Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice SNORKLANJE-Sharm El Sheikh

SNORKLANJE-Sharm El Sheikh

Pozdravljeni,

Za krompirjeve počitnice bi šli s 7 letno hčerko na počitnice v Egipt.
Rada bi hotel, ki je na plaži in ima čudovit koralni greben-dostop do morja?
Želimo si dober hotel z dobro hrano.
Seveda je dobrodošel hotel, ki ima veliko animacije za otroke.
Imate kakšen predlog?
Predvsem bi prosila za vaše izkušnje.
Hvala.

Jaz še vedno prisegam na Iberotel Fanara. Prečudovit koralmi greben.

Lani nisem bila in slišim da se je hrana malo izborno zmanjšala. Je res da jaz tja ne hodim jest ampak se potapljat.

Mogoče se pa vidimo dol? Letos namreč grem.

Najprej hvala na odgovoru:)

Kakšen pa je dostop , do morja(zaradi hčerke)? Kako prideš v vodo? Kako prideš do koralnega grebena(pomol, z ladjico)?
Drugač, pa glede hrane nismo tudi mi preveč izbirčni. Samo, da je užitna. Nmreč pred leti sem bila v Egiptu-Kaioro, Aleksandrija,… in res je, da je bila hrana za nič. Je sploh nisi mogel jest.(Narejeno po njihovo, brez izbire, dve vrsti, v bistvu je bil non stop piščanec in riž, njihov kruh in solata).

Lp

Mene pri tem hotelu pritegne ravno dostop do grebena, ki je dosegljiv čez celi dan – vedi da je ob 16 že mrak v tistem terminu kot potuješ oz. tudi jaz – upam.

Dostop do obale je po enih 8/0 stopnicah. Se pač malo rekreiraš. To je mala peščena plažica primerna za male otroke in nezahtevno namakanje.

Takoj desno pa je lep dostop – tam kjer hodijo potapljači ali pa pač preplavaš tisti nizki del in se znajdeš v paradižu.

Za deklico priporočam da v hotelski trjovini kupite napihljivo blazino. Ji bo potrebna za počitek, ker tudi če je dobra plavalke je vseeno tok ki te pomika naprej. To je dobrodošlo ko raziskuješ. Malo zoprneje pa je odplavati nazaj, ko si utrujen.

Seveda potrebujete maske in plavutke. Kvalitetne lahko kupite tudi v hotelski trgovini – ceneje kot pri nas ali IT, A.

Hrana je bila meni fantastična, ker pač obožujem njihovo hrano. Imaš pa seveda tudi vedno prisoten pomfri in špagete. Mi pa v Egiptu res tega ni jesti ob vsej ponudbi raznih jedi, ki so mi tako prirasle k srcu da jih pripravljam tudi doma.

Mislim da sem ti napisala koristne informacije, če pa rabiš še kakšno malenkost – pa pač vprašaj. Tudi jaz sem ob prvem odhodi v Egipt skoraj doktorirala ob izbiri in info.

11511 si me čist navdušla za tale hotel:)
Med slikami nikjer ne najdem kakšnega otroškega igrala(mislim kakšne zibalke, hišice,…- trenutno nam je to zanimivo), ali ima tale hotel kakšnega?

11511

še nekaj:)
S katero agencijo greš? Ali greš to z isto kot prejšnja leta?

Grem z isto agencijo.

Glede igral pa res ne vem, ker nisem bila pozorna. Sigurno pa nekaj je. Popoldan pa so neke aktivnosti za otroke. Se spominjam, da se je nekaj dogajalo.

Sem pa po večerji kar nekajkrat šla v Old Sharm z taksijem, ki je poceni. Pa tam malo po bazarju stikaš. Priporočam ti pa če niste vešči barantanja raje kupujte v hotelski trgovini, ki ima kvalitetne stvari po fiksni ceni. Je pa malo dražje ampak še vedno ful ugodno.

Privoščite si tudi kakšen izlet, ki jih nudi agencija. Imaš več možnosti. Odvisno pač kaj te zanima oz. si deklica želi. Definitivno pa si privoščite jahanje kamel.

Še opozorilo, da je zvečer in zjutraj sveže in kaka srajca z dolgimi rokavi pride prav. Pa hitro je tema. Tako da ob 17 nimaš kaj početi na plaži.

Sicer pa otroci takoj dobijo družbo vrstnikov.

Še to OBVEZNO poizkusite fantastične koktejle.

Ojla 11511 če ni skrivnost s katero agencijo pa greš.
Meni se zdijo Tiintam najugodnejši.

Jaz grem z Kompasom. Vedno zadovoljna z vodičem oz. obveščanjih o morebitnih spremembah ure leta……………………v hotelski mapi.

Se pa v času krompirjevih počitnic v tem hotelu ( navadno ) vedno najdejo družine z šoloobveznimi otroki ali pari katerih eden je šolnik. Skratka družba se najde.

Hvala 11511.
Se vidimo v Sharmu 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close