Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Snickersova karamela

Snickersova karamela

Uhhhh…..kako me jezi ker je ne znam naredit! Pa tako je dobra…..Ko je ena od vas bolj spodaj omenila Stašo, sem se spomnila na njeno snickers torto, ki jo je delala, vendra na žalost ni prišla v objavo, ker jih menda ni uspela 🙁
Zato se obračam na vas – ima katera idejo, kako jo napraviti? MOgoče z dodatkom smetane, da bi bil tako prijetno mehka, kot je v snickers čokoladici?

LP, zala

Zala zdravo !

Ne vem, če je to kar iščeš. Tukaj bom probala narediti link

lp Majuška

P.S. To stran allrecipes je enkrat ursa objavla in je ful dosti zanimivih receptov.

nekoč sem nekaj čarala po ne vem čigavem receptu iz tega foruma.. stepla sem smetano, dodala rumenjake in stopljeno jedilno čokolado. malo zmesala.. nato sem pozabila en dan v hladilniku in ko sem drug dan poskusila–NJAM!:) krema je bila čisto taka kot v marsu(ali snickersu ne vem točno kateri je kateri:) oranzno-svetlo-temno rjave barve, ravno prav trda.
moji prijatelji so to kremo poimenovali ‘Krema’ in poleti smo jo velikokrat skupaj delali in nato vse pozrli;)

HEj, bguardian!
Ali mi lahko prosim napišeš sestavine in postopek? Hvala!
LP, zala

Zala, nasla sem tale recept, vendar verjetno ni tisto kar isces. Ce se ne motim ti nemscina ne dela tezav, tako da je samo copy paste

Snickers–Torte
75 g Butter oder Margarine
125 g Zucker
1 Päckchen Vanillezucker
3 Eier
1 Päckchen geriebene Zitronenschale
100 g gem. Mandeln
Für den Belag:
1/8 l Milch
3 Snickers
75 g Schokolade
100 g Zucker
1 Päckchen Gelatine
2 Becher Sahne
1. Aus den Zutaten für den Teig einen Rührteig herstellen und bei 175° ca. 30 Min. backen und auskühlen lassen.
2. Für den Belag die Milch erhitzen und die Snickers darin auflösen. Die Schokolade hinzufügen und ebenfalls schmelzen. Den Zucker dazugeben. Gelatine (gemahlene) unterrühren bis sie sich aufgelöst hat.
3. Wenn die Snickersmasse zu gelieren beginnt, die steifgeschlagene Sahne unterheben und auf dem Boden verteilen. Verzieren und kaltstellen.

Sem pa pred casom delala neke karamelne rezine, kjer je bilo za podlogo krhko testo (shortbread), cez karamelni preliv in nato se cokoladna glazura. Recept je bil tudi nekje z neta, mislim da pod imenom Millionare’s shortbread. Verjetno bi bilo precej podobno snickers cokoladkam, ce bi v karamelno maso vmesala araside.
Ce te zanima lahko poiscem recept.
LP, Misa.

Misa hvala lepa da si se potrudila za tale recept zgoraj. Res je da en iščem tega kere kolikor razumem, pač v to toto daš že pripravljene kupljene snickerse…..zato bi ti bila zelo hvaležna za tvoj recept za karamelne rezine.

LP, zala

hmm.. mislim da je recept za to kremo nekoč objavila staša, jaz res ne vem točno sestavin. mislim da 2 paketka sladke smetane, 250g j.čokolade, 6-8rumenjakov

zala,

nisem pozabila nate. Kljub dolgemu iskanju svojega recepta nisem nasla.
sem pa nasla tole:

marshmellow creme se da narediti,
ne vem pa s cim bi nadomestila butterscotch chips.

pozdravcek, Misa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close