Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › So sorojenci zdaj v karanteni, če je en otrok v družini okužen?

So sorojenci zdaj v karanteni, če je en otrok v družini okužen?

Ena sestra je bila na PCR pozitivna, druga nima še nobenih simptomov, odločbe seveda še ni.  Gre lahko v ponedeljek v šolo ali mora ostati doma?

Pozitiven otrok je v samoizolaciji, sorojenec v karanteni. Odločbo dobiš tako, da izpolniš podatke na steani nijz un navedeš rizični stik (sestro). Lahko dobiš klic z NIJZ ali pa mail (če imajo podatke) z navodili. V vsakem primeru pa ostane doma. Izjema so samo trikrat cepljeni in pa tisti, ki so zboleli, pa je od pozitivnega pcr testa minilo manj kot 45 dni.

Je to zdaj po zadnjih navodilih? Čisto ziher, da to informacijo dam dalje? Hvala. (Res ne vem več, kaj trenutno velja).

Odgovor na objavo uporabnika
so zdaj, 28.01.2022 ob 16:37

Je to zdaj po zadnjih navodilih? Čisto ziher, da to informacijo dam dalje? Hvala. (Res ne vem več, kaj trenutno velja).

???

so zdaj?, 28.01.2022 ob 16:21

Ena sestra je bila na PCR pozitivna, druga nima še nobenih simptomov, odločbe seveda še ni.  Gre lahko v ponedeljek v šolo ali mora ostati doma?

ta teden imamo v Sloveniji na novo okuženih preko 100.000 (STOTISOČ)novih bolnikov.

koliko časa se še mislite igrat z zdravjem?

Tako kot so ti napisali velja. Imaš vse lepo napisano na spletni strani  NIJZ. Če znaš najt starševski čvek, boš tudi to našla.

Lahko ti potrdim da je vse tako iz lastne prakse prejšnji teden

Če rabiš papir, odločbo lahko brez problema urediš, če gre za pozitiven PCR. Obrazec je na Nijzjevi spletni strani – tisto da te je obvestil okužen.

hhm, 28.01.2022 ob 16:45

ta teden imamo v Sloveniji na novo okuženih preko 100.000 (STOTISOČ)novih bolnikov.

koliko časa se še mislite igrat z zdravjem?

In Kdo je kriv za to?

Seveda ne, moj vecji je bil pozitiven, mlajsi je bil cel teden doma zaradi tega, sicer se ni nalezel, vmes sem zbolela, se jaz.

Pr nas se od okužene hčerke nihče ni nalezel. Sorojenec ni bil v karanteni.

Pozitivna je od danes?

A gre mogoce za to, da bi mogla druga sestra naslednji teden v solo v naravi, pa bi rada sla?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close