Snemanje iz fotoaparata na videorekorder?
Seveda se da, in to preprosto:
TV vklopi na program, kjer gledaš video (ponavadi je to 0)
Fotoaparat moraš priklopiti na video in ne na TV. Tudi video ima scart, pa tudi AV vhode. Nato moraš na videu poiskati oz. preklopit na AV sourse. Več ima aparat vhodov, večkrat je potrebno pritistniti gumb AV, da preklapljaš med različnimi vhodi. No, in eden je gotovo pravi – to pa veš tako, da se ti na TV prikaže slika iz fotiča.
Vstaviš kaseto, začneš snemati in istočasno vklopiš predvajanje iz fotoaparata. Video snema takrat tisto, kar vidiš na TV. Če boš vmes ustavljala sliko ali filmček, bo tudi na kaseti to ostalo posneto, zato med raznimi preklapljanji ustavi snemanje (pause).
Sicer pa je snemanje na videokaseto precej zastarelo, zato ti naj kaseta ne ostane edina kopija posnetka. Obvezno filme in slike posnami tudi na disk računalnika, nato pa še na CD.
Ja saj imam vse na CD-jih tudi………vendar bi vseeno rada imela še na VHS da lahko komu pokažeš….zanima me pa sledeče…
jaz sem probala priklopiti na video vendar kljub temu da imam rumen bel in rdeč -o luknjo ne morem snemat….kako kablne vkljopim??
imam rumen in črn kabel! na videu imam pod rumenmu vtičam napisano video, bel (L) AUDIO in rdeč (R)
Kam dam kablne in kateri kanal moram poiskati na videu??
Veš na TV-ju znam naštimat, tako da lahko gledam , na videu pa ne znam.
Upam, da mi boš znal pomagat.
Hvala ti za hitr odgovor!
Lp Tanja