Snemanje dela z računalnikom?
Pozdravljeni
v firmi me ob vklopu računalnika pozdravi ekran z napisom :
Vstopate v računalniško omrežje…..ki je last…uporabljate lahko samo tiste aplikacije za katere imate dovoljenje, vse ostale so prepovedane in kaznive .Vaše delo0 z računalnikom se beleži in v primeru nenamenske uporabe bo kaznovano….z vnosom uporabniškega imena in gesla se strinjate z spodaj navedenim…
Ali je to sploh zakonito? Oziroma ali ni to neke vrste prisluškovanje? Računalnik je HP pentium 4 dela pa kot kak 486, očitno ga tale čekiranje kar obremenjuje.
lp
Po moje je to zakonito, ravno tako kot snemanje z videom. važno je, da si opozorjen.
Če bi ti imel svojo firmo, bi ravno tako najbrž poskrbel, da zaposleni ne guncajo afen, ampak delajo v dobrobit firme in lastnikov 🙂 Jest v svoji službi absolutno nimam problemov z nadzorom – itak nimam cajta delat drugo kot službene stvari…
dr Wega
Ravno to sem slišal, da imajo nek program s katerim ljudje iz notranje kontrole vidijo isto kot jaz na svojem ekranu? Torej, če slučajno sodelavki pošljem poljubček po meilu, lahko tisti stric to slučajno tudi vidi. Delo v službi je pač raznoliko in normalno, da kuhar ne more sedet za računalnikom in brskat po internetu, če pa si dežurni ob neki mašini imaš pa kadar gre vse v redu pol šihta prazno gledanje v strop.
lp
Jest vem, da npr. Microsoftov Systems Management server to omogoča (najbrž pa VNC pa še kaj takega).
Tam imaš opcijo, da ti uporabnik dovoli prevzem računalnika ali pa tudi ne.
Kar so mi govorili računalničarji, je, da je v nekaterih primerih od uporabnika težko pričakovati, da bo zadel OK gumb… in imajo raje nastavljeno, da se pri nekaterih vključiš v delo brez potrditve (pri upravi tipično to ni vklopljeno :)). Drug primer so npr. kritični računalniki, ki so lahko brez fizičnega nadzora – tudi tam mora biti omogočena prijava kadarkoli…
Poljubčki pa se pošiljajo preko maila in vsak izmed glavnih administratorjev lahk prebere tvoj mail, če bi že ravno to hotel…
dejmo delat kaj produktivnega. Kaj pa vseživljenjsko izobraževanje pa tako naprej ?
Forum je zaprt za komentiranje.