Najdi forum

Snemanje CD

Pri snemanju CD-ja s pomočjo programa Nero 6 mi posnete glasbe noče predvajati na radiu (CD player), na računalniku pa posneto glasbo lahko poslušam.
Kje bi bil lahko problem?

Z nekaterimi radijami (HI-FI komponentami) so znane take težave. Ali tega ne podpirajo (snemanih CD-jev) ali pa poizkusi sledeče: posnemi z čimmanjšo hitrostjo in obvezno CD zaključi !

Poročaj če uspe !

Uporabljaj audio CD-je ,snemaj pri 8 x hitrosti ,možno pa je tudi ,da je potrebno očistiti lečo cd predvajalnika.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Vsi CD-ji posneti na nero 5, ki mi jih je snemal prijatelj delujejo brezhibno na HI-FI, le CD-ji posneti na nero 6 ne delujejo.

Odgovorila si sama. Uporabljaj starejšega Nerota. Ne vem, zakaj vsi takoj navalite na zadnjo verzijo, ki ima (skoraj vedno) navadno še pomanjkljivosti.

Probaj v Nerotu vključit opcijo Vari rec, če ti pekač to podpira

Pa razložimo še, kaj je VariRec. Sestavljanka prihaja iz dveh besed: Variable in Recording. Po naše to pomeni “spremenljivo snemanje” (kot verjetno že veste). In kaj vse to spet pomeni? Pomeni, da lahko spreminjamo moč laserja ko, pečemo CD-DAje in CD-Rje pri štirikratni hitrosti v načinih TAO (Track at once) ali DAO (Disc at once). Z majhnimi spremembami moči laserja lahko popravimo kompatibilnost z nekaterimi starješimi in izbirčnejšimi ploščkovnimi predvajalniki in odpravimo napake pri branju (jitter) glasbe. Lahko nastavljamo vrednosti od -2 preko 0 do +2. Pri ekstremih lahko povzročimo tudi popolno inkompatibilnost z različnimi CD igratorji, tako da pretiravati ne gre. Pri Plextorju pravijo, da je osnovna privzeta nastavitev 0 najbolj optimirana za največjo kompatibilnost in najmanjši jitter.

Sicer ima pa ta tehnologija eno pomanjklivost. Dela samo pri 4x hitrosti! Na ta način sem si zapekel nek gasbeni cede in moram reči, da je kvaliteta res dobra. Moj izbirčni discman ni pokazal nikakršnih težav in tudi stolp ter ostali predvajalniki niso nič težili s preskakovanjem in prasketanjem.

Hvala za predloge. Upram, da bo sedaj delovalo in ne bo še več uničenih CD-jev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close