So res plače nekaterih pod 400neto?
http://www.ringaraja.net/forum/m_2060210/mpage_1/tm.htm#2602626
Preberite. Čeprav je to bilo pred časom, so bile plače res tako nizke, so še vedno? Da je neto pod 400 eu. In to ni niti prejšnja minimalna plača.
No, tudi jaz imam izhodiščno plačo 400 evrov, vendar ti morajo dati dodatek do minimalne. ( tiste firme, ki so podpisale postopen dvig do minimalne pa res dobijo samo okoli 460 evrov).Tako, da dobim 521 kolikor znaša minimalna plača.( v minimalno je všteta tudi delavna doba, deljen delovni čas, vsi možni dodatki). Dobim le še dodatek za malico, kar mora biti obvezno dodatno izplačano in pa potni stroški v kolikor si vozač.
No, to pa mene razpi*di!
Ajde, jaz sem se pogodila za cifro in v to cifro je steto vse. Ampak pri minimalni placi pa pricakujem, da je to osnova in da ti gredo delovna doba in drugi dodatki v plus. Ja kaj potem tisti, ki nimajo nic delovne dob in nobenega dodatka dobijo pa manj od minimalne place? Mislim, meni je to svinjarija!
No, to pa mene razpi*di!
Ajde, jaz sem se pogodila za cifro in v to cifro je steto vse. Ampak pri minimalni placi pa pricakujem, da je to osnova in da ti gredo delovna doba in drugi dodatki v plus. Ja kaj potem tisti, ki nimajo nic delovne dob in nobenega dodatka dobijo pa manj od minimalne place? Mislim, meni je to svinjarija![/quote]
izplačilo ni nikoli manjše od minimalne plače. če je sama plača manjša, je potrebno obračunat dodatek do minimalne plače.
Nekateri plače sploh nimajo!!! Imajo pa streho nad glavo in košček zemlje, da si hrano pridelajo. Tudi taki živijo v naši državi, pa ne vzbujajo pozornosti, ker niso potencialni potrošniki, kakršne današnja družba vzgaja. Veseli so, da imajo streho nad glavo in minimalno hrane za preživetje. Vsi so fit, ker res veliko hodijo po gozdu, kjer nabirajo gobe in po travnikih, kjer nabirajo regrat… V bistvu so ljudje brez dohodka slečeni najbolj FIT. Vse, kar se prenajedenem bogatašem floza po raznoraznih fitnesih in svetovalnih centrih, reveži konzuminarajo z načinom življeja… Če bi se nek klošar ali klošarka oblekel v ARMANIJA, ne bi bilo potrebno nobnega bruhanja pred nastopom… Ti ljudje imajo res postavce, DA DOL PADEŠ!!! Lp!
No, to pa mene razpi*di!
Ajde, jaz sem se pogodila za cifro in v to cifro je steto vse. Ampak pri minimalni placi pa pricakujem, da je to osnova in da ti gredo delovna doba in drugi dodatki v plus. Ja kaj potem tisti, ki nimajo nic delovne dob in nobenega dodatka dobijo pa manj od minimalne place? Mislim, meni je to svinjarija![/quote]
Ja, je svinjarija, toda takšen je zakon. IN kdo piše zakone? :)))) ( tole je bilo sprejeto leta 04 se mni zdi :)))
Dejstvo je, da VSI dobivamo minimalno, ne glede na delovno dobo, deljen delovni čas, še nočne so včasih v minimalni plači. Pa še zakona se držijo, če je tako. Še nadure se izplačujejo iz izhodiščne plače, zato pa so v pogodbi bruti nižji od minimalne.
Redki delodajalci so toliko pošteni in dajo tako kot je bilo nekoč.
Joj, joj…
Misliš da ljudje ki jih opisuješ lahko preživijo brez vsaj minimalnega dohodka za položnice? Če ne živijo tudi brez elektrike in vode, položnice obstajajo po vsej naši ljubi državici. In določenih stvari se pač ne da pridelat, je treba kupiti.( prehrambenih).
