snemanje audio CD-ja
Živjo vsem!
Kar precej brskam po netu v zvezi s tem, pa mi še vedno ni uspelo ugotovit nič pametnega..
Namreč zanima me, kako lahko zapečem cd ( iz pesmi , ki jih imam na disku ) v audio obliki in sicer čisto brez presledkov ? S tem mislim tudi brez tistega motečega zvoka “ck…”, ki ostane pri prehodu iz ene pesmi v drugo , kadar v Nerotu nastavim “no pause between tracks”. Ni mi uspelo niti v Sonic RecordNow in še par drugih programih.
Da se razumemo, posameznih komadov ne želim nikakor spreminjati, niti jih zmiksati , ker gre namreč za verzije cd-jev, ki so že bili posneti kot miks, ob shranjevanju na disk pa jih je shranilo kot ločene komade ( kar je tudi nujno, da lahko potem preklapljaš med pesmimi naprej -nazaj ).
Če ima kdo kakršnokoli idejo, nasvet, izkušnje, se že vnaprej res iskreno zahvaljujem, ker sem čist v slepi ulici, ne vem kaj naj še poizkusim:)
Pa lep dan!
Potem očitno ni problem v pečenju. DAO je deluje tako da cel disk zapeče v enem šusu brez run-out blokov(ki jih potem slišimo kot tisti kratek pok).
Problem je verjetno potem v samem audio zapisu:
1. Lahko je program s katerim si ripala na začetju ali koncu enega tracka dodal kako traparijo
Odpri komad v kakem audio editorju in poglej na začetek ali konec komada, če je kaka milisekunda odveč.
2. Imaš komade v mp3 formatu
Pred pečenjem pretvori v wav(16-bit, 44.1kHz, stereo)
3. Imaš komade v wav formatu, ki vsebujejo headerje oz. delce(chunks)(in te zopet slišimo kot pok)
Pretvori v wav format s standardnim headerjem(winamp, CoolEdit/Audition,…)
Pretvarjanje v waw format sem že poizkusila, tudi ne pomaga. Ali sicer ne naredi tega npr.Nero že avtomatsko sam, ko izberem opcijo audio cd? No vsekakor sem jih poizkusila pretvorit tudi sama že prej, pa je bil enak rezultat.
1.in 3. točke sicer nisem izvedla, ker predvsem 3. ne razumem najbolje, lahko pa povem, da sem cdje v takšni obliki, kot so, prenesla na računalnik prijateljice n si jih je posnela ( s programom Sonic RecordNow ) brez problemov, tako kot mora biti. Sama sem nato poizkusila še na dveh drugih računalnikih, z različnimi programi , pa so bile spet te pavze vmes….
Forum je zaprt za komentiranje.