sneži:)
Gledam skozi okno. Povsod sneg. Savinjska odeta v belo odejo. Otroci se ga veselijo in jaz tudi…čeprav samo do jutri zjutraj ko bo treba na cesto.Pa kakšno uro prej vstat…pa kidat….tisto kar je padlo z neba in zraven še tisto kar vidim , da zdajle plužijo z ceste na naše dvorišče.S***je!Ma kaj uro prej, najbolje da si nastavim bujenje kar ob 5-tih, ker je potem treba še nazaj pod tuš…..pa da se potem še do službe precijazim! A sem prejle rekla , da se veselim snega? Vzamem nazaj.:))
In kako je pri vas?
lp
Zelo podobno, le da je Ljubljana odeta v belo odejo in da sem enkrat že kidal – pred garažo. Živim v bloku in tako mi je prihranjeno jutranje kidanje dvorišča, poti ali kaj vem kaj še vse, da pridem do službe. In tudi jutranje vstajanje je malce “zamaknjeno” – na 7.30 zjutraj. V službo pa peš, kajti po tem kako sneži, in kaj sneži (precej moker sneg) bo zjutraj kriza.
Dobro se prebijaj do službe.
Sicer sem prej šla od doma, ko je deževalo, nazaj sem pa že vozila po čisto zasneženih ljubljanskih cestah, kot da bi vmes minila cela noč. Prav evforično dobre volje sem zaradi snega in sem prej namesto domov hotela kar na sprehod. Na jutrišnje kidanje in mnogokratno parkiranje (imam žal ravno jutri zelo pester dan) pa raje ne pomislim.
Ojlaaaa,
Snegeeeec gre….jupiiiii….Vesela sem kot otrok tega snega….hehe…in moji tamali dve tudi. Tako sta bili vznemirjeni že včeraj zvečer, da sploh nista mogli zaspati….In smo šli ob 11. zvečer delat snežaka. Smo ga naredili, uživali, psička je letala in rila po snegu….Prelep večer…
Danes pa jutranja budnica ob 5, odmetavanje zapluženega avta, neprevidni vozniki…..
No ja, bo pa popoldne norenje na snegu toliko lepše…
Uživajte ta lepi beli pustni dan!!!
Natanko tako! V službo (2 km) hodim, pozimi, peš, od pričetka pomladi pa do konca jeseni pa peš ali s kolesom. Z avtom se peljem malokdaj, tako da revež počiva v garaži. Žena in hčerka pa se po takšnem vremenu avtu izogibata. Torej, pred gražo je največkrat tako – kdor ga je dal, ga bo tudi vzel. Za druge poti, ki ne vodijo v Rim, temveč do bloka in nato ob bloku do stopnišča, v katerega zavijem, na poti do stanovanja, pa skrbijo profesionalci. Nam se pa ta profesionalizem pozna kasneje na položnici, ki jo dobimo od upravitelja zgradbe. Pošteno? S takimi banalnimi rečmi kot jih nakazuješ ti, glede parkiranja avta, torej nimam težav. Življenje v bloku je lagodno in jaz ga uživam že celo življenje – z vsemi dobrotami, ki mi jih nudi. Zakaj torej kidati in podobne stvari? Zjutraj vstaneš in ko se urediš, lepo spočit odideš, kamor si pač namenjen. Sneg naj pa pada in pada in pada. Za dodatna vprašanja sem ti na voljo.
Pri nas pa ni panike-kljub temu, da že skoraj 3/4 dneva sneži, pa da je včeraj zvečer malo snežilo, ga je le nekaj cm, po cestah pa še ni panike, ker tam ko se folk več vozi, se še ne prijema na cestišče. Nimam rada snega, tako da blagor meni, da ga na našem koncu to leto dobivamo zelo malo, proti drugim koncem.:)
tramvaj!:)))))))))))))))))
Živim v majhnem bloku in nažalost si moram zjutraj sneg skidat, ker grem prva v službo. Plužijo pa veselo cesto mimo nas, naše dvorišče pa je lepo nedotaknjeno. In ker ne dobim nobene položnice za takšne usluge, moram to opravit sama. Saj kasneje naš hišnik malo sneg skida po pločniku in peš poti, ampak jaz takrat že naredim nekaj ur službe.:)))
Tako je že vedno in bo verjetno tako tudi ostalo.:))
Je pa sreča tudi, da nas ni veliko stanovalcev in ima vsak prostor parkirat, in nam ni treba bit vojne okoli prostora za parking….saj veš, ko blokovsko naselje postane naselje gajbic in razno raznih pripomočkov za rezerviranje očiščenega prostora. In potem pridem h kolegici na obisk(dve leti nazaj), v vrsti pet praznih prostorov , a nimam kje parkirat , ker je na vsakem gajbica. In seveda ker nekam pa avto moram za tisto urico vseeno postavit, si drznem umaknit gajbo in parkirat. A glej ga hudiča, čez pol ure začne nekdo zvonit vsem stanovalcem v bloku in vpit, da tisti, ki je parkiral na njegovo prosvetljeno mesto umakne takoj avto, drugače bo ostal brez gum. In kaj se čem prepirat.:)) Zaključim obisk, grem v avto ob plazu kletvic (ker prepirat se s takšnim tipom , bi bilo brezveze) in odpeljem. Od takrat h kolegici ne grem več kadar zapade sneg ampak pride ona k meni.:)))
lp
lp
Lepo pozdravljena!