Ni treba biti potrošnik, lahko si skromen, pa ti fit telo ne pomaga, ker, če nimaš za kurjavo pozimi, lahko tudi zmrzneš.
Zamenjaš z enim takšnim? Boš tudi ti fit. :)))
PS: Po novem letu tudi jaz verjetno…no, pa saj jaz sem že navajena nabirati vse gozdne sadeže. :). Le zime se bojim…
No, to pa mene razpi*di!
izplačilo ni nikoli manjše od minimalne plače. če je sama plača manjša, je potrebno obračunat dodatek do minimalne plače.[/quote]
To vem ni pa fer, da imata dva, ki delata na istem delovnem mestu v istem podjetju, en zacetnik in en pred penzijo, enaki placi. To je svinjarija!
A postavica je pa danes najpomembnejsa stvar na svetu? Se primerjamo po postavicah? Tisti, ki ima boljso, je bolj srecen, pameten, razgledan… ? A?
Hm, zakaj pa ti ne zivis tako, ce tako obcudujes tako zivljenje?[/quote]
Jaz živim tako!!! In se smejim ljudem, ki išćejo raznorazne nasvete po forumih, kako naj shujšajo in kako naj telovadijo, da bodo IN… In plačujejo kozmetičarke in kreme in pudre v dragih debelih plastičnih lončkih . Jaz sem
A postavica je pa danes najpomembnejsa stvar na svetu? Se primerjamo po postavicah? Tisti, ki ima boljso, je bolj srecen, pameten, razgledan… ? A?
Jaz živim tako!!! In se smejim ljudem, ki išćejo raznorazne nasvete po forumih, kako naj shujšajo in kako naj telovadijo, da bodo IN… In plačujejo kozmetičarke in kreme in pudre v dragih debelih plastičnih lončkih . Jaz sem
No, to pa mene razpi*di!
izplačilo ni nikoli manjše od minimalne plače. če je sama plača manjša, je potrebno obračunat dodatek do minimalne plače.[/quote]
Izplačilo je vedno manjše od minimalne plače že zaradi akontacije dohodnine (530/490), če pa imaš še kakšne druge odtegljaje (dopolnilno zdravstveno, kakšno članarino, kredit,…) je pa seveda še manj.
Ni težko biti lepša od Kresalke in ni težko živeti brez kristalnih kozarcev- težko pa je gledati in poslušati take anomalije po radiu in televiziji. Do česar naj bi imel vsak klošar pravico!
Kar se postavce tiče- ni logično, da 120 kg človek jadikuje, da mu gre slabo, obenem pa MC Donalds na njegov račun služi mastne pare. jaz se ne prehranjujem v nobeni od takšnih ali drugačnih restavracij. Internet pa je danes dostopem v vsaki knjižnici. Poleg tega pa- nekateri imamo celo prijatelje! Lp![/quote]
In kje si v nedeljo popoldne? V knjiznici? Ali pri prijateljih? In kaksne imas to prijatelje z internetom? So skocili v Mc D,. ti si pa ta cas na netu?
Zakaj si tako obsedena s postavo? Mislism svasta je danes na tem Monu… Spodaj en Hitler, tule ena obsedena s postavco… Kaj je to? Od mraza ali od vode?[/quote]
To je nekaj izven tvojega dosega. Zdaj se ti smeje tu cela “drušna”:) Dihej, dihej, strela!
In kje si v nedeljo popoldne? V knjiznici? Ali pri prijateljih? In kaksne imas to prijatelje z internetom? So skocili v Mc D,. ti si pa ta cas na netu?
Zakaj si tako obsedena s postavo? Mislism svasta je danes na tem Monu… Spodaj en Hitler, tule ena obsedena s postavco… Kaj je to? Od mraza ali od vode?[/quote]
To je nekaj izven tvojega dosega. Zdaj se ti smeje tu cela “drušna”:) Dihej, dihej, strela![/quote]
Ocitno ti je zmanjkalo.
Diham pa res malo tezko, imam cisto nos zamasen…
Forum je zaprt za komentiranje.