SO VSI MOŠKI ISTI? LOČITEV
Kot da bi brala svojo zgodbo. Zdaj sem ločena, vendar sem zdaj spoznala, da sem tudi jaz sama dopuščala, da me je žalil in imel za manjvredno, ker sem nekako začela njemu verjet, da ima prav.
Zdaj vem, da sem s tem, ker sem bila tiho in sprejemala njegovo obnašanje samo da je bil mir v hiši, dopuščala da sem žrtev. Zdaj je bivši v novi vezi, kjer je (baje) drug človek. Ali zato, ker je tudi njega ločitev spremenila ali je samo nova že na začetku postavila drugačne standarde primernega obnašanja, ne vem. Vem pa zase, da v bodoče nikoli več ne bom dopustila, da sem žrtev. Je pa res, da ko jaz nisem bila več za nič dobra, je tanova bila že dobra v vseh meni očitanih stvareh. Ti gledaš čez ograjo, jo je tvoj že preskočil?
Nič čudnega da je tak. Prednost ima služba-denar, da ne pije, da je priljubljen, TO da te pa psihično muči, je pa samo nekaj zraven?
Lubica, pojdi..čimprej. Pa niso vsi taki, obstajajo tudi zelo zelo dobri in ljubeči partnerji. Bolj kot si trenutno upaš pomisliti. Pa tudi hodijo v službo, so priljubleni itd, itd…
Ne, niso vsi moški enaki.
Je pa še ena grenka resnica – vsak človek se do določene mere oblikuje po partnerju. Tvoj sedanji partner bi se v zvezi z drugo žensko mogoče obnašal popolnoma drugače.
Ker kakorkoli pogledaš – takšno obnašanje si mu dolga leta dovoljevala RAVNO TI.
Jaz s takim moškim ne bi bila par mesecev, kaj šele par let. Ker se cenim in si ne dovolj kritiziranja in poniževanja. Niti v povojih.
Zato pazi, da v naslednji zvezi ne boš ponovila napake. Potem boš sicer rekla, da so vsi moški enaki, v resnici pa je problem v tebi. Ljudje se obnašajo do nas, kot jim mi dovolimo.
Babe ste še hujše-iste…
Pri dvajsetih, pred prvo resno babo oz. v čisti osnovi, smo vsi dedci defitivno isti…je treba mal globje popredalčkat ne kar tkole pavšalno lapat…[/quote]
haah se strinjam s tem. pred prvo resno babo … ste ja vsi isti. ko ste enkrat opečeni, potem pa ja, vsak drugače reagira. eni ratajo hladni, obupani, prezirajo ženske,drugi na vrat na nos iščejo drugo, spet tretji se začnejo lajhat …
so true so true dokler pa niste prizadeti ste pa tko lušni 🙂 joj joj joj bo še moj brat naje… al pa tud ne vse je odvisno od parntnerke.
torej, baba se je skurbala, je zaljubljena v novega, z njim kofetka itd…logično, da se ji potem zdi doma vse narobe, svojega vidi v najslabši luči itd….prosim, reši svojega tipa in pejdi čim prej k ta novemu….zavedaj se, da ti izvajaš psihično nasilje nad njim in ne obratno.
v tej situaciji pač svjega bivšega pač vidš v samo slabi luči, ljubezen je ugasnila, nista je znala negovati ( kriva sta oba in ne samo on)…zato spokaj in ga reši tečne babe, ki jo mora prenašati. A na vse povedano se čudiš, da ni ves ljubeč do tebe in oh in sploh? Pa tudi če bi bil ljubeč itd…ker nisi vanj zaljubljena, ker ga ne ljubiš, bi ti njugovo obnašanje šlo na živce…torej krivda je v tebi in ne v njem.
Pa si se z njim že pogovorila o tem, kako te prezadanejo njegove žalitve in da razmišljaš o ločitvi?
Kaj pa on pravi? Mogoče se je pa pripravljen spremeniti, ko bo dojel, kako je krut do tebe.
Sprašujem te iz lastnih izkušenj. Tudi mene je mož eno obdobje stalno zmerjal in poniževal. Ko sem imela vsega dost, sem mu rekla, da tega ne dovolim več in naj se postavi v moje kožo in naj proba razumet, kako grozno mi je. Pri nama je delovalo – sploh ker se je izkazalo, da je tisto obdobje bil zelo napet zaradi službe in je nekje pač moral sprostit ventile. In se sploh ni zavedal, da mi je kdaj kaj grdega rekel. Ga ne zagovarjam, ampak dejansko se je začel truditi in od takret me ne zmerja več.
