Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika so kosmiči (musli) res zdravi?

so kosmiči (musli) res zdravi?

Zanima me, če morda kdo ve, ali so klasični kosmiči (ovseni, pirini, pšenični ali denimo sport musli, ne mislim tistih povsem predelanih krispijev in podobnega) res tako zdravi? Nekje sem namreč prebrala, da so prekuhani in posušeni na visoki temperaturi in da s tem postopkom uničijo ve bistvene sestavine, tako da v bistvu sploh ne ješ tega, kar naj bi polnozrnata žita v resnici vsebovala: Ali morda kdo ve kaj več o tem?
Hvala!

Jana

Moje mnejne je, da so zdravi, kot vse ostale stvari, torej: ne čist zdravi. Če pogledaš na embalažo, lahko kaj kmalu ugotoviš, kaj vse vsebujejo in na kakšen način so narejeni. Vsebujejo namreč kar nekaj E-jev, sadje je sušeno pri zelo nizkih temperaturah (sušenje z zmrzovanjem), pa še kaj “zdravega” bi se našlo.

Bolj pametno je, da si delaš mislije kar sama, industrijske pa pustiš pri miru. Kupi ovsene, pirine ali druge kosmiče in dodaj, kar ti srce poželi. Kosmiči so vsaj brez barvil in E-jev.

Saj prav to sprašujem – ali so sploh ti musliji brez vsakršnih dodatkov, torej samo ta povožena zrna spoloh še za kaj, ali pa so jim že s to predelavo vse uničili?
j

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close