Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Snežni vetrci se prijemljejo

Snežni vetrci se prijemljejo

Rada bi, če mi katera zna povedati, kako naj spečem snežne vetrce (beljak in sladkor-trdi), da se ne bi prijeli na pekač. Ko sem jih pekla s peki papirjem, se je papir tako prijel, da ga nisem dobila dol, na pekaču pa so se mi zlomili.

zivjo,

mogoče je potrebno počakati da se ohladijo in jih šele nato pobereš dol

lp

Mogoče previsoka temperatura? V bistvu jih je treba bolj sušiti kot peči, ponavadi so navodila na 50 C. Jaz običajno začnem na 100-150 C, po kakšnih 15 minutah pa znižam na 50 C in pustim kakšne pol ure, na koncu pa pustim v ugasnjeni pečici čez noč.
Pečem s peki papirjem in na koncu jih brez težav poberem dol.

Se ti pridruzujem,to je res bolj susenje kot pecenje. Pozdrav babi

tudi jaz sem jih sušila, ampak vseeno. Zdi se mi, da se je sladkor skarameliziral in se prilepil na papir. Ali je narobe to, da uporabljam navaden sladkor? Bi morala tistega v prahu?

eve: navaden sladkor ali sladkor v prahu je ena in ista zadeva :). Tistega v prahu samo malo hitreje v beljakih raztopiš (pri “navadnem” pa pač malo dlje mešaš).

Aja: tudi meni se na peki-papir ne primejo, jih pa tudi sušim, ne pečem!

hvala ,bom poskusila še 1x. Verjetno je bila napaka, da sem jih prehitro vzela ven. Jih bom res pustila celo noč v ugasnjeni pečici.

jaz bi pa prosila za recept. Namreč: delala sem te vetrce že ene 3x v presledku par let, po receptih in navodilih iz kulinarika.net, knjig.. pa še vedno je vse romalo v koš.
Ponavadi se mi razlezejo v polpete, potem so zunaj karamelizirano, znotraj se pa kar vleče. neokusno!

masha, tudi jaz imam iste težave kot ti, zato bi prosila ostale, če nama zaupajo recept.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close