Snemalnik zvoka
Pozdravljeni!
Želela bi kupiti snemalnik zvoka za snemanje predavanj. Malo sem si zadeve že ogledovala, a je tega toliko na tržišču, da bi raje dobila kakšen predlog od koga, ki je v praksi uporabil snemalnik in je bil posnetek ok. Predavanja se sicer ne bodo vršila v velikih predavalnicah, ampak gre za mnajšo skupino, pa vendar bi posnetek moral biti dovolj kvaliteten, da se glas sliši razločno.
Prosim za vaša mnenja in predloge, tudi linke.
Hvala in lp, Metka
Živjo,
sam sem nedolgo časa nazaj uporabljal “tole mašino” za takšna opravila. Sediš pač bolj zadaj (da imaš kot prvo pregled nad “golaznijo” in da čim bolj na široko vse skupaj zajameš) in to je to. Mikrofon je odličen, posnetkov mi ni bilo potrebno celo nič obdelovati v Audacity (ali Adobe Audition) programu, torej ojačevanje zvoka, zmanjševanje okoliških šumov, itn. Samo Play (in kdaj Rewind, Forward), slušalke gor in pretipkavanje v MS Word 2007. 😀
Najboljše je pa itak s kakšnim tabličnim računalnikom ali prenosnikom biti na predavanjih in tipkati povedano, ker drugače imaš dvojno delo oz. tisto kar bi moral početi na predavanjih (zapisovati in poslušati), moraš početi doma in ti tako lahko hitro zmanjka časa za druga – bolj prijetna opravila. 🙂
Na bolhi se prodaja kar nekaj rabljenih tovrstnih zadev.
Forum je zaprt za komentiranje.