Drugače so pa v vsakem zakonu minusi in plusi, in vprašanje je vedno, kako pomembno so stvari, ki te pri partnerju motijo. Če te ne bo začel spoštovati, mislim, da bo samo še slabše.
Vso srečo vama želim!
Babe ste še hujše-iste…
Pri dvajsetih, pred prvo resno babo oz. v čisti osnovi, smo vsi dedci defitivno isti…je treba mal globje popredalčkat ne kar tkole pavšalno lapat…[/quote]
haah se strinjam s tem. pred prvo resno babo … ste ja vsi isti. ko ste enkrat opečeni, potem pa ja, vsak drugače reagira. eni ratajo hladni, obupani, prezirajo ženske,drugi na vrat na nos iščejo drugo, spet tretji se začnejo lajhat …
so true so true dokler pa niste prizadeti ste pa tko lušni 🙂 joj joj joj bo še moj brat naje… al pa tud ne vse je odvisno od parntnerke.[/quote]
Si hotla napisat ko še nismo prizadeti, smo pa še tko luštno naivni…
Ja, zlata je tista, ki potegne dedca iz hladnega al pa vročega dreka…
Kot so že nekatere pred mano rekle – niso vsi moški isti. A kakšen je kateri, je pa v veliki meri odvisno od ženske! Torej, vprašaj se, zakaj ti dopuščaš, da se mož do tebe tako obnaša? Kdaj se je to začelo? Zakaj tega nisi ustavila? Zakaj tega še danes ne znaš spremeniti? Vse navedeno je pomembno zato, ker se ti zelo verjetno zna ponoviti v naslednjih zvezah.
Drugače pa, brez zamere, bom kar direktna – vidim te kot:
-osebno nezrelo žensko, ki ni znala vspostaviti normalnega enakopravnega odnosa z možem (ej, spoštuje te ravno toliko kolikor zaslužiš – tako to je!),
-žensko, ki sicer kritizira moža a ga hkrati že napol vara (stvar presoje, a že varaš ko spiš z njim ali ko se pogovarjaš o ločitvi…)
-rahlo hmmmmm mater, ki očitno ne pomisli na svojega (prvega otroka), na dejstvo, da mu bo odvzela skupno življenje z očetom. Važno je, kako bo njej.
-mater, ki že nekaj planira, kako bo z nekom drugim (mogoče s tem s kave) imela še kakšnega otroka, ker bi ga pač imela, kar pomeni, da bo prvi otrok dvojno nasrkal. Odraščal s pravim očetom na daljavo, z očimom skupaj kot needini otrok. Super. Super ker zoper tudi za sekundo ne pomisliš nanj….
Meni se zdi, da je ločitev v primeru, ko je partner normalno socializiran in ne zlorablja ena navadna lenoba in nezrela poteza. V partnerstvo je treba vlagati, da funkcionira. Ko mine zaljubljenost in občutek enosti, se začneš šele spoznavati in takrat je treba začeti vlagat. Če tega vložka ni, potem se začneta partnerja oddaljevati, kregati, obtoževati itd. In to je praktično normalen proces za odnose brez vložka.
ločitev v takih partnerstvih je navadna lenoba in takim težko zašpila tudi naslednjič in naslednjič … Nezadovoljsvtvo pa ostane tudi pri takih, ki se ne odločijo za ločitev, ne odločijo pa se niti za to, da se splača potruditi. Potem pa živijo drug mimo drugega, ampak se recimo, ne kregajo. Super, ja!
Ti kar sanjaj, hahahhaha, pazi, pije kavo in se pogovarja s svojim kofetarjem, da se bosta potem preselila skupaj. A to ni varanje? Meni je to hujše varanje kot one night stand, pa se potem vrneš domov in začneš ulagati v odnos s svojim možem.
eowin ima prav! Totalno nezrela in egoistična si!