V kolikor si opazila, je moj odgovor tebi prvi v vrsti in v njem sem ti priznal enega mojih redkih “grehov” in sicer, da sem včeraj zvečer že skidal pred garažo,ker sva z ženo hotela ven, vendar sva se potem premislila in sedaj bo sneg resnično čakal na naravno smrt. To, kidanje, se zgodi tako poredko, da ni omembe vredno.
No in tisto, kar sem ti napisal na koncu, je bilo mišljeno dobronamerno in v vzpodbudo. Upam, da si tako tudi sprejela. Zdelo se mi je lepo, da sem prvi, ki odgovarja na tak simpatičen post (za spremembo od veliko drugih).
Moj drugi post je bil odgovor Vidi, ki mi je postavila direktna vprašanje in zdelo se mi je potrebno odgovoriti. Iz njenega vprašanja sem sklepal, da ona stanuje v eni izmed takšnih sosesk, kjer so, pozimi, podobni problemi kot si jih doživela ti, ko si šla na obisk, na dnevnem redu. To je folklora stanovanjskih sosesk, kjer si vsak, ki je odvrgel dve lopati snega, lasti tisti parkirni prostor do konca zime. V teh soseskah srečaš osebe, ki avta in prostor okoli avta ne očistijo, češ da mu ja ne bo kdo, ko bi odpeljal, zasedel NJEGOV parkirni prostor, in pa osebe, ki parkirni prostor očistijo, vendar si ga potem tudi lastijo in so ga pripravljeni braniti na vse možne načine. Tudi s pretepanjem, ne samo z zvonjenjem ali pa spuščanjem gum. Seveda najdeš vmes tudi drugačne “odtenke”.
Na svoj način sem ji razložil, da imamo nekateri srečo in stanujemo tudi drugače, v drugačnih blokih, ki so samostojni in ne v naselju, kjer teh problemov ni in da nimam teh problemov.
Upam, da zjutraj, na poti v službo, ne boš imela več težav s snegom, da boš, ko se vrneš iz službe, na razpolago otrokom in da se boste naigrali na snegu. Uživaj.
Seveda je cel moj post bil mišljen kot hec, upam da se ni bralo drugače.
Ok – kidam res ne rada, ampak sem že navajena.:))
Ob tvojem pisanju sem se samo spomnila takšnih ali drugačnih prigod, ki jih z sabo prinese sneg…..gajbice itd…..:))
Sem pa popoldne še enkrat malo lopatko prijela v roke in sva z sinom naredila sneženega moža. Sedaj še malo stvari pripravim za v službo, jutri pa bo že bolje. V miru kavica in nič več kidanjaaaa.:)))))
Ha, ampak sem zdajle za vsak slučaj preden kliknem “pošlji” pogledala čez okno. Saj veš kaj pravijo – zarečenega kruha se najprej naješ!:))))))
Lahko noč.:)))
lp
Zdajle pijem kavico in si pravim:” Ne grem spet kidat, se mi ne ljubi več!”:))) Naš hišnik je “zbolel” , verjetno tudi misli isto kot jaz.:))
Trenutno še kar gledam skozi okno. Kako je zunaj bom videla kasneje.
Sploh pa, ker bo zvečer verjetno spet snežilo bo danes moja lopata verjetno kar v kotu.:)
Me pa čaka popoldne še vožnja v LJ, upam da je tam kaj bolje.:)
lp
Zvečer ko sva se vračala domov , je bila Ljubljana še kar uredu. Ko pa sva prišla na avtocesto in potem naprej čez Blagovico in Trojane pa je bil obup. Prava drsalnica….snega na cesti več kot dovolj, da bi imela spredaj še kakšen plug. Oči prilepljene na cesto in sva počasi pricijazila domov.
Je bila pa kriza na avtocesti, ko nama je pred nosom tovornjak zaneslo v najino smer in sva jedva skliznala mimo ograje naprej. Ne vem če bi od naju ostalo kaj, morda kakšna harmonika.:))
Ampak pot je bila nujna in se je ni dalo prestavit…….Imam pa snega zaenkrat dovolj. Danes lepo lenarim doma. 🙂 Še sonce me ne spravi ven.:))
lp
Forum je zaprt za komentiranje.