šnops
Imam kar nekaj steklenic šnopsa, pa ga pri nas nihče ne pije. In sem prišla na idejo, da bi iz njega naredila kak liker in ga podarila prijateljem za novo leto. Ima kdo kakšno idejo oziroma recept, ki je izvedljiva v tem mesecu in pol? Jaz sem ponavadi delala jagode ali pa višnje s sladkorjem, letos pa sem na vse skupaj pozabila.
Hvala za ideje!
Hmmm, ne vem, če si nisi naredila zaloge sadja, bo najbrž malo težko… Edino, kar ti še ostane je zeliščni liker, npr. pelinkovec. Svetujem ti, da greš na tržnico in vprašaš kakšnega zeliščarja, morda boš dobila še kako idejo.
Lahko pa kupiš zmrznjeno sadje. Poskusi, morda pa ne bo tako napačno. Sem enkrat pila šnops z zmiksanimi jagodami pa je bil kar dober.
Upam, da se bo oglasil še kakšen forumaš s kakšno svežo idejo.
Lep pozdrav!
Sporočam recept za limonovec!
2 litra žganja, 1 kg limon, 1/5 kg sladkorja.
Limone opereš, daš v multipraktik in zmelješ, dodaš žganju, nato dodaš sladkor, mešaš 2 ure da se sladkor stopi, vse skupaj preliješ v steklene kozarce in postaviš za 3 tedne na sonce (no nekje naj ti stoji, ni nujno da je na soncu), nato precediš čez gazo. JE SUPER. GARANTIRANO. LP
zakaj pa naj bi čakal na limonovec 3 tedne, če je lahko narejen v 1 dnevu?
Vzameš 1,5liter šnopsa, 3 kg limon, 20dag sladkorja.
Sladkor daš v 2 dcl vode in pogreješ toliko, da se sladkor stopi. Vse to pustiš namočenega 1 dan, po enem dnevu limone na ožemalnik ožameš, vso tekočino daš skozi cedilo in dobiš 3 litre limonce, ki ni močna, ker je dodana voda, lahko dodaš tudi nekaj dcl vode več, pa je še bolj “švoh”
lp
Forum je zaprt za komentiranje.