snežne kepice in vprašanje za babi
se opravičujem, ker združujem dve temi…
prvo bi vas poprosila za pomoč; namreč pri nas obožujemo snežne kepice, vendar moje kepice pri kuhanju v mleku ne narastejo, pač pa so bolj podobne mini palačinkam. enostavno ne vem, kaj delam narobe. morda ima katera od vas kakšen nasvet?
drugo bi želela povprašati Babi o receptu za neko pečenko ali nekaj podobnega (takrat nisem bila pozorna, zdaj se pa niti ne spomnim več točno), ki jo pripravljaš v pečici v tisti ta težki ponvi, s kupom zelenjave…
vem da si o tem pisala na tem forumu, ampak je že predaleč nazaj.
tretje (pa sem rekla dve temi) – kje je baza receptov, o kateri govorite?
pa še to: užitek je že samo brati o vaših vtisih s kulinaričnega srečanja, človeku postane kar toplo, tudi če ni zraven. hm, jaz sem definitivno preslaba kuharica, da bi si upala udeležiti takšnega srečanja…žal
lep pozdrav vsem in hvala,
poli
Ah poli nihče ni tako slab kuhar,da se nam ne bi smel pridružit.Nekdo mora tudi poskusiti kaj, pa pomiti ali malo počvekati.Zato se nam drugič kar pridruži…
Prva dva vprašanja:ti bo kdo drug odgovoril,za recepte pa poglej v kotu ekrana ,kjer je napis Miele tam pod napisom je kvadratek,kjer z rdečimi črkami piše DODAJ RECEPT.Tam klikni in veselo na delo
Hej, Poli!
Preden sem se spravila k pisanju, sem malo pobrskala s pomocjo iskanja.
Tinkarci sem odgovorila, kako naredimo naspikano pecenko. Lahko po istih navodilih, le da ne naspikas. Naslov je “pecenka malo drugace”. V iskanje sem napisala samo pecenka in sem dobila.
Potem sem se spomnila, da je lani v decembru ena od forumovk napisla tudi navodila, kako brez velikega truda spece meso v tej litozelezni posodi.
In razvila se je debata.
Medtem je pa prislo sporocilo, da je iskanje prekinjeno zaradi prevelikega navala. Kasneje bos dobila.Je opisano vse na dolgo in siroko v obeh primerih.
Lep pozdrav Babi
ej, punce, zlate ste… :)))
babi, točno to debato o litoželeznem loncu sem iskala, pa je nikakor ne najdem. 🙁
sem pa našla našpikano pečenko. saj pravim, takrat nisem bila ravno pozorna, vem pa, da me je pritegnila ta litoželezna ponev. no letos sem jo naročila pri božičku in imam namen za novo leto kaj pripraviti v njej, pa sem se spomnila, da sem nekaj o tem že brala…
Evo, še tole o tej posodi…
Babi pa bo povedala, če je mislila to.
Snežne kepice pa delam tudi sama in mi sicer v mleku zelo lepo narastejo, a potem, ko jih vzamem ven, padejo malo skupaj. A pri nas jih kljub vsemu z veseljem “zmažejo” :o)
Pozdravček!
Vladka
Hej, Vladka!
Ravno sem hotela prositi za pomoc, ce se katera spomni te debate, kaj za vecerjo.
In glej jo deklico iz Kuvajta s carobno palicico, ki pricara en, dva, tri.
To so ze telepatske zadeve:)))
Seveda je to!
Zakaj nisem izbrskala tudi sama? V iskanje sem pisala “silvestrovo vecerja”.
Ti si pa pogruntala, da je bozicna… Tudi Ursa je vedno nasla. Le kje se potepa to dekle?!
Lahko noc Babi
Forum je zaprt za komentiranje.