so true so true dokler pa niste prizadeti ste pa tko lušni 🙂 joj joj joj bo še moj brat naje… al pa tud ne vse je odvisno od parntnerke.[/quote]
Si hotla napisat ko še nismo prizadeti, smo pa še tko luštno naivni…
Ja, zlata je tista, ki potegne dedca iz hladnega al pa vročega dreka…[/quote]
ne vem če bi temu rekla naivni …
drugačni pač, ja 🙂
[/quote]Takole je, da se z nekom že dobivam, občasno, na kavi, nič resnega. Še. Pa ni zdaj on nek razlog za ločitev, ker sem o tem začela razmišljati že prej, preden sem ga spoznala. Je pa zelo fajn človek, s katerim bi komot živela in si ustvarila družino. Včasih se tudi že pogovarjava, da bova po moji ločitvi zaživela skupaj.[/quote]
NIKAR ne naredi napake! Če se boš res ločila, moraš vsaj nekaj časa živeti sama. In tu ne mislim samo na en mesec ali pol leta. Govorim iz svojih izkušenj in svoje napake. Seveda se ti zdi, da te novi moški nadvse razume, da je nadvse pozoren, te posluša, je ljubeč itd. itd. Skratka NADDOBER! Tudi moj je bil tak. Prej kot v pol leta sva kupila hišo in zaživela skupaj. Nekaj let je bilo krasno, zadnje leto pa spoznavam, da so vsi isti. Žal sem očitno v svoje življenje privabila gospode “jaz vse vem”, “jaz imam vedno prav” in “nisem ljubosumen”, čeprav je v resnici tako zelo, da je kar groza.
Bodi pametna in počakaj z novo zvezo. Itak je vsak krasen, ko ga vidiš samo nekaj časa dnevno ali se z njim pogovarjaš po telefonu. Ne veš, kako se bo obnašal do otrok, kdaj ga bodo začeli motiti …
Lepo počas pa z andahtjo, pravijo pri nas. Nikamor se ti ne mudi in verjemi, da je samsko življenje brez moškega lahko tudi zelo lepo in nestresno. Saj ženske konec koncev podpiramo vse štiri vogale in smo močne, da še same ne vemo, kako.
Pravzaprav ni problem v tem, da bi bili vsi moški isti (obstajajo tudi takšni, ki so zeeeelo drugačni), ampak je problem v tem, da se TI dovoliš poniževati in si pripravljena nekomu igrati služkinjo. Že to, da ne razmišljaš, kako bi lahko živela sama, je pokazatelj, da očitno potrebuješ nekoga, da te tlači in žali. Kaj točno imaš od tega, veš samo ti.
V tej fazi življenja ne potrebuješ moškega, ki te bo spoštoval in imel rad. To, kar ti potrebuješ, je to, da SAMA SEBE začneš spoštovati. Potem bodo kreteni bežali od tebe stran, privlačna pa boš moškim, ki iščejo partnersko zvezo, ne sluškinje.
Veliko napisanega, vendra še jaz. Mislim da je v odnosu ( jaz sem že 20 let) vedno potrebno neko ravnotežje. Po mojem smo nekateri tudi rojeni da smo podrejeni in drugi da so vodilni, pa naj velja to za moške ali ženske. Vendar pa iz mojih izkušenj in opazovnja drugih lahko trdim, da se stvari začnejo spreminjati takrat ko imamo “poln kufer!. Zakaj ? Zato ker so šele takrat spremembe v obnašanju in reakcijah in ponavadi se tisti “ta kriv” povleče tudi nazaj. Tudi v tvojem primeru, bi morda morala spremeniti odnos in s svojimi dejanji povedati da tega ne moreš in nočeš prenašati. To da te nekdo daje v nič, se mi zdi najnižji možen udarec… Če se tvoj velecenjeni kljub tvoji spremembi vedenja ne bo spremenil , pomeni da mu je vseeno ali pa ti ne verjame… Potem lahko razmišljaš o ločitvi. Predvsem pa mislim, da je bistveno da razmisliš koliko te res odnos obremenjuje, ali samo dejstvo da je tak.. in bi ga rada spremenila.. To da moraš misliti na otroka je seveda res, VENDAR bolje srečna in ločena mamica kot žalostna mamica in nezdravo družinsko okolje. Tudi pri meni so se ločili, ko sem bil majhen pa zaradi tega nimam travm in ne vem kaj… PRVO pa poskusi s spremembo svojega vedenja in mu daj vedeti, da je poniževanje nedopustno… Nekateri moški to delajo tudi zaradi tega, ker so sami nesigurni, in s tem mislijo da vas bodo tako še bolj priklenili in si me boste upale oditi..
Recimo banalen primer: pogosto samske ženske želijo nekoga, ki bo priden v službi, karierno uspešen…ob tem pa naj bi bil še hitro doma iz službe in bi opravljal domača opravila..
Ali pa, ja, ta je še posebaj bosa, marsikatera želi tipa atraktivnega videza, ob tem pa bi ji naj bil zvest..
In podobni nesmisli.
Forum je zaprt za komentiranje.