Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Socialna

Socialna

Pozdravljeni,

Delam polovicen delovni cas. Zaradi hudih bolecin v hrbtenici bi dala odpoved, delo je za nedolocen cas. Dobivam socialno denarno pomoc, ali bi imela tezave s centrom za socialno, ce dam odpoved? Kako lahko pomagam sebi, delo kot delo je super, dejansko ne  delam 2 uri vsega skupaj. Ampak take bolecine v hrbtenici me ovirajo pri delu, sem pocasna, potim se, utrujena sem bolj kot sem vcasih delala 12 ur. Zdravila se ne jemljem. Ker imam tezave tudi z zelodcem. Prosim, ali mi lahko pomagate s kaksnim nasvetom.

Iscem sluzbo za plni delovni cas a komaj oddelam 4 urni delovnik.

Hvala za vse komentarje in nasvete.

Ma pojdi na CDS in tam se pomeni!! Kaj sprasujejs take resne stvari po idiotskih forumih?????

Če boš službo pustila, določeno obdobje ne boš upravičena do DSP.  Glede na težave bi bilo mogoče bolj smiselno oditi na bolniško in ponovno na oceno delazmožnosti.

Kao prvo zamenjaj okolje in prostor.

Ampak res, zakaj ne pokličeš direktno na CSD in se tam pozanimaš? Tukaj ti bo vsak nekaj pleteničil po svoje brez veze in te samo zmedel z dezinformacijami.

Prijavi se na zavod. Kako sploh lahko dobivaš dsp, če delaš? Za dsp zaprosiš če si na zavodu. Kot jaz vem ti dsp vzamejo, ko se zaposliš, če nisi slučajno na usposablanju preko zavoda. Pa še to ti danes baje vzamejo dsp in dobiš samo za usposablanje.

Če ti pustiš službo ne dobiš nič iz zavoda niti iz socialne. Socialko lahko začneš vlečt 12 mesecev zatem.

Zmeni se, da dajo oni odpoved tebi. Ce je delodajalec razumen, ne bo noben problem. Potem socialno seveda dobis normalno.

In, ne res, da socialno dobijo samo tisti, ki so prijavljeni na zavodu. Dobijo jo vsi, ki nimajo dovolj visokih dohodko, ne glede na status.

Odgovor na objavo uporabnika
Carnic, 16.07.2021 ob 13:54

Zmeni se, da dajo oni odpoved tebi. Ce je delodajalec razumen, ne bo noben problem. Potem socialno seveda dobis normalno.

In, ne res, da socialno dobijo samo tisti, ki so prijavljeni na zavodu. Dobijo jo vsi, ki nimajo dovolj visokih dohodko, ne glede na status.

Izredno ja, za redno pa je predpogoj, da si prijavljen na zavodu.

Odgovor na objavo uporabnika
ni tako, 16.07.2021 ob 13:56

Izredno ja, za redno pa je predpogoj, da si prijavljen na zavodu.

Ne bo drzalo. Ce ne dosegas 400 eur mesecno s svojimi prihodki, ti pripada. Tudi, ce imas status studenta ti pripada. Pogoj je seveda, da zivis sam oz da druzina ne presega cenzusa. Tudi ce si zaposlen in prejemas manj kot 400 eur place ti pripada, seveda zopet ce zivis sam. Je pa res, da ce nisi student ali pa nisi zaposlen, da moras bit prijavljen na zavodu. Nenazadnje si lahko tudi upokojen z pokojnino nizjo od 400 eur pa ti pripada. Seveda, ce izpolnjujes druge pogoje.

Za DSP moraš biti na Zavodu biti prijavljen kot BREZPOSELNA OSEBA, sicer denarne pomoči ne dobiš, razen 2x letno izredno denarno pomoč za premostitev izrednih stroškov (kurjava, štedilnik…).  Študenti na Zavodu niso prijavljeni kot BREZPOSELNE  osebe, ampak kot ISKALCI ZAPOSLITVE – kot iskalec zaposlitve se lahko prijavijo tudi tisti, ki so v delovnem razmerju pa si kljub temu želijo, da so v bazi.  Študenti seveda lahko dobijo DSP, dokler študirajo oz. imajo status študenta.

Aja, še to. Delodajalec je zagotovo ne bo odpustil, ker bi ji v tem primeru moral plačati odpravnino, če je zaposlena za NDČ.  Če da odpoved sama, na Zavod ne more.

Ne maram na CSD, imela slabe izkušnje, same debele južnakinje. In taka naj odloča o meni – Slovenki, ki jo hranim toliko desetletij?

Bolj slabo ti hraniš druge, če delaš polovični delovni čas in praviš, da si kao zraven še na socialni, hahaha.

Ti je dolgčas, kaj?  Saj bo bolje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close