Socialna kapica in inženirji
A mi lahko kdo pove, kje so zaposleni vsi ti inženirji in vrhunski strokovnjaki, ki baje zaslužijo 6000+ eur in bodo pripomogli k razcvetu gospodarstva, ko uvedemo socialno kapico? Kolikor vem imajo take plače samo nesposobni politično nastavljeni menedžerji v državnih podjetjih in nekaj visokih fikusov v JU. Aja, pa še nekaj zdravnikov.
Že v Beljaku takoj čez mejo jih najdeš. Sicer je pa v Sloveniji besedna zveza “dobro plačani inženir” oksimoron. Namesto, da bi podjetjem omogočili delitev dela dobička delavcem brez davkov in prispevkov. Ne to pa ne, bi takoj sindikalisti skočili do stropa, kot so ravnokar, ko je vlada zmanjšala davke. Da počiš od smeha.
Vse skupaj je zelo smešno, oziroma žalostno, ker na današnji dan obstajajo kolektivne pogodbe, kjer ljudje delajo za 500 e bruto osnovne plače. Za povrnitev teh sredstev, bi potrebovali 7-8let stiskanja najrevnejših, ampak, ker se gre za elito, ni nobenega problema.Ena izmed mnogih potez tako opevane socialne države.
Ker sem v tem poslu in poznam ljudi lahko samo butasto gledam ker poznam mogoče tri ing. ki zaslužijo toliko ali več. Vsi delajo v tujih multinacionalkah. Pri nas še noben (pa imamo par vrhunskih strokovnjakov) ni prišel na 5+. Tudi pri konkurenci ni dosti bolje. Jaz imam 15 let delovne dobe pa sem na 3k. Ko sem živela v ZDA sem imela 120k letno. V austriji, nemčiji….bi verjetno prišla na 6.
Vsi ostali, ki toliko ali več zaslužijo pa imajo svoja podjetja. Edino en zobozdravnik verjetno, ampak nisem zihr. Pa tudi on ima privat.
Tale davčni odpustek bo koristil predvsem tistim, ki ga tako besno zagovarjajo – nekaterim politikom in politično nastavljenim kadrom. Vsi ostali pa bomo še dodatno plačevali, da pokrijemo minus.
Ali lahko prosim razložiš, kaj točno boste kateri ostali dodatno plačevali, da pokrijete čigav minus?! Aja, ne veš, samo malo blebetaš… Klasika.
Že zdaj imajo najnižji prihodki višjo olajšavo, torej so že zdaj privilegirani proti tistim z malo višjimi prihodki, ki te olajšave nimamo. Da ne bi o tem, da je olajšava itak mizerija, sploh proti drugim državam, v bistvu že proti socialki.
Pa če ne razumete, zakaj socialna kapica – ker so tudi prejemki iz naslova prispevkov omejeni!
Forum je zaprt za komentiranje.