežeš sklep o preživljanju. Ko dobivaš ta denar te ni dolžan preživljati nihče drug. Če tega denarja ne prejemaš, pa te še vedno ni dolžna preživljati nobena druga družina. Isto v primeru če se ne šolaš več – preživljati se moraš sam.
Vse ostalo je pa žal mogoče. Do enkratne soc. pomoči sta upravičena, če sta brez dohodka oz, sta imela v zadnjih treh mesecih res malo dohodka. Učbenike za otroke lahko preko šolskega sklada dobi prav vsak in ne verjamem, da je šla socialna služba v nabavo in kupila nove učbenike.

Glede mesečnih kart pa tako: Lahko so jim zmanjšali plačilo avtobusa. Sama trenutno pomagam eni res bogi družini iz obrobja LJ. Mamica jim je umrla, oče je invalid, živijo res porazno. Punci obiskujeta šolo v LJ, karta za avtobus ju stane okrog 85€. Pa jima nihče tega ne plača, čeprav bi si zaslužili. Zato bolj težko verjamem da socialna služba kar kupuje avtobusne vozovnice.

Žal pa je tako, da za razne oblike pomoči ponavadi prosi tudi določen odstotek ljudi, ki jih sploh ne potrebuje. Ne sekiraj se, na račun tvoje hčere niso zaslužili nič več.

samo na podlagi izjav te na socialni še pogledajo ne
pol bi šla jaz tud tja pa rekla da skrbim za vse tri sosedove otroke, pa me zanima, koliko bi mi plačali

eh foušija

maja hvala za prijazen odgovor.
lp,

aj dekleta. če mate vi vse pošlihtano in imate čisto vest pustite naj delajo drugi kar čejo.
vsaka rita pride enkrat na svojo školko pa bo tudi njihova hahaha. brezveze da se ubadate z tem.

“foušarija”

